Dr Strangehair or: how I learned to stop worrying and love the locktång

***inlägget innehåller annonslänkar***

Vissa av er kanske redan vet detta om mig. Kanske för att jag aldrig slutar gnälla om det men: mitt hår är extremt svårstylat. Det är spikrakt oavsett vad jag gör med det, jag kan styla det med locktång i tre timmar, tupera och spraya och göra allsköns fanskap med det och ändå är det så att så fort jag går utomhus så släpper allt på one hot minut. Och det spelar ingen roll om jag låter lockarna svalna på papiljotter eller i pincurls och sover på dem eller om jag låtit min frisör fixa det eller blivit stylad av proffs på GHD. Allt försvinner i ett trollslag som Askungens swag vid tolvslaget. Hemmahårfärg och även professionell styling glider av mitt hår som

Mitt hår är motståndskraftigt som kackerlackorna. Det är dom och mitt hår som kommer överleva kärnvapenkrig.

Men plötsligt så händer det. Remington CI95 pearl wand. Fick tips om denna via facebookgruppen beauty&bullshit där den benämndes som revolutionerande för bråkigt hår och tänkte, varför fan inte. För 329 kronor var det värt ett försök, speciellt med tanke på att jag lägger ungefär 15:- på mitt hår per månad och planerade även för att sälja den vidare ifall den inte skulle funka för mig. Det är en konisk locktång vilket betyder att den är avsmalnande och den har ingen sån kläm-grej-pryl men det ingår en värmeskyddande handske så man slipper bränna av sig lemmarna vilket jag ser som en klar fördel.

Men alltså holy shit. Holy crapalicous godDAMN denna locktång? Folk lär väl tro att remington står bakom mig med en pistol när jag skriver det, men jag har bara aldrig varit med om ett stylingverktyg som givit mig något som håller. Någonsin. Under mina 25 år i livet. Denna locktång gav mig lockar som höll i sig under 5 dagar, även i mitt tunga hår platta hår som innan mitt frisörbesök gick hela vägen till min midja. De var dessutom av den där bra sortens lockar som nästan blev snyggare för varje ny dag. Detta ökar nämligen sannolikheten för att jag kommer palla fixa håret, första gången jag provade denna locktången gjorde jag så att jag under kvällen lockade mitt nytvättade lufttorkade hår utan produkter (pga hade inga förväntningar ändå heh) och tyckte det såg najs ut, om än lite “studentbal 2007”-feeling på lockarna, no shade ni vet vad jag menar. Sedan gick jag och la mig och tänkte vi får se vad som händer, vaknade upp dagen efter med FANTASTISKA lockar som hade hållit sig helt sjukt bra? Och de höll som sagt fem dagar innan jag behövde tvätta det, fick till och med komplimang från en klasskamrat sista dagen!! Dvs du får inte en sådan jobbig frisyr som åldras dåligt, exempelvis när du är lat och har samma höga knut i tre dagar tills folk tror du ska mörda dem. Dessa lockar går mer från korkskruvar till Lana Del Rey, snarare än seriemördare.

Eftersom jag är always a slut for science så har jag såklart provat göra detta test en gång till för att se ifall jag kunde upprepa resultatet. Jag körde värmeskydd från GHD och lockade håret och har sedan tagit bilder varje dag för att dokumentera. Som referens har det varit fuktigt i GBG under veckan, men har inte regnat vilket annars är ultimata frisyr-döden för mitt hår.

Dag 1: till vänster precis nygjorda lockar. Väldigt porslinsdocka/tidigt 2000-tal. Till höger: utborstade med paddelborste. Fortfarande lite väl lockigt men ändå tjusigt.

Dag 2: ser ni!!!! Hur jävla bra lockarna hållit sig efter en natts sömn! Kolla definitionen på lockarna! Aaaaaaah så glad!

Dag 3: halliwuuuud!! Dock kan ni kanske se att vissa testar i nacken är rätt så platta, till deras försvar tog jag liiiite för stora bitar hår per lock i underhåret vilket kan ha haft inverkan. Dock: fortfarande extremt snyggt hår.

Dag 4: This lil’ piggy gick och blev sjuk, låg därför mest i sängen. Var dock extremt fab sjuk då håret hade kvar mjuka hollywoodlockar, främst nära mitt förkylda ansikte som det ramade in perfekt. Som en tavla målad av snor dvs usch.

Dag 5: Var ännu sjukare och låg bara i sängen, blev därför inga foton. Dock fortfarande lockig, trots att jag hade tjoffat i massa blött serum i håret. Något som annars brukar vara säkert kort för Ultimat Frisyrdöd i mitt fall.

Dag 6: Mitt hår var denna dag så flottigt och smutsigt av torrschampo att bara nej. Inte alls. No nope never. Dock fortfarande lite lockar kvar innan jag till slut hoppade in i duschen. Mkt imponerad.

Så, ifall du inte redan äger en locktång eller blivit besviken innan rekommenderar jag varmt denna. Hur varmt? Helst 185°C för där är håret som mest formbart med minst slitage (lol slå mig i ansiktet). Själv är jag så jävla frälst att jag funderar på att köpa denna andra som är större och inte avsmalnande för mer större lösa lockar haliwuud-style. Herregud jag som aldrig brytt mig om mitt hår innan, detta är en jävla GAME CHANGER!!!!!!! 2017 kommer vara some next lvl slitage på mitt hår asså. Jag är game som fan.

Hoppas som fan att det funkar för er med!!!

Loading Likes...

18 svar till “Dr Strangehair or: how I learned to stop worrying and love the locktång“

 1. Hej! Jag älskar med lockar, men hur lång tid ska det ta att göra?? jag har hår typ till nyckelbenen och det tar typ en timme att locka. Kan jag önska ett tips? Eller är det normalt?

  1. Alltså jag har ganska lite hår med tjocka hårstrån (hoppas du fattar haahh) och tidigare ned till midjan och för mig tog det kanske 30min att locka hela skallen om jag var sjukt noga och tog smala sektioner? Tar ju alltid längre på sig själv dock, gjorde på min kompis som har typ 3ggr så mkt hår som mig och tog kanske 40min-ish på henne. Så ja, oklart helt enkelt!!! Bästa med denna tången är att eftersom de håller så många dagar gör jag det på kvällen precis innan jag ska lägga mig. Då har man ändå ingen tid och passa, plus att lockarna ändå är som snyggast ett par dagar efter. Haha ja önska på ba!!

 2. Hej! Jag älskar med lockar, men hur lång tid ska det ta att göra?? jag har hår typ till nyckelbenen och det tar typ en timme att locka. Kan jag önska ett tips? Eller är det normalt?

  1. Alltså jag har ganska lite hår med tjocka hårstrån (hoppas du fattar haahh) och tidigare ned till midjan och för mig tog det kanske 30min att locka hela skallen om jag var sjukt noga och tog smala sektioner? Tar ju alltid längre på sig själv dock, gjorde på min kompis som har typ 3ggr så mkt hår som mig och tog kanske 40min-ish på henne. Så ja, oklart helt enkelt!!! Bästa med denna tången är att eftersom de håller så många dagar gör jag det på kvällen precis innan jag ska lägga mig. Då har man ändå ingen tid och passa, plus att lockarna ändå är som snyggast ett par dagar efter. Haha ja önska på ba!!

 3. köpte också en efter tips från bb, och alltså. DÖR på hur fina och hållbara lockar det blev?! de var till och med snygga efter jag jobbat (är tvungen att knöla ihop allt mitt hår in i en mössa när jag jobbar). helt GALET. <3

 4. köpte också en efter tips från bb, och alltså. DÖR på hur fina och hållbara lockar det blev?! de var till och med snygga efter jag jobbat (är tvungen att knöla ihop allt mitt hår in i en mössa när jag jobbar). helt GALET. <3

 5. Falkungen skriver: Svara

  Vart så peppad så jag har nu också köpt en. Är så nyfiken, har aldrig köpt en locktång då jag innan har haft egna locka i yngre dar (låter som om jag är svingammal, är nyss fyllda 28.) som nu inte längre är kvar. Så nu hoppas jag på denna. 😀

  1. Men shit va spännande, hör av dig med resultatet! Hoppas verkligen den funkar för dig också ?

   1. Falkungen skriver: Svara

    Har hunnit testa den nu och OMG! Älskar den och fått flera andra att köpa den efter de testat min. Så sjukt bra. ?

 6. Falkungen skriver: Svara

  Vart så peppad så jag har nu också köpt en. Är så nyfiken, har aldrig köpt en locktång då jag innan har haft egna locka i yngre dar (låter som om jag är svingammal, är nyss fyllda 28.) som nu inte längre är kvar. Så nu hoppas jag på denna. 😀

  1. Men shit va spännande, hör av dig med resultatet! Hoppas verkligen den funkar för dig också ?

   1. Falkungen skriver: Svara

    Har hunnit testa den nu och OMG! Älskar den och fått flera andra att köpa den efter de testat min. Så sjukt bra. ?

 7. Men gah nu måste jag ju köpa den! Har också hår som är väldigt motståndskraftiga mot lockar så detta borde kunna vara nåt för mig helt klart. Kanonsnyggt blev ditt hår verkligen!

 8. Men gah nu måste jag ju köpa den! Har också hår som är väldigt motståndskraftiga mot lockar så detta borde kunna vara nåt för mig helt klart. Kanonsnyggt blev ditt hår verkligen!

 9. Hej! Jag undrar om du någonsin köpte den andra, större locktången? Jag tror jag har bestämt mig för att köpa denna pearl wand men det verkar dumt om du snart kommer skriva en recension på den nya och den är mycket bättre. Ha det bra!

  1. Köpte den tyvärr aldrig! Gillade min första så mycket och eftersom jag så sällan fixar håret hade jag svårt att motivera två locktänger i hemmet. Är dock som sagt SJUKT nöjd med den jag har! Tycker man efter ett par dagar får perfekt svall/lösa lockar ändå. Lycka till och sorry för segt svar!!

 10. Hej! Jag undrar om du någonsin köpte den andra, större locktången? Jag tror jag har bestämt mig för att köpa denna pearl wand men det verkar dumt om du snart kommer skriva en recension på den nya och den är mycket bättre. Ha det bra!

  1. Köpte den tyvärr aldrig! Gillade min första så mycket och eftersom jag så sällan fixar håret hade jag svårt att motivera två locktänger i hemmet. Är dock som sagt SJUKT nöjd med den jag har! Tycker man efter ett par dagar får perfekt svall/lösa lockar ändå. Lycka till och sorry för segt svar!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.