Tre tips mot torr hud

Själv håller jag för tillfället exakt alla tummar för att vintern snart ska släppa sitt stelfruset hårda grepp om oss och äntligen ge världen VÅR. Dock passade GBG på att fucka oss ordentligt med ett hånfullt lager snö så tills dess får man passa på och vårda huden. Försöka skydda från vad den överjävligt torra och kalla vinterluften gör med inte bara ens ansikte, utan med även resten av skinnfodralet som inhyser den löjliga köttklumpen som är ens mänskliga kropp.

Ok utöver skelettet, det får också vara med. Låt ditt skelett stay healthy i vinter genom att se till att du inte har D-vitaminbrist.

Tillbaka till huden. Om vintern blir exakt varenda kvadratcentimeter av min hud torr. Typ. Ca. Exakt. Fjällar och fnasar som ett äckligt lager hud-snö inomhus. 100% blä. Så det är bara att säga adjöss till de väldoftande duschtvålarna från lush och ett varmt välkommen till en budgetvariant och en lyxvariant av konceptet: duscholja.

Budget: Eucerin skin protection shower gel, 86kr för 400mL på ex apotea. Jag förstår inte hur fan detta går till, men det är en olja man kan löddra upp. Just denna varianten jag köpt är parfymfri, dels för att jag får intrycksöverflöd när man har örti produkter med olika dofter och dels för att eucerins parfymering är……suboptimal (luktar apotek liksom). Denna parfymfria luktar svagt, finns i en praktisk pumpflaska och strippar inte huden på allt bra. Osexig men grym produkt. Kan tydligen även användas som substitut till handtvål ifall ens labbar är extra känsliga i vintervädret.

Lyx: L’Occitane almond showe oil, 190kr för 250mL på ex L’Occitane’s hemsida. *pressprov. Dyrare än eucerin men också betydligt lyxigare. Har en så fruktansvärt trevlig doft som är så mjuk och snäll och inte alls så påträngande grundskolegympaduschkräms-doft som tyvärr är allt för vanligt förekommande. Även denna produkt är en olja som löddrar, HUR?!? Häxkonster!!

Extra gött: LUSH Ro’s argan body conditioner, 325kr för 225g på ex Lush’s hemsida. *pressprov. Herregud sån bra produkt. Ifall man är en torris är tiden precis efter man duschat en aning panikslagen eftersom du har tvålat bort din sista fukt. Så när du går ur duschen måste du antingen i panik kasta på lotion som inte går in i huden på tusen år eller känna hur huden torkar in till stelt reptilhud. Inte så jävla optimalt helt enkelt. Vad som däremot är optimalt är denna produkt. Efter tvagning så smörjer du in en klick av produkten på blöt hud, sedan sköljer du av den och vattnet pärlar sig på huden som blir gött återfuktad. Ingen panik med lotion som aldrig slutar vara kletig och ingen krokodilpanik.

10/10 kanonbra produkt, har tyvärr inget budgettips på denna men ifall ni sitter på en dupe får ni säga till! Må friden vila över er stackars vinterhud, våren komma snart och må ert ansikte alltid vara återfuktat, amen.

Loading Likes...

16 svar till “Tre tips mot torr hud“

 1. Felicia skriver: Svara

  ÄLSKAR att du använder gif:ar i bloggen!!!

 2. Felicia skriver: Svara

  ÄLSKAR att du använder gif:ar i bloggen!!!

 3. Kan tipsa om Creme du corps från Kiehl’s! https://kiehls.se/kiehls-creme-de-corps-body-250mls.aspx Kostar en hel del men den går in i huden direkt och ger resultat nästan ännu snabbare. Extra bra eftersom den inte luktar något alls. I combo med oljan från Eucerin mår min hud toppen!

  1. MMmmmm detta låter ju sannerligen inte fel! Är dock väldigt förtjust i oparfymerade lotions pga får så lätt för mycket och många intryck när man har tusen produkter som alla luktar olika :((( Ska dock in och klämma på denna nästa gång jag är på Åhléns hehe <3

 4. Kan tipsa om Creme du corps från Kiehl’s! https://kiehls.se/kiehls-creme-de-corps-body-250mls.aspx Kostar en hel del men den går in i huden direkt och ger resultat nästan ännu snabbare. Extra bra eftersom den inte luktar något alls. I combo med oljan från Eucerin mår min hud toppen!

  1. MMmmmm detta låter ju sannerligen inte fel! Är dock väldigt förtjust i oparfymerade lotions pga får så lätt för mycket och många intryck när man har tusen produkter som alla luktar olika :((( Ska dock in och klämma på denna nästa gång jag är på Åhléns hehe <3

 5. Hej Karin! Tack för bra torris-tips! Älskar Ro’s Argan, dyr så har den inte alltid hemma, men under värsta vinterhalvåret är den värd priset… Jag undrar dock hur man egentligen behandlar svarta pormaskar i fejset?? Ska man klämma eller inte??? Vill verkligen klämma ut maskarna MEN det blir finnar/torrt och fjälligt efteråt 🙁 Tack på förhand för tips!!

  1. Alltså man ska ju verkligen inte klämma. Och om någon ska klämma så ska man egentligen gå till proffs. Men eftersom vi alla är dödliga och förr eller senare kommer klämma så är tipset: ånga först ansiktet så huden blir uppmjukad, kläm sedan pormaskar helst med en comedon-extractor (ser ut som en liten metallpinne med en ögla på ändan, kan köpas för billig peng på ex ebay) väldigt försiktigt och från många håll för att inte punktera huden. Eller täck fingrarna i papper (använd INTE naglarna tack!!) så du slipper kontaminera. Smörj efter med ex aloe vera som är lugnande. Fast ja, kläm helst inte alls från början. BHA är mycket bättre på att jobba förebyggande mot pormaskar och dylikt. PUSS på dig babe!!!

 6. Hej Karin! Tack för bra torris-tips! Älskar Ro’s Argan, dyr så har den inte alltid hemma, men under värsta vinterhalvåret är den värd priset… Jag undrar dock hur man egentligen behandlar svarta pormaskar i fejset?? Ska man klämma eller inte??? Vill verkligen klämma ut maskarna MEN det blir finnar/torrt och fjälligt efteråt 🙁 Tack på förhand för tips!!

  1. Alltså man ska ju verkligen inte klämma. Och om någon ska klämma så ska man egentligen gå till proffs. Men eftersom vi alla är dödliga och förr eller senare kommer klämma så är tipset: ånga först ansiktet så huden blir uppmjukad, kläm sedan pormaskar helst med en comedon-extractor (ser ut som en liten metallpinne med en ögla på ändan, kan köpas för billig peng på ex ebay) väldigt försiktigt och från många håll för att inte punktera huden. Eller täck fingrarna i papper (använd INTE naglarna tack!!) så du slipper kontaminera. Smörj efter med ex aloe vera som är lugnande. Fast ja, kläm helst inte alls från början. BHA är mycket bättre på att jobba förebyggande mot pormaskar och dylikt. PUSS på dig babe!!!

 7. smulis kan inte du tipsa om ögonkrämer?? vaknar alltid svullen med ringar under ögonen och behöver hjäääälp. ser alltid svintrött ut pga detta men vet inte alls hur man motverkar det?

  1. Är tyvärr bautadålig på ögonkrämer, dels för att det är lite dispyt inom beauty-communityt huruvida ögonkräm ens gör någon skillnad, och dels för att många ögonkrämer är formulerade med ingredienser som inte är helt optimala för ögonområdet. Mitt bästa tips mot svullna ögonlock är att kyla dem, vissa köper sådana ögonkrämer med en liten metall-rollon som de förvarar i kylen. Finns gel-masker (alltså sådana som ser ut ca som en sovmask) som man också kan lägga i kylen för att svalka svullna ögonlock. Eller så kör man klassiska huskuren: blöta kylda tepåsar (ex kamomill) som man lägger över ögonen, eller varför inte gurkskivor liksom om man ändå ska snacka klassiker. Kanske inte lika sanitärt som de tidigare förslagen iofs. Kram och lycka till!

 8. smulis kan inte du tipsa om ögonkrämer?? vaknar alltid svullen med ringar under ögonen och behöver hjäääälp. ser alltid svintrött ut pga detta men vet inte alls hur man motverkar det?

  1. Är tyvärr bautadålig på ögonkrämer, dels för att det är lite dispyt inom beauty-communityt huruvida ögonkräm ens gör någon skillnad, och dels för att många ögonkrämer är formulerade med ingredienser som inte är helt optimala för ögonområdet. Mitt bästa tips mot svullna ögonlock är att kyla dem, vissa köper sådana ögonkrämer med en liten metall-rollon som de förvarar i kylen. Finns gel-masker (alltså sådana som ser ut ca som en sovmask) som man också kan lägga i kylen för att svalka svullna ögonlock. Eller så kör man klassiska huskuren: blöta kylda tepåsar (ex kamomill) som man lägger över ögonen, eller varför inte gurkskivor liksom om man ändå ska snacka klassiker. Kanske inte lika sanitärt som de tidigare förslagen iofs. Kram och lycka till!

 9. men wow! bara DET är ju nåt att kunna! hade ingen aning. aja, får väl bara börja sova bättre och ha mindre ångest då istället hehe. tack för ditt svar iaf.

 10. men wow! bara DET är ju nåt att kunna! hade ingen aning. aja, får väl bara börja sova bättre och ha mindre ångest då istället hehe. tack för ditt svar iaf.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.