Nabla Dreamy Matte Liquid Lipstick

I våras släppte italienska märket Nabla Cosmetics sin take på liquid lipsticks. Själv blir jag aldrig trött på matta läppar pga är tankspridd och får oftast läppstift över halva mitt liv när jag bär något glossy.

Dock är Nablas matta flytande läppstift inte crusty ol’ butthole-matta på det där sättet som många hatar.

Ni slipper alltså denna feeling

Istället lutar de i formula mer åt Colourpops Ultra Satin-formula samt NYX Liquid Suede, för de som är bekanta. Nablas dreamy matte torkar ned och blir matta, men inte ögonblickligen och gnuggsäkert som min favoritformula från Kat von D. Jag gillar fortfarande formulan, men kan vara värt att ha i åtanke att de inte håller för grovhångel eller att äta en burgare utan att använda händerna (dvs en annan form av grovhångel). Alla läppstiften har doefoot-applikator, luktar svagt sötaktigt av vanilj och kokos, samt innehåller 3mL produkt.

Nabla skickade mig ett gäng av deras (i min mening) finaste färger för recension och de enda tårarna som föll var glädjetårar pga KOLLA PÅ DEM!!!! Vi kör från vänster till höger:

Black champagne, narcotic och cotton.

Black Champagne: en riktigt jävla svart svart, med en snudd på blå/grön underton? Gillar att denna är ordentligt pigmenterad, tyvärr är det vanligt att mörkare nyanser av läppstift blir fläckiga, men inte med denna!

Narcotic: är något jag aldrig sett förut, en svärtad petroleumblå/teal. Den är näst intill svart i vissa ljus men så JÄVLA snygg!

Cotton: en av mina bästa färger någonsin dvs himmelsblå. Denna är förvånansvärt bra formula den med, även starka färger med mycket vitt i basen kan lätt bli fläckiga. Denna täcker med ett lager ifall man arbetar den ordentligt, eller två lager ifall man är lite slarvigare. Denna kommer jag troligen även använda på ögonen pga ja färgen!!

Rumors, Unspoken och Coco

Rumors: vet ej om denna är döpt efter det ikoniska Fleetwood Mac-albumet men jag tänker tro det oavsett!! Pga fantastiskt album och FANTASTISK röd ba kolla på den! Glider på som smält smör och bara SÅ bra röd.

Unspoken: sån jävla yummie mörkröd, som ett övermoget körsbär! Mörkröda är dock notoriskt krångliga nyanser att få jämna, så denna kräver lite pyssel och kanske två lager för att få jämn färg.

Coco: mörkt chokladbrun som kanske inte är den färg som klär just mig allra bäst. Men för alla er begåvade med mer melanin i huden är detta en välpigmenterad och lättarbetad mörkbrun!

Någon som har gjort ett riktigt jävla bamsejobb är min vän och kollega Spindelsven-Ida som swatchat (vid det tillfället) exakt alla Nablas flytande läppstift! På sitt ansikte!! Kolla in HÄR om ni vill se detta, eller bara njuta av Idas sköna fejs pga:

BABE!!!

En stor fördel med den väldigt tunna formulan som inte torkar knall fall är, utöver att den är behaglig på ditt anzikt, att man kan blanda läppstift hej vilt för en custom made färg!

HÄR hade jag exempelvis blandat rumors med fetish mauve och antimatter från Freedomination-kollektionen.

Andra kombinationer man kan göra, antingen genom att måla ena färgen först och sedan dutta på nästa färg med ett finger, eller genom att blanda på handryggen eller palett är:

Cotton + antimatter = duvblå med lite metallisk finish, rätt lik ögonskuggan freestyler från Nabla!

Rumors + cotton = en kall hallonröd nyans! (Ser typ ingen skillnad på detta foto ser jag nu men jag försökte iaf!!! Ni får tro på mitt ord!!)

Antimatter + rumors = skitasnygg rödmetallic!

 

Dreamy matte liquid lipstick kan köpas antingen via Nabla Cosmetics hemsida där de kostar 14,9€ eller brallis.se där de kostar 175:- och alla läppstiften är veganska!

Loading Likes...

2 svar till “Nabla Dreamy Matte Liquid Lipstick“

  1. Kvinna du dödar meeeej! Herrejävlar va fina swatches + blandningarna??? Hade aldrig tänk på det själv

  2. Hade faktiskt inte koll på Nabla innan, ska nog testa det själv 😀 Ser amazing ut

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.