evo ritual salvation care shampoo

I mitt inlägg om L’Oréals botanical-serie nämnde jag att jag testade ett schampo från evo så låt oss prata om det!

Innan jag åkte med på Daisy Beauty Cruise 2017 hade jag aldrig hört talas om det australienska märket evo. Kanske för att jag vet extremt lite om hårvård, kanske för att det är ett proffsmärke som främst säljs i salonger, kanske lite av båda. Synd är väl det, då evo är ett cruelty-free märke med många roliga produkter, helt underbart löjliga taglines på framsidan av förpackningarna och mitt bästa: inte massa trams som utfyllnad. Evo säger själva

“you won’t find unnecessary, over-marketed ingredients; no imaginary technology, no myths, no gimmicks. all ingredients in evo formulations are active; nothing is added only to make claims on the label”

och nog fan är det en befrielse i världen där vi lovas guld och gröna skogar av en enkel produkt. Låt ett schampo få vara ett schampo – tack evo!

Evo har lite olika serier för olika behov, calm för normalt till torrt hår, care för torrt och skadat hår, volume för tunt och fint hår, curl för lockigt och vågigt hår, straight för frissigt hår och style för styling. Bonus är att alla schampon funkar för färgbehandlat hår!

Schampot jag har testat heter ritual salvation är från serien care och caring it is! Doftar ganska milt av något lite blommigt och fruktigt, rengör väl och mitt bästa: det är faktiskt vårdande? Vanligen är en av mina värsta känslor i världen schamponerat hår utan balsam (det känns som att allt ska gå av) med en efter ritual salvation känns håret orimligt återfuktat för att vara ett schampo. Ett riktigt jävla gött schampo. Ibland är det inte svårare än så. Om jag inte redan hade 4 schampon i kö att testa hade jag köpt en backup på direkten! En flaska på 300mL kan införskaffas antingen hos lookfantastic för 181:- (adlink) eller på närmsta evo-salong!

 


Translation: Until recently I’ve heard nothing about the aussie brand evo. It might be because I know very little about hair care, might be because evo is a professional brainy mainly carried in salons, might be a bit of both. And it’s a shame, since evo has some great products, and as they put it themselves

“you won’t find unnecessary, over-marketed ingredients; no imaginary technology, no myths, no gimmicks. all ingredients in evo formulations are active; nothing is added only to make claims on the label”

and I think that kind of mentality is a relief when products tend to promise us technology that doesn’t exist with results that are impossible. Yay evo, let a shampoo be just a shampoo.

Evo have a few different series for different needs, calm for normal to dry hair, care for dry and damaged hair, curl for curly and wavy hair, straight for smoothing and controlling frizz and style for styling. A bonus is that all shampoos are good for colour-treated hair!

The shampoo I’ve tried is ritual salvation from the care series, and caring indeed! It smells quite faint and pleasantly fruity and floral, it cleans well, and really is caring! One of my most cringe feels is the hair after shampoo but no conditioner (it feels like it will all break off) but with this shampoo my hair feels soooo hydrated it’s ridic! A real fucking good shampoo – sometimes it’s not harder than that. A bottle of 300mL can be bought either here (adlink) or at your local evo salon.

Loading Likes...

4 svar till “evo ritual salvation care shampoo“

 1. Åh, detta vill jag prova! Men hittar inte schampoo/balsam för lockigt och vågigt hår någonstans? Bara nån slags stylingprodukt.. kan du hjälpa mig, o du vise? ??

  1. prettyscientific skriver: Svara

   Nej just curl-serien innehåller bara just stylingprodukter! Däremot skulle jag nog rekommendera care-serien när det kommer till hårvård, då alla men speciellt lockigt hår behöver gött med fukt ? lycka till och hojta till om du behöver mer hjälp!

 2. marika kotilainen skriver: Svara

  använde du balsam från samma serie eller annat?

  1. prettyscientific skriver: Svara

   Ja det har jag använt! Det var helt okej men räckte inte riktigt för mitt torra hår, inte utan inpackning. Men skulle faktiskt kunna skriva mer om care-serien ifall det är av intresse ☺️

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.