Fenty Beauty Mattemoiselle Plush Matte Lipstick

Åh Rihanna, kung midas av smink – allt hon rör vid blir till guld. Fenty Beauty‘s senaste lansering var Mattemoiselle Plush Matte Lipstick och produkten är sitt namn troget ett matt läppstift som inte är kritmatt utan mer krämigt och ja – rätt plush! Eftersom jag tydligen varit snäll 2017 så kom min secret santa under daisy beauty expon och gav mig dessa tre som fick mig att låta som ett upphetsat marsvin med starkt inlag av raccoon hands.

Läppstiftet kommer i en roséguldig hylsa, största nackdelen med denna produkt skulle jag vilja påstå är att hylsan är VÄLDIGT plastig. Nackdelen med detta är att den känns rätt billig, riskerar att den går sönder plus att lätta långsmala hylsor som dessa är helt jävla omöjliga att behålla ståendes. Kanske inte en så stor drawback för vanliga användare men kan säga att det var ett HELVETE att arrangera dessa bilder!!! Läppstiften ville inte stå upp utan ramlade som fulla tonåringar på Valborg!

Dock är de sjukt fina och ifall förpackningen är det enda klagomålet man har så är det ju egentligen skitsamma. Mattemoiselle har hittills kommit ut i 14 olika färger, och man kan ju fan lita på att Rihanna släpper inte bara bärbara färger för alla hudtoner utan även knäppa och roliga färger så som lavendel, himmelsblå och knallorange.

Här ser vi från vänster till höger färgerna: Ma’Damn som är en klassisk röd som på mig drar åt det kalla men har sett fantastisk ut på alla jag sett bära den, Midnight Wasabi som är en dämpad mossgrön samt Clapback, en gråaktig marinblå som är förvånansvärt bärbar.

Mattemoiselle har lite samma problem som alla läppstift brukar ha, dvs att de mörkare färgerna är lite torrare och svårare att få jämna. Dock inte så att det besvärar, KAN nämligen ha gått till sephora och swatchat exakt varenda ett av läppstiften och de flesta mörka nyanserna var förvånansvärt jämna i nyansen.

Bara, sönderbitna vinterläppar för referens.

Ma’Damn

Midnight Wasabi

Clapback

Varsågod för härligt sloppy swatches på osminkad hud! Då hylsan är rund tycker jag att det kan vara lite svåra att få till riktigt skarpa kanter, kan dock enkelt lösas med en läppensel. Den krämigt matta formulan blöder inte, har bra hållbarhet men behöver för mig påbättring runt inre kanten av munnen efter måltid. Har nyligen upptäckt att det är EXTREMT olika hur bra läppstift sitter, pga för ett par dagar sedan applicerade jag samma läppstift som en kompis ca samtidigt och efter ett par timmar satt hennes perfekt medan mitt mest såg ut som en olycka. Så, ja, ta inte mitt omdöme som en ultimat sanning helt enkelt.

Mattemoiselle från Fenty Beauty kan endast köpas på sephora, kostar 190:- för 1,7g vilket är en ganska liten mängd om man jämför med exempelvis Nabla som ligger på 4,2g och Mac som ligger på 3,0g. DOCK så kan jag inte minnas senaste gången jag förbrukade ett helt läppstift, så är inget enormt minus för min del då risken är liten att jag bränner igenom det snabbt, även om prisvärdheten kanske inte är tiptop.

Om man vill läsa mer så har både Killer Colours-Viola och full on monet-Émilie skrivit om Mattemoiselle!

 


Review of the Fenty Beauty Mattemoiselle Plush Matte Lipstick

Rihanna oh Rihanna, the queen with the golden touch. Fenty Beauty’s most recent release is called Mattemoiselle that are a matte-but-not-so-matte lipstick formula that comes in 14 very different and fun colours. My only real complaint that isn’t really a deal breaker is that the packaging feels like cheap flimsy plastic and when I tried to photograph the lipsticks they fell over like drunk teenagers on a major holiday. Otherwise I’m pretty dang satisfied, especially with the colour range that makes me soooo happy! I’m so bored with nudes-only-for-white-people-colours, so a muted moss green, periwinkle blue and neon orange are a bright and fun way to launch a new series of lipsticks. Since the matte lipstick is more on the plush side they are actually quite comfortable to wear, matte but not kiss-proof, creamy but still long lasting. It might not be a revolutionary product, but is good quality with really really fun colours!

Loading Likes...

5 svar till “Fenty Beauty Mattemoiselle Plush Matte Lipstick“

 1. Men den röööda!!! Oh my!! ?

  1. prettyscientific skriver: Svara

   Jaaaa den är helt fantastisk!

 2. Men den röööda!!! Oh my!! ?

 3. Åh vad snygga! Älskar Clapback! ?

  1. prettyscientific skriver: Svara

   Jag med! Uppskattar mängden knasiga färger i detta släpp!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.