fem från dermalogica

***inlägget innehåller annonslänkar***

Dermalogica är ett märke jag länge räknade bort. Pga neutral förpackning och inte speciellt låga priser. Men det borde jag ju få fan för, det gömmer ju sig mycket fint under de vita förpackningarna med grå kork! Bra ingredienser i spännande kombinationer, samt inte en våldsam mängd doftsättning. Däremot kan jag förvarna: produkterna är inte billiga. Ofta får jag lite ågren inför tanken på att skriva om produkter som inte är superbilliga, för det känns exkluderande. Samtidigt så kan man ju inte förneka när något är bra och funkar. Real recognize real! Låt oss titta närmare på 5 stycken som jag testat och gillar!

stress positive eye lift, 25mL 735:-

Jag har i största allmänhet inte varit så såld på konceptet ögonkräm. Inte för att jag saknat linjer och rynkor i området, utanför att jag inte känt så stor skillnad mellan de ögonkrämer jag använt och att bara ta min vanliga ansiktskräm och dra den in mot ögonområdet. Tills jag testade denna fantastiska och dyra dvs! Det är en ögonkräm och ögonmask i ett, med svalkande metallapplikator, där gränsen mellan kräm och mask går på hur mycket du applicerar. Precis som all annan kräm är denna inget alla bör eller måste ha, speciellt inte om du är i dina unga 20 år och knappt har en rynka. Den ska enligt utsago minska mörka ringar under ögonen, vilket jag inte märkt av. Däremot ger den fukt som bara faaaan och trollar bort torra rynkor på ett ögonblick, I like. Vann dessutom Daisy Beauty Awards 2018 i kategorin ”aktiv hudvård”, där jag satt i juryn!

precleanse balm, 90mL 475:-

Denna goding har jag skrivit ett helt inlägg om tidigare, läses HÄR. Ett rengöringsbalsam på tub som tar bort allt allt allt, aldrig är uttorkande och luktar lemoncurd.

calm water gel, 50mL 615:-

Aj så dyr, men aj så härlig. Jag gillar alltid att ha ett gäng lugnande produkter hemma, dels pga gött och dels pga idiot som alltid testar för mycket nytt och får irritationer av detta. Pga det är inte så man gör. Nu vet ni det. Ofta är lugnande krämer mer åt det rika och feta hållet, men inte denna. Tunnaste gelformulan som sjunker in i huden på nolltid, men lämnar som en mjuk behaglig liten hinna som lugnar och bibehåller fukten, känns som att ansiktet fått dricka ett metaforiskt glas vatten.

solar defense booster, 50mL 570:-

Denna har jag skrivit om innan i mitt stora inlägg om solskyddstips! Helt osynlig formula, ger fukt, aldrig klibbig, full med antioxidanter och går att använda multifuktionellt. Dock föredrar jag den som den är!

daily superfoliant, 13g 159:- / 57g 569:-

Ett litet pulver som du häller ut i handflatan, blandar med vatten tills det blir som en kräm som man gojsar runt i ansiktet. Den ger daglig eller så-ofta-man-vill exfoliering med hjälp av enzymer, riskli och fruktsyror. Är mer kräm i denna än klassikern daily microfoliant, men polerar fejset gött! Använder den inte varje dag, men gillar att köra den då och då efter rengöring för extra ~*lyster*~.

Där har ni fem härliga med fem tyvärr inte helt härliga prissättningar! Min bild av dermalogica som ett tråkigt och överskattat märke har jag helt fått återkalla. Fabrikfel på den åsikten! Och tyvärr är det så, inte alltid tack och lov men ibland, att om det smakar så kostar det. Enda trösten jag kan komma med för dessa prislappar är att bangerhead har 20% rea på allt för tillfället. Sorry!!

Loading Likes...

5 svar till “fem från dermalogica“

 1. På tal om kvinnor i vetenskap, tretusen tog examen i POLEN mellan dessa år. De existerar de syns bara inte (det var här Marie Skłodowska-Curie och hennes systrar studerade en tid). Citat nedan från intressant o spännande artikel:
  “The flying university in the 1800s promoted two important educational ideas.
  First, it raised the question of democratic mass education, holding that the opportunity
  to learn should not be determined by social status and that education should
  be available to everyone. Second, it emphasized the education of women. The flying
  university created the first opportunity for academic studies for women in Warsaw
  and the eastern part of Poland, a great number attended classes, and about three
  thousand women received diplomas between 1883 and 1905.”

  (Hanna Buczynska-Garewicz, (1985), “The Flying University in Poland,
  1978-1980” Harvard Educational Review Vol. 55 No. 1)

 2. Ja håller verkligen med dig om att produkter inte sett speciellt attraktiva ut, speciellt för priset… Men allt behöver ju inte vara flashigt! Kan ju säga att Daily Superfoliant lät spännande, värd att kolla upp!

 3. Prioriteringar! Vill jag ha pengar till mat eller vill jag smörja ansiktet med lovely hudvård? Alltså ibland vinner hudvård!

  Men du en sak jag undrar (särskilt aktuellt till dessa lite dyrare produkter) detta med “används inom-burken”. Exempelvis min nya ögonkräm som ska användas inom 6 månader efter öppning, det är en tub med pump så det bör inte komma in något skrafs i den. Har googlat som en galning med hittar inget ja/nej-svar på frågan: får jag använda den TROTS varit öppnad mer än 6 månader? Självklart om den luktar ok, ser ok ut osv.

  Tack för världens bästa beauty blog förresten. Så himlans förtjust i den och dig.

 4. Om jag förstår det rätt så är The Ordinary en del av företaget Deciem? Hur som helst, är man inne på deras hemsida så finns det ju fler märken som det ej pratats så mkt om men som påstår väldigt mycket! Exempel, de säljer snygga flaskor med namnen: low-viscosity cleaning ester, Neck elasticity catalyst, “look good molecules” samt drickbar Hyaluronic Acid. Det finns även ett märke som heter The chemistry brand. Eftersom kemi är väldigt abstrakt för mig så tänker jag ju intuitivt att någon som döper sina flaskor till div. kemiklingande namn har bra koll och produkterna därför fungerar extra bra (fast alla beautymärken skulle ju kunna kalla sina produkter liknande namn………..). Deciem och the ordinary är ju inte de enda märkena som använder KEMI…………
  Ingen vanlig konsument kan ta ställning till dessa beskrivningar:
  “The Glow Molecule is a concentrated form of a reactive type of Glutathione that is completely stable with extraordinary bioavailability….” “….the high concentration of our reactive Glutathione in pre-oxidized form brings out a bright, youthful-looking glow within a week of use….”

  hur som helst, du som är kemist, vad tror du om Deciem? Har du läst något? Jag hittar mest artiklar som rör the ordinary.

 5. Tack för din braiga blogg! Efter senaste whinar.se-inlägget (fö hon som ledde mig till den här bloggen!) ville jag passa på att titta in här och säga att jag verkligen uppskattar det du skriver och att du är så proffsig och också funderar på vad saker kostar och konsumtion osv. TACK SMARTIS <3

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.