Två hårfavoriter från & Other Stories

***inlägget innehåller affiliatelänkar***

 

Started from the schampo och balsam från Ica maxi and now we’re here!

Eftersom jag har långt hår och vill fortsätta med det (vägrar låta min frisör göra annat än toppa mig!!) så är det viktigt för mig med en riktigt bra inpackning och gärna ett riktigt bra hårserum/hårolja för att vårda håret och hålla topparna från att bli crunchy mellan tvättar. Nog för att jag har en fantastisk frisör som använder bra olaplex och bra färger, men att jobba förebyggande och vårdande hemifrån gör faktiskt skillnad också!

Tur för mig att jag hittat dessa! Både bonus och källa till nervositet är att dessa två har varit på rea ett tag. Hoppas inte detta innebär att serien ska sluta säljas, visst har jag bunkrat upp med backuper men ändå!!

Restore Treatment – fd 120:- numera 84:- för 250mL

Ibland kan det vara svårt att känna någon riktig skillnad när man använder en ny produkt. När jag upptäckte att detta var produkten för mig var när jag två gånger i rad klev tillbaka in i duschen för att jag trodde jag hade glömt att skölja ur balsamet men det var bara så att mitt hår var riktigt jävla mjukt. Två gånger i rad tills jag insåg vad den gemensamma faktorn var: denna inpackning. Innehåller bland annat kokosolja, diverse trevliga växtextrakt samt vegetabiliska proteiner som hjälper till att bygga upp hårets struktur. Enda egentliga nackdelen jag personligen kan se är att denna serien doftar kokos vilket inte är my jam. Däremot sitter inte doften kvar speciellt länge utan förblir milt sött och blommig vilket jag ändå kan köpa. Men helt ärligt, den hade kunnat lukta kokos tills apokalypsens ryttare kom dönandes pga tycker den är så bra!

 

Restore Serum – fd 170:- numera 119:- för 50mL

Första gången jag testade detta tänkte jag att det inte var något för mig. Sen började jag gilla det varpå jag såklart oundvikligen tappade glasflaskan i badrumsgolvet så den gick i tusen bitar. Ingen fick skador av glaset och ingen halkade på det extremt hala golvet efteråt, däremot förvaras nya flaskan inte längre i badrummet. I ALLA FALL!! Jag har tidigare tyvärr varit smittad av rädsla för silikoner eftersom jag inte på något sätt är immun mot oklara hjärnspöken. För det finns skillnad på silikoner och silikoner. Detta hårserum innehåller isododecane som är en väldigt lätt silikon som lätt tvättas ur håret, så man behöver inte vara rädd att de ska lagras i håret till en äcklig buildup. Vad det däremot gör är att skapa en skyddande hinna för håret som håller kvar fukten, vilket är trevligt i allmänhet och trevligt på vintern i synnerhet när luften verkar ha som enda mission att Stjäla Min Fukt. Sen innehåller serumet också en massa goa oljor som dessutom vårdar håret. Jag kör ett par droppar i topparna efter dusch eller någon extra när det gått lite väl långt mellan tvättar för att hålla ändarna mjuka och trasslet och crunchet till ett minimum!

Loading Likes...

Ett svar på “Två hårfavoriter från & Other Stories“

  1. Åhå jag köpte treatmentmen (och schampoo i samma serie) häromdagen som en ren chansning. Tips, 70% rea på dessa (i Göteborgsbutiken åtminstone) så de kostade bara 36 kr styck 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.