tio tomma – empties!

Empties, som man så kärvänligt kallar fenomenet tomma förbrukade förpackningar är bekvämt att luta sig tillbaka på. Skit tar alltid slut, och om man är en skönhetsbloggande tvättbjörn som sparar allt skräp kan man också passa på att skriva en trevlig liten recension! Trash vs treasure!

Drog ihop ett litet fokus kring dusch och tvätt pga, ja, kan behövas inspiration till att tvaga sig nu när jag är hemma sjuk och bara lökar runt. Nåväl! Vi kör!

Sachajuan scalp shampoo – ca 170kr/250mL

Åh sachajuan. Är så tacksam. Tacksam för att du fick min kille att sluta använda head&shoulders jävla schampo mot sin torra hårbotten. Istället använder vi båda denna, fantastiskt härligt schampo. Supersnällt mot hårbottnen, innehåller mentol och rosmarin men inte i sådana mängder att man får pirr i hårbottnen utan mer ger fräsch doft. Stapelvara i hemmet, något ni kanske kan se på det faktum att denna empty är en 1L-flaska. Övrigt bildbevis: 3 till tomma 250 mL-flaskor. Missbruk? Nä. Hade vi köpt om den kom på 3L-bib? Troligen.

Victor Vaissier La Forêt tvål & handkräm – ca 99kr respektive 110kr för 300mL

Har tidigare skrivit om doftljuset med doften La Forêt från Victor Vaissier i ett tidigare inlägg, och jävlar så jag älskar den. Så till den milda grad att när handtvålen tog slut 10 år tidigare än handkrämen (som det gör, den matchande handkrämen är väl mest för pynt och att flexa vuxenpoäng?) så tog jag sonika handkrämen och använde den som kroppskräm. Behövde inte parfym. Luktade skogsrå istället. 10/10 would do again. Vill dock påpeka, den ÄR väldigt bra som handkräm om man inte är uppfostrad av vargar, likt mig! Tvålen var det inte heller något problem med, vet inte varför men känns som att så fort man betalar över 50kr för en handtvål så går kvaliteten så tydligt från löddrigt vatten till rik och krämig TVÅL? Även om man kanske känner sig som Ett Stycke Pucko som betalar 100kr för en handtvål så tycker jag ändå att den håller så mycket längre och är så mycket drygare.

 

Eucerin pH shower oil – ca 80kr för 400mL

En väldigt osexig men väldigt trevig följeslagare i duschen. Är väl inte överdrivet charmad av doften, den känns lite väl medicinskt steril, men gillar att den löddrar bra och inte torkar ut huden. Perfekt om man är torris/fjällis/ödlis, och det är man ju.

 

The Body Shop Adriatic Peony – 95kr för 250mL

Denna gjorde inte något större intryck på mig faktiskt. Trevlig snäll blomdoft, löddrade, gjorde mig ren, gjorde helt enkelt vad en duschtvål ska göra utan varesig buller eller bång.

 

& Other Stories Restore Treatment – null kronor pga FINNS INTE LÄNGRE >:((

Fy fan, jag sörjer så som man sörjer en utmärkt produkt som går ur sortiment. Skrev ett helt inlägg om denna inpackning, som flera gånger tog mig tillbaka in i duschen, eftersom mitt hår var så mjukt att jag trodde jag hade glömt skölja ur balsamet. Ska icke plåga er mer, men den är fantastisk. Förlåt, VAR fantastisk.

 

Charles Worthington Ultra Violet Shampoo – ännu en förlorad skatt

Igen händer det!! Köpte detta schampo efter rekommendation från Oraklet Kicki Norman, älskade det, det försvann ur sortiment. Har tack och lov lyckats hitta ersättare åt denna som jag till och med föredrar, men det var hårda tider ett tag för mig och mina falnande kalla hårnyanser.

 

Björn Axén Cool Silver Shampoo – ca 150kr för 250mL

Såhär är det enligt min erfarenhet: silverschampon torkar ut håret. Det är en förlust man får ta om man vill ha kalla nyanser i håret, tur att hårinpackningar finns osv. Däremot, om jag använder silverschampo så vill jag ha ordentligt med pigment i det, vilket jag inte tyckte detta gav mig. Kanske är bättre för någon som är lite blygare, eller kanske inte har lika mycket gingerpigment som lyser igenom. Inte dåligt, men inte för mig.

 

Sachajuan Scalp Conditioner – ca 180kr för 250mL

Åh denna måste jag köpa om, så himla fantastiskt balsam och låt mig berätta varför. Det är det enda balsamet jag använt som är till för att ha i hårbotten!! Alltså utan att man ser ut som filmvarianten av Professor Severus Snape. Alltså inget jag skulle rekommendera för att återfukta knastertorra toppar i långt hår, men har man lite känslig hårbotten som behöver lite fukt är denna guld. Lätt formula, doftar svagt örtigt och mintigt. Omköp!

 

evo Ritual Salvation care shampoo – 269kr för 300mL

Generellt brukar jag inte rekommendera att investera för mycket pengar i sk “wash-off”-produkter. Ansiktstvätt, handtvål, duschkräm, schampo osv. Produkter man tvättar bort från sig kommer aldrig kunna göra lika mycket som de som ska stanna kvar. Obs min personliga åsikt! Med det sagt, satan vilket bra schampo. Sådär bra att man känner att man nääääästan inte behöver balsam, vilket ändå är relativt stort om man har väldigt långt väldigt behandlat hår. Så vi kan säga såhär, jag rekommenderar inte att spendera närmre 300kr för ett schampo. Men om du VILL spendera 300kr på ett schampo så skulle detta kunna vara ett sånt.

Loading Likes...

7 svar till “tio tomma – empties!“

 1. Skulle dö av glädje och sorgfrihet om du kunde namnge ersättaren till Charles Worthington. Saknar den, bästa schampot i mitt liv, skulle ta en kula för den o.s.v.

  1. prettyscientific skriver: Svara

   Vill såklart inte orsaka dödsfall, men ersättaren jag hittat är silverschampot från Budgie! Det är inte exakt samma som charles, men en värdig motståndare. Plus att priset är helt okej så är ju värt ett försök!

 2. Säg att du har en flaska Sachajuan leave in conditioner hemma! Den är helt överjävligt bra för mitt hår.

  1. prettyscientific skriver: Svara

   Detta måste jag testa, tack för tips!

 3. Stina-Marie Hansson skriver: Svara

  Vilket ersättningsschampo till Ultra Violet hittade du? Jag letar febrilt!

  1. prettyscientific skriver: Svara

   Silverschampot från Budgie! Finnes på kicks för 149 riksdaler!

   1. Stina-Marie Hansson skriver: Svara

    Åh så bra! Det ska jag testa ?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.