smulsex is dat u

På grund av hets och lite väl många öl tillsammans med den underbara Annahita har jag nu även beautyblog. Eftersom jag är snudd på allergisk mot att få tummen ur har denna goa domän legat på lut i bara några månader men nu tänkte jag att det  var dags för något slags presentationsinlägg. Har ännu inte tagit någon examen i webdesign så ni får stå ut med undermålig hemsida sålänge. Man kan ju inte vara bäst på allt, duh. Nu är jag ju inget orakel men har dragit fram dessa frågor ur min spåkula i tron (eller iaf förhoppningen) om att ni vill veta svaren. Kram.

1. Vem är smulsex?
Jag heter egentligen Karin, är född 1991 och läser till lärare. Jag är tankspridd, förvirrad, ibland arg, lojal, irriterad, kvicktänkt, rolig, orolig, kronisk ordvitsare och mycket mer. Har blåa ögon, rödblont hår jag färgar orange och rosa samt en hud som ta mig fan kan bli solbränd framför en datorskärm. Jag är feminist, antikapitalist och drivs av en helig ilska mot orättvisor som för mig är lika svart, tjock och dyrbar som råolja.

imageimage

Två av mina bästa looks: mörkrets gudinna x 2

2. Vart ifrån kommer namnet “smulsex”?
Detta frågar folk ofta och jag tänker svara detsamma: bakgrunden till detta namn är RÖVATRÖKIGT och jag vill behålla någon slags illusion om mig som rolig så tänker därför inte berätta.

imageimage

3. Okej men vart ifrån kommer “kris och ros”?
Jag är från Göteborg. Gillar ni inte ordvitsar så kommer vi gå en jobbig framtid till mötes.

4. Hur kombinerar man att vara feminist och blogga om smink?
Tyvärr finns det en generell uppfattning om att ifall man gillar smink så är det för att man hatar det ansikte man givits av naturen, något jag tycker är helt åt jävla helskotta fel. Tycker även det är ganska vanligt att konstformer och konstuttryck dominerade av kvinnor förminskas till ytlighet och fulkultur men ja, vi lever ju i ett patriarkat så vem fan är förvånad egentligen.
För mig är smink inte bara ett sätt att uttrycka sig utan en konstform. Fast till skillnad från många andra konstformer är jag både skaparen och skapelsen. Jag är konstnären och jag är konstverket. Jag är Leonardo da Vinici och jag är Mona Lisa. Mitt ansikte är bara en målarduk och varje morgon får jag vara ett nytt konstverk, en ny mandala som bara räcker en dag innan jag tvättar bort det igen. Smink ger mig möjligheten att kanalisera de tusentals olika karaktärer min fantasi skapar och jag bär inom mig. Jag älskar smink, ibland för dessa djupa skäl. Och ibland bara för att det är jävligt fint och tillfredsställelsen av när man lyckas få två eyelinervingar perfekt symmetriska.

5. Hur kombinerar man att vara antikapitalist och ändå delta i konsumtionen på detta sätt?
Jag tycker faktiskt att Annahita förklarat det bäst i sitt inlägg LÄSARFRÅGA: Om Att Försöka Kombinera En Skönhetsblogg Med En Antikapitalistisk Ideologi.

6. Vad är det bästa du vet i världen?
Min familj, tjejer, perfekt matta läppstift, solskydd som inte lämnar en kladdig som en  PMS-finne doppad i majonnäs, mina vänner, djur som är kompisar med varandra, känslan när man tvättar bort en ansiktsmask och ens hud ba -BAM- är helt jävla perfekt, att gå i demonstrationståg, chips, måla, rökig whisky, när ens ögonbryn blir symmetriska, prosecco, snus, sova med hundar, satt rosor.

imageimageimageimage

7. Kan du inte berätta lite hemlisar om dig själv?
– I mina unga tonår var jag metalhead/gothare och jag har i hemlighet aldrig växt ifrån det. Älskar stilen så mycket och får långsamt kväva lusten att gå till skolan i min fotlånga klänning i svart spets.
– Är kittlig på rumpan och under fötterna.
– Är extremt lättskrämd. Ibland när brödrosten blir klar skriker jag högt.
– Har sjungit i kör i ungefär 10 år av mitt liv och har ett helt ofattbart bra minne för låttexter. Är en levande jukebox helt enkelt!
– Har nog alltid undermedvetet varit röd men blev inte politiskt aktiv förrän jag var 20 och innan dess visste jag knappt vad feminism var. PINIGT!!!
– Hade gärna bott i ett bibliotek.
– HAR andra färger än svart i min garderob, men blir bara så lugn av monokroma färgskalor.
– Har en liten crazy hemmafru inom mig som älskar att baka, göra egna hudsalvor och lägga in rödlök.
– Tycker kläder är rätt överskattade att ha på sig när det är varmt.

imageimageimageimage

Det var allt för nu, är i en svacka nu så uppdaterar när jag orkar. Kommentera gärna och skriv vad ni vill se mer av, utöver mig då!!!!

fridens liljor / Karin

Loading Likes...

8 svar till “smulsex is dat u“

  1. YAAAAAAAS THE EAGLE HAS LANDED

  2. Kuuuuuuuuul med blogg!!! Är aspeppad på detta.

  3. Heeeej! Ja! Jag önskar videos. Och mer om dina studier! Kram

    1. Hej fina! Har tyvärr ingen riktigt utrustning att producera videos, men vad skulle du vilja att de handlar om, ifall jag en dag skulle få tummen ur? Finns dock grymma beautygurus på youtube, sånt brukar jag spendera timmar på hehe. Samt vad vill du höra om min utbildning? Do tell!!!

  4. Hej!!! Har aldrig sett nåt av dig innan men känner redan att jag älskar denna blogg.

  5. Alltså jag ÄLSKAR denna blogg. Men en liten fråga från en kass nätnörd till en annan: vad fasiken skrev du upp dig på för att då din egen domän, om en får fråga sånt dvs??

    1. GULL!! Jag registrerade en domän via one.com och valde billigaste alternativet (typ 500 per år vilket var lagom kul men det tänker jag förtränga!!!) och därefter kopplade jag samman detta med mitt wordpresskonto och vips hade jag en .se-adress! Är jättedålig på att förklara tekniska saker eftersom jag mest jobbar med trial and error, alltså prova tusen olika saker tills något funkar. Hoppas jag skänkte något som helst ljus på din fråga iaf, annars är det bara att fråga mer! kram!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.