mayonnaise faise madness

Jag tänker prata om något som ligger mig varmt om hjärtat dvs: Pale Bitch Problems. Nu menar jag alltså inte att man som megawhitey mayoface blir förtryckt av samhället eller att det är likvärdigt med rasism när folk tror du är albino eller att hela skönhetsindustrin inte porträtterar folk av din hudfärg eller inte säljer något smink som är anpassat för din hudfärg. GET A GRIP WHITEYS!!!! Det är ett problem, inte ett förtryck!!
Iaf, det jag pratar om som jag benämnt som Pale Bitch Problemz är saker som att det aldrig finns foundations som är ljusa nog utan det allt för ofta ser ut som att man tappat det helt och smetat morotspurré i ansiktet. Misströsta dock ej, för det finns lösningar. Ifall du, likt många andra pale bitches före tid, råkat köpa en foundation som är för mörk för dig kan köpa sig en jävligt ljus foundation att blanda ut med. Har man lite bättre budget har bland annat Illamasqua en off-white foundation (off-white innebär gul underton och inte spök-vitt) du kan blanda ut med, och jag har även sett att The Body Shop nyligen lanserat Shade Adjusting Drops som ska korrigera färgbalansen i ens bas och de kommer både i Light och Dark! Hurra body shop, you go fucking up that vithetsnorm.

Själv har man ju en students budget och är dessutom gammal gothare i själen så vad jag gjorde var att jag gick till Shock i Göteborg och köpte mig en flaska Manic Panic dreamtone i färgen Virgin (lol) whitest white (lololl) att spä ut foundations med så att de ska matcha min arma lekamen. Tror den kostade ca 150:- och det känns helt överkomligt i jämförelse med vad det kostar emotionellt att gå runt med ett fejs som inte matchar resten av kroppen!!! En fördel med dessa goa droppar är att man inte behöver köpa örti olika foundations för att matcha alla nyanser av fejs man har baserat på vilken tid av året du är, utan du kan köpa en som passar dig när du är som brunast (eller ja, minst vit i mitt fall) och sedan bara spä den efter ork och lust! YAY ekonomiska beautytips!!!
image
Kolla denna lilla goa, med pumpflaska och allt!

Kan även tipsa om ett par foundations jag har i min lilla låda, som kommer från märken som har helt okej färgutbud för oss pale bitches.
image
Till vänster: sleek makeups BB-cream samt deras bare skin foundation som BUHU inte säljs längre :((
mitten: lumene longwear blur foundation (amaze, tips från Viola – Killercolours aka min foundationförebild) och någon riktigt blek jävel jag klickade hem från ebay
Höger: två mineralfoundations från meow cosmetics som är fkn BÄST! Deras hemsida ser ut att vara från Internets födelse men deras färgutbud är så bra att jag får beslutsångest.

Mitt sista tips jag tänker lämna er pale bitches med (och alla andra bitches också, detta är fan fett viktigt och hela sommarhalvåret får ni som är vänner med mig höra mig gnälla och skälla om detta så fort vi är i närheten av en strand) är följande: ANVÄND SOLSKYDD FÖR I HELA JÄVLA HELVETET. Detta är skrivet i versaler och fetstil för det är så pass viktigt. Jag börjar bära solkräm för fejjan nu i mars. Bleka människor har mindre melanin i huden och därför mindre naturligt skydd mot solens strålar och löper därför större risk att utveckla maglint melanom, något jag tycker man ska bespara sig själv om man kan välja. Samt, eftersom fejset är det som oftast exponeras för sol (iaf för mig, vet inte hur ni klär er och tänker inte döma!) och därför behöver mest skydd. Alltså oavsett hudfärg, oavsett om du gillar att sola och strävar efter en bränna eller bara sitter i skuggan. 70% av solens strålning når även i skuggan och jag LOVAR du kommer få färg även om du bär solkräm. Skillnaden är att när du bär solkräm tar brännan längre tid att byggas upp, men den håller också längre och att slippa bränna sig är key för att huden inte ska dö (ja den dör när man bränner sig röd och den börjar trilla av. Sluta döda din hud!!) och fjälla som om man vore statist i walking dead. Själv kör jag minst spf 30 i fejset varje dag och mer när jag är på playan.
image
Tipstack Annahita för denna pärla som jag använt så mkt att flaskan är helt nasty, sorry ville fan knappt lägga ut denna bild haha

Vet att det ofta står märkt med typ “SPF 15” på foundations och så men det är baserat på att man ska kleta typ halva tuben på 1 kvadratdecimeter av fejset och är alltså missvisande AS FUQ. Var rädda om ert fejs, ni har bara ett. Eller möjligen två om ni är falska, HAH!

Detta började som sminktips och slutade alltså med rant, c’est la vie! Få saker jag är så grinig med som solskydd, DEAL WITH IT!!

Fridens liljor / Karin

Loading Likes...

4 svar till “mayonnaise faise madness“

  1. Tack!! Fellow Pale bitch

  2. Göttigt att du börjat blögga! ????
    Men….. kan du inte fixa så att inläggen läggs på rad, så man slipper klicka sig in på varje separat inlägg…. om du förstår? Mvh orkar ej klicka mig fram å tillbaks

    1. Detta irriterar mig också MAXIMALT men tyvärr är man inte direkt tech savy. Ska fråga runt lite dock och googla tills fingrarna brinner. Det är ju ohållbart, älskar att ba scrolla fritt in the internet. Kram!

  3. Är också en fellow spöktjej, fällde en liten tår när jag beställde hem illamasquas skinbase foundation i 02 och den passade perfekt på mitt lilla ansikte!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.