Every step you take – I’ll be swatching NYX

Okej första och sista gången jag refererar till stalker-låten nr 1.

Efter två separata upplevelser av att hjärnan separeras från min plånbok lyckades jag köpa på mig en del nytt smink, en vända från NYX och en från colourpop. Båda amerikanska märken, båda cruelty free, båda med ett bra färgutbud och båda väldigt prisvärda och hyfsat plånboksvänliga om man nu inte som mig får totalt hjärnsläpp och köper massor. Kan dock inte ens låtsas som att jag ångrar mig, är nöjd med ca varenda köp hehe. Det har önskats swatches och inte är jag för bra för detta. Snarare tvärt om eftersom jag aldrig gjort detta innan men det får ni leva med!! Låt oss djupdyka rakt in i skiten och börja med NYX.

image

slide on, glide on, stay on & definitely a turn on wateproof, extreme color lip liner (men gud nyx chilla eller) i Brick House, Lingerie liquid lipstick i Embellishment, soft matte lip cream i Stockholm.

image

Matte bronzer i Light, liquid crystal liner i Crystal Onyx, HD concealer i Porcelaine

image

Swatches!! Brick house, Embellishment, Stockholm, crystal onyx, porcelaine, light matte bronzer

Where to börja ens.

Slife on, glide on, stay on & definitely a turn on wateproof, extreme color lip liner i Brick House: fantastisk tegelröd läppenna. Bra pigmentering, krämig as fuck och håller bra. Skulle kunna tänka mig ca tusen till av denna, men egentligen är jag inte så kåt på läppennor då jag mest har riktigt matta läppstift och då är läppenna liiiite onödigt. Tycker jag. Förlåt.

Lingerie liquid lipstick i Embellishment: Gråaktig mauve? Kärleksbarnet mellan beige och lavendellila? Svårbeskriven färg, men jävligt snyggt flytande matt läppstift. Förvånansvärt bra kvalitet för en hundring. Lite tjockare konsistens än de liquid lipsticks jag är van vid, så vet inte om det är pga mig men tycker den är lite svår att få helt jämn? Man får trixa ett tag och måla i lager för att få full täckning men å andra sidan är applikatorn go som fan. HElt ok hållbarhet och smular inte när man burit det ett tag. Jag är nöjd!

Soft matte lip cream i Stockholm: Ja hur beskriver man detta? Smutsigt aprikosfärgat läppstift i krämform som efter ett tag blir mattare. Har innan haft problem med formulan på denna produkt, kanske för att jag förväntade mig ett vanligt flytande läppstift. Den ÄR sjukt svår att få jämn, dock är detta såååå mycket mer förlåtligt för denna ljusare nyans när man applicerar tunt och smetar ut lite med fingret. Slutbetyg? Blandade känslor, hatälsk. Fint men jobbigt som fan.

Liquid crystal liner i Crystal Onyx: flytande eyeliner med silverglitter i svart halvopak gelbas. Behöver man mer glitter i sitt liv? Svar ja alltid. Detta är en lite mer lättburen vardagsvariant om man lägger denna i lager över en vanlig svart eyelinervinge. Den känns inte riktigt opak nog att bära ensam men ger ett lite snällare pop av glitter på ögat då den svarta gelbasen dämpar och gör att man inte ser ut som 100% disco glamah. Helt enkelt: bra för glitternybörjaren eller för en glamqueen som måste klä ned sig men ändå vill vara true to themselves.

HD concealer i Porcelaine: flytande concealer med wandapplikator. Okej låt mig börja med att säga att denna creasar sig direkt för mig, lägger sig i alla veck under mina ögon. Dock to be fair – det gör ungefär exakt alla concealers för mig. Dock holy smole guacamole vad den är bra pigmenterad. Krämade på ordentligt, jämnade ut med fuktig beauty blender och körde sen full on baking med löspuder (vet du inte vad detta är måste du in på youtube PRONTO och låta en ljuv dragqueen förföra dig att använda tusen gånger mer smink än vad du brukar, bara gör det) och JÄVLAR vad bra det blev? Och det höll sig hela jävla dagen? Jag spår en ny favorit, för 99kr dessutom hallå come to mama och stanna här.

Matte bronzer i Light: äntligen fucking ÄNTLIGEN en bronzer jag gillar. Den är matt, men inte kritmatt så att man ser ut som man dykt med ansiktet först i en pool av mjöl. Den är ljus nog för mig att bära, men är mer röd i undertonen än orange så man slipper se ut som om Björn Ranelid fått ett barn med en oompa loompa. Missförstå mig rätt, jag älskar att vara blek som ett lakan men när vårsolen kommit tillbaka vill jag ibland se snäppet mindre ut som Satans Wifey och lajva så nära jag kan komma Bronze Goddess och då åker denna bronzer fram.

Summa sumarum? Håll er borta från NYX-disken i Åhléns nordstan GBG om ni är måna om plånbokens hälsa. Vill ni hitta underbara och prisvärda grejer att utföra magi i ansiktet med: far i frid mina små kattungar.

fridens liljor / Karin

Loading Likes...

Ett svar på “Every step you take – I’ll be swatching NYX“

  1. Azzåå du är så himla rolig 8)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.