All along the swatchtower – colourpop

Så kom den förlovade dagen när mitt colourpop-smink damp ned i brevlådan. Jävligt mycket snabbare än förväntat också, bara efter 20 dagar från USA trots att det skulle ta minst en månad? Tyvärr åkte jag på 200kr i tull eftersom dom tydligen är sminkhatare.
image

Kolla detta goa lass alltså. MMmMM låt swatchfesten börja med ögonskuggorna och highlightern. Något jag inte hade väntat mig av dessa är att de är i någon typ av krämform som vid kontakt med huden blir till ett puder? Om den beskrivningen make:ar any sense? Vilket även förklarar varför alla bilder jag sett på super shock swadows haft en liten grop i mitten av burken men jag har mest tänkt att det är väl amerikanare som inte kan göra något rätt. Tji fick jag! Kul koncept men gör också appliceringen lite weird för en som mig som har vissa aversioner mot att jobba med allt i krämform. image

Super shock shadow i Mittens och Central perk.

image

Super shock cheek i Monster.

image

Swatches utan primer eller något under: Mittens, Central perk, Monster.

Mittens: en slags varm brun med silvrigt skimmer i och samtidigt nästan lite lila undertoner i? Och samtidigt även kopparfärgade undertoner? Extremt svår färg att beskriva men något så djävulskt fin och pigmenterad som fan.

Central perk: förlåt men jag är besviken. Kollade i burken och kände att hOOLy DiiIIIIcKKK va fin denna kommer vara!!! Men som ni kanske ser på min swatch så är den ganska oimponerande pigmenteringsmässigt och går på rätt patchy. Ska försöka ge den en chans till men blev så ledsen i ögat. Plus att den fina lila duokroma effekten går nästan helt förlorad om man inte packar på typ tusen lager och seriöst, vem har tid.

Monster: duokrom i ljusrosa och lite guld. Detta är mer för dig som vill ha en subtil glöd på kindbenen snarare än total eclipse of the fejs eftersom den inte riktigt går att bygga upp full metallic på. Men helt klart en bra vardagshighlighter i min smak. Min enda issue med denna är att eftersom jag allt som oftast bake:ar min concealer under ögonen blir det svårt att applicera krämhighlighter ovanpå utan att resultatet blir lite wonky. Men för dagar när jag vill ha mer *natural glow* är denna perfekt pga den är verkligen helt sjuk fin, perfekt glöd och inget glitter så långt ögat kan nå. Har dessutom inget som riktigt liknar denna nyans i min samling,

image

Nu istället till: läppgrejerna!!!! Älskar ju denna trend med supermatta läppstift så klickade hem tre av deras ultra matte lip: Avenue, Bumble och Tulle. En lippie stix i matte-formula i färgen Poison samt en lippie pen i nyansen Dalia.

image

Här synes: Avenue, Bumble, Tulle, Poison, Dalia.

Avenue: superduperultramatt mörkt röd med lite gula undertoner enligt mitt öga. Så jävla fin. Perfekt matt, perfekt nyans, perfekt vampig och ger perfekt femme fatale-look ifall du har ljus hud som mig. Bar det ute första gången igår och fick direkt komplimang från en främmande tjej, aka det bästa betyg ett läppstift kan få. Kan dock inte rekommendera att äta massor med sushi när du bär detta läppstift för då blir det inte så vackert. Blev liiiite crust för mig när jag hade behövt applicera om det två gånger efter sushin men det kan ju bara vara osis i matval för min del. Dock fortfarande, nöjd nöjd nöjd.

Bumble: rostbrun med en liten touch av beige, smutsig terakotta, kärt barn har många namn. Älskar denna nyans för den är liiite konstig men ändå så jävla lättburen. Inte riktigt pinup-rött men ändå ganska rött. Inte riktigt all the way 90-talscray men ändå lite udda. Och formulan på denna är heeelt underbar. Lär köpa på mig backups inom en snar framtid.

Tulle: beskrivs som “dusty mauve burgundy” enligt colourpops hemsida och det är nog bästa förklaringen på en udda färg. Jag skulle nog mer beskriva den som en perfekt 90’s shade. Lite lagom goth, lite lagom vamp, lite lagom Buffy the vampire slayer, lite lagom bakgrundsdansare till E-type, lite lagom de elaka tjejerna i parallellklassen med buffaloskor och lite lagom leverpastej-färg. För dig som vill vara lite galen, men inte helt jävla skogstokig helt enkelt.

Poison: matt tegelröd. För dig som vill ha matt läppstift men inte så matt att munnen blir till ett svart hål kantat av sammet. Är alltså inte sk “touch proof” så som ultra matte är, hånglar du med någon när du bär detta läppstift kommer ni troligen se helstolliga ut båda två efter. Men å andra sidan har du ett vackert varmt tegelrött läppstift som både är matt men också återfuktande och du har även fått hångla. Bara glädje helt enkelt.

Dalia: kort och gott vinröd. Krämig och välpigmenterad, glider som en fuckboy glider in i dina DM’s och något de båda har gemensamt är att de inte gör mig helt nöjd. Just denna lippie pen (köpte bara en så har inget att jämföra med) är rätt svår att få helt jämn utan går på en aning patchy, även när man försökt blenda ut. If I could turn back time hade jag nog köpt denna nyans som lippie stix istället för läppenna. Men jag är å andra sidan notoriskt o-såld på hela konceptet med läppennor.

Slutbetyg: med tanke på att de håller hög standard och går på det facila priset av 5-6$ (med undantag av super shock cheek som kostade 8$) plus har ett helt INSANE utbud av färger tycker jag att de ska rappa på, få tummen ur och börja skeppa världen över för jag vill ha MER!!!

fridens liljor / Karin

Loading Likes...

6 svar till “All along the swatchtower – colourpop“

 1. Petronella skriver: Svara

  All along the swatchtower ahahaha

 2. Men vad fasen, vad trist med Central Perk! Blev alldeles till mig när jag såg första bilden i inlägget och tänkte precis som du att det skulle vara höjden av snyggt. Undrar om det funkar bättre ovanpå en svart bas? Så du både får svärtan och de fina lila skiftningarna.

  Kul att se vad du valde och vad du har fått för intryck av dem.

  Mittens och Poison har jag också. Älskar båda. Jag är svinsugen på att testa de nya liquid lipsticks med satin finish. Tror de passar mina ökenläppar bättre än den matta varianten.

  1. Ja men visst blev man gruvligt besviken? Tänker experimentera lite mer med den för säkerhets skull men första intrycket asså, not so good. Ja jag skulle också vilja prova den nya formuleringen, jag är visserligen inte SÅ besvärad av ultra matte-formulan men å andra sidan när man har burit dem ett par dagar i rad så är ens läppar inte så jävla glada. åååh vill bara beställa MER kan inte colourpop få tummen ur bara!!

 3. Gnnnhngnnfngnnnnnn…!!!! *_*

 4. men alltså VART lyckas du hitta dina ljuvliga peruker?? om en få fråga sånt såklart / MVH en som hittade din instagram & fell in lööööv

  1. Haha ja klart man får fråga! köpt de man sett via instagram på ali express, dock svårt att länka till men brukar söka på “synthetic wig” så får man botanisera lite! Kram och lycka till!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.