All eye all shade

Jag försöker att inte dras med i paletthyper. Och inte fan är det lätt för allt är så fint och om man ens är inne en sekund på youtube finns det tusen personer som är fantastiskt bra på att övertala en om att man måste ha just denna palett med varma neutrala färger (trots att ungefär alla ser likadana ut). Men jag lägger sällan stora pengar på ögonskuggor av flera skäl. 1. Mina ögon är tunga som fan och trots att min hud är torr som satan så verkar ögonlocken vara konstant dränka i flott och ingen primer funkar. Jag sa INGEN!!! Allt blir till slut ett veckigt helvete. 2. Vet inte om det är allergi eller vara överkänslighet men mina yttre ögonvrår börjar nästan alltid rinna och pajar allt tjusigt smink så fort jag lägger något på undre fransraden. Oavsett om det är skuggor från Urban Decay eller Ullared. Pust. 3. Så många paletter är ologiska. Antingen är färgerna ordnade så att man måste vara en jävla kodknäckare för att lista ut hur man får till en look

image

*host* Urban Decay – Alice through the looking glass *host*

Färger som make:ar någon sense tillsammans *kastar side eye på beauty killer-paletten av Mr Racist Douchelord*, eller the McDaddy of alla ologiska paletter: Morphe 35O. 35 varma bruna och  orangea ögonskuggor som är så lika varandra att jag får beslutsångest bara av att tänka på det.

image

Va?? Vad är detta????? Alla ser ju likadana ut?? Varför är det 35 jävla färger? Det hade ju räckt med 10? Vem använder alla dessa? Vem har använt ens hälften? AAAAH får panik. Får extra panik när jag inser att det finns två till sådana här 35O-monster, en med bara skimmer och en med bara matta. Ifall du vill ha SJUOTTI JÄVLA LIKADANA FÄRGER. Plus ett litet tips att Morphe är ett sk “private lable”-företag som betalar en annan tillverkare att göra deras produkter och trycka deras logga på. Och istället för att lägga pengarna på att förbättra sina produkter verkar de hellre lägga dem på att affiliera sig med inflytsrika youtubers så att NÅGON ska tro att de behöver 35 skuggor i samma färg. PJUH så. Nog med shade åt Morphe. Min poäng är: du får många skuggor per krona hos Morphe men jag anser inte det hjälper kreativiteten att ha så många av samma färg.

Anastasia Beverly Hills däremot, dom jävlarna. Dom bara rider hype-vågorna som om dom aldrig gjort något annat och pumpar ut nya trender och produkter som är nästan universellt älskade. Och jävlar i min lilla låda så de lyckades med Modern Renaissance.

image

image

Det är en så bra palett att jag orkar ej. Hatar att hypa en redan hypad produkt men den är ju så fin. Färgerna är trendiga men ändå bärbara. Det är en bra blandning av matt, satin, skimmer och metallic, mörkt och ljust, varma kalla och neutrala färger. Och vad är upp med formulan? Aldrig varit med om så lättarbetade skuggor?? Dom är dock SÅ mjuka att man ibland kan riskera att de sprätter lite när man vevar runt med penseln och ibland har jag fått lite fallout under ögat. Kompenseras detta genom allt igenom amazing kvalle? Svar hell ya. 10 av 10 renässanskonstverk i betyg, i alla fall enligt mig som enbart använt denna på ögonen sen jag kööh hem den från Beautylish.com för en månad sedan.

Älskar ÄLSKAR genomarbetade produkter med hög och jämn kvalitet. Detta kommer tyvärr inte i mängd och parti då många produkter som kommer ut verkar vara utpumpade så fort som möjligt för att tillfredställa hypen, vilket gör att det kompromissas med kvalitet och koherrens. Men ibland, jävlar i min lilla låda, då hittar man ett gött guldkorn som man nästan kan kalla investering.

fridens liljor / smul

 

Loading Likes...

6 svar till “All eye all shade“

 1. Men åh, behöver Modern Renaissance helt klart? Hoppas hoppas att jag får den i födelsedagspresent! 🙂 tack för tipset om Morphe btw, visste inte att de inte inte tillverkar sina produkter själv men det borde jag kanske ha fattat eftersom produkterna ser likadana ut som femtielva andra…

  1. Ja alltså det är typ den enda paletten jag använt den jag fick hem den, den är verkligen så sjukt mångsidig och kvalitén är helt insane. Rekommenderar varmt att kolla in youtubers Stephanie Nicoles video om Morphe där hon tar upp massa bra poänger, samt vilket märke Morphe köper sina grejer ifrån samt att allt år tillverkat i Kina för typ noll och inget. Var även hennes recension av Modern Renaissance som fick mig att till slut ge efter för ha-begäret hehe. Älskar hennes kanal, väl värt att kolla på!

 2. Haha alltså, känner exaaaakt samma ang. de flesta paletter? köper nästan bara singelskuggor. Morphe är ett jäkla mysterium för mig…alltså… verkligen HELT obegripligt.

  1. Skönt att jag inte är ensam i detta! Känns som att inom beautyvärlden är sån jävla paletthype, allt är paletter! Jag blir så matt! Jobbar du med att depot:a och sätta i Z-palett för dina skuggor isåfall? Gillar singelskuggor men är så bråkigt alla förpackningar om man ska göra en hel look.

   1. Njäe har inte hittat en magnetpalett jag gillar än (var sugen på UNII men de verkar ha försvunnit?) och vanligtvis kör jag helt monokromt så då slänger jag bara i en singelskugga i väskan och smetar på den med fingrarna på bussen… vardagsglamour.

    1. Gillar inglots palettsystem, dock gör de ju att man måste köpa enbart inglotskuggor, smarta jävlar. Är inte 100% keris i hela fyrkantig palett för runda skuggor-konceptet, känns som det blir så mkt mellanrum över för smuts och skit? Det är ju ändå en fördel med färdiga paletter, mindre stökigt. Själv har jag ju så jävla tunga och flottiga ögonlock att jag måste prime:a like a mofo ifall jag vill bära ögonskugga, alltså är vardagsglamouren utsluten för min del. C’est la vie.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.