flott nytt hår

för lite dryga veckan sedan gick jag och bytte hårfärg från orange till brunt! Är vanligen en lärjunge av DIY-ordern men när det kommer till större förändringar går jag alltid (lol typ en gång vart femte år…) till frisör, speciellt eftersom min frisör är en gammal vän ända från grundskolan som numera inte bara var den som gjorde mitt hår både platinablont och rött en gång i tiden utan dessutom är egen företagare och en fantastiskt duktig frisör. Är 100% för att stötta vänner genom att köpa deras grejer/tjänster/osv och får man då dessutom en fantastisk färgning och frisyr på köpet är det bara en bonus.

image

Här har vi före och efter!

Före: slitet as fuQQqq med en urtvättad orange hemmafärg och en saftig utväxt på det. Amanda körde först en avfärgning då jag fick sitta i spexig fönmössa-grej (namn???) från 80-talet

image

Lite 80’s vibe, lite sci-fi. Efter avfärgningen blev mitt hår en ljuvligt kissgul nyans som

image

och som man ser här är jag inte helt såld på looken, jag ville ju ha BRUNT!!!! Så Amanda kletade först på lite punktblekning, sen någon toning eller två och till sist inte mindre än TRE bruna nyanser för att fixa en go ljusbrun dynamisk ombré som ser kall ut i vissa ljus och varm ut i vissa dvs ett jävla mysterium. Men snyggt blev det ju. Plus att närmare 1 dm hår rök men som min mor sa “det syns ju fan inte!!!!”. OBS vill påpeka att jag fortfarande älskar rött/orange hår. Så himla rolig färg som går att variera så mycket med diverse toningar och färgbomber men jag klarade verkligen inte av hur dåliga alla färger blev på en? Inte för att jag bär så mycket annat än svart klädmässigt men så fort man hade något grönt på sig blev jag anklagad för att se utom Annie Lööf/en leprechaun och I can’t deal with neither. Samma sak med smink, tyckte allt jag tog på mig såg helt off ut och kände att det verkligen begränsande min kreativitet. Plus att brunetter är ju faktiskt exakt det snyggaste jag vet så ska försöka vänja mig vid att vara en del av denna coola klubb.

image

Obs alla ni göteborgare som har vägarna förbi Hisingen tycker jag ska kolla in Amandaactive crew. Inte bara för att hon är jättesnäll, trevlig och rolig utan för att hon är väldigt duktig på vad hon gör. Plus att hon (till skillnad från många frisörer) faktiskt LYSSNAR PÅ VAD MAN VILL HA. OCH SEN GÖR DETTA. Med vissa ändringar och tillägg såklart, men det är ändå hon som är proffset. Har själv en smärre frisörskräck då många frisörer ger en onda ögat för att man färgar hemma (SORRY jag är inte gjord av pengar!!) har slitna toppar (jag vill ha långt hår so SUE ME!!) samt inte sällan gör något helt annat än vad man bett om. Fy sjutton. Nog för att det alltid växer ut igen men ska jag lägga stora pengar hos en frisör vill jag bli typ klappa-händerna-och-tjuta-medan-jag-studsar-upp-och-ned-i-frisörstolen-av-förtjusning-nöjd efter mitt besök. Och det blir jag alltid när jag varit hos Amanda. Så är inte det ett bra betyg vet jag inte vad som är! Support your local hairdresser!

Loading Likes...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.