valfriheten är inget för mig

image

Pga jag kan bevisligen inte hantera det. Om man är ny på vad revlons nutri color creme är så går det att beskrivas som en hårinpackning fullproppad med extra färgpigment för att liva upp håret mellan färgningar. Detta genom att man förser håret med extra pigmentering för att kompensera för den mängd som man ofta råkar få bort i samband med hårtvätt. Så jävla smart! När jag hade orange hår körde jag antingen på 740 copper eller 400 tangerine, har även kört på Maria Nila colour refresh i 0,06 pink pop samt MOOD colour boost i 554 cherry som typ “färgning” när jag villa ha mer rosa hår eftersom dessa sätter sig väldigt bra i ex slitna längder. Nutri color creme är det dyraste per mL av dessa tre alternativ men har ett väldigt bra utbud bland sina bruna färger så jag tänkte why the hell not och köpte mig 4 olika nyanser i småtuber på 100mL (många av nyanserna finns i större 250mL-flaska) eftersom jag ändå älskar att experimentera med nyansering och tänkte försöka mig på mer kalla nyanser i mitt hår efter 5 år som ginger.

Nyans 1002 är många blonderades kompis då den innehåller mycket lila pigment som är komplementfärg (dvs motsatsfärg) till orange och därför är grymt att ta till ifall man fått för varma toner efter mycket sol, pool eller ocool hemmablekning. Skulle personligen tusen gånger hellre köra detta än silverschampo då många silverschampon innehåller ammoniak som inte är bra för dig, miljön, håret eller ja någon egentligen, plus att det är jävligt uttorkande. Kör färgbomb istället.

 

Tänkvärt med dessa produkter är:

bär handskar vid applicering. De är väldigt pigmenterade och färgfläckarna man får på händerna stannar kvar. LÄNGE.

samma gäller ditt badrum. Har du mycket ljust badrum rekommenderar jag att spola ordentligt efter dig så ingen färg stannar kvar och ger permanenta fläckar.

Eftersom detta inte är en riktig “hårfärg” så får man tänka på att 1. Färgen lägger sig bara utanpå hårstrået. Dvs det kommer tvättas ut, samt om håret blir fuktigt finns det risk att det färgar av sig. Mvh har fläckat många örngott i orange och rosa under mina dar. 2. Pigmentet kommer inte nödvändigtvis lägga sig jämnt över ditt hår. Det kommer troligen bita sig fast bäst där ditt hår är som mest slitet, och kanske inte fastna alls om ditt hår är väldigt friskt och obehandlat. Dvs, tjoffar du i en färg som är väldigt långt från din hårfärg riskerar du ett fläckigt resultat. That’s just life, eller rättare sagt: that’s just hemmafärgning. Jag är dock nöjd oavsett eftersom dessa gör fler hårtvättar till experimentverkstad och sålunda kan denna aktivitet flyttas ned några steg på listan Trökigaste Skiten Jag Vet. Wins all around!

Loading Likes...

6 svar till “valfriheten är inget för mig“

 1. Ja, hur roligt är det inte att experimentera själv och hur jäkla nöjd blir en inte när resultatet dessutom blir av det bättre slaget! Älskar det! Jag kör Lavendel just nu och är helt jäkla KÄR i den färgen. Jag blandade den med Autumn Red (osäker på om jag hittade på det där namnet nu) från Maria Nila och en antracitgrå från Grazette tidigare och fick en helt jäkla underbar “blåbär-i-mjölk”-färg. Kände mig som ett geni!

  1. Jaaaa älskar att det går att experimentera med håret och samtidigt vara snäll mot det! Är faktiskt lite sugen på att köpa lavendel nu också, provade platinum blonde igår men den var inte riktigt så lila och kall som jag tänkt mig… Roligaste är ju när man har ett gött gäng tuber och blandar hej vilt samt penslar på håret i olika nyanseringar, då känner man sig lite som en konstnär ändå! OBS blåbär-i-mjölk låter UNDERBART, hoppas på att få se mer bilder på detta!

 2. Här är en till som inte kan hantera valfrihet! Mvh, hade 11 olika hårfärger under förra året

  1. Måste säga att jag är sjukt imponerad av din hårkvalitet??? Själv byter man hårfärg ca vart femte år :’) men min hårkvalle är å andra sidan KASS hehe. Minns när jag hade platinablont hår nästan ned till midjan men fick klippa kort page eftersom det verkligen föll i bitar 🙁

   1. Har rätt bra hårkvalle, men ska tillägga att jag mest lekt med toningar och tokiga färger och mindre med permanenta färger och blekningar, då hade mitt hår trillat av haha… Det där du beskriver är fan mardrömmen ._.

    1. Ja så har jag också kört på, älskar toningar så mycket! Och färgbomber! Och sånt! Haha ja du det konstiga var att jag inte var alls ledsen eller så utan ba aja får väl kapa av flera decimeter ¯_(ツ)_/¯ men numera är jag dock LIVRÄDD för all form av blekning? Vill typ bära hatt konstant så inte ens solen kommer åt mig!!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.