att drömma i tre steg

Vill inte ropa hej innan jag är över bäcken men min arma hud som har sett ut som en jävla krigszon det senaste har äntligen börjat lugna ned sig!!! Har exakt ingen aning om vad som var fel med den, varför den fuckade ur eller vad jag gjort för att komma på banan igen men jag är glad som fan! Inte bara för att jag kan börja använda smink igen utan för att jag inte lägger behöver hålla mig till the bare minimum när det kommer till hudvård utan kanske kan dra på och testa något nytt! Eller ja, man kan ju drömma iaf. Såhär ser mitt drömmande ut ganska exakt nu:

Scinic honey all in one ampoule

image

Efter att ha läst Fröken Rosas recension kände jag att hell yes detta är något för mig. Massa honung, massa fukt, massa snälla men aktiva ingredienser, drygt och tämligen billigt! All hail the bees! Finnes enligt utsago på ebay och lär klickas hem så snart den kommunala lönen landar på kontot.

 

Paulas Choice skin perfecting 2% BHA liquid

image

Okej. Vart börjar man ens med en sån här produkt som är så mångas holy grail, ride or die och typ kultklassiker. Jag börjar med: min hud gillar BHA. Jag har använt aspirinmasken (holler at me ifall ni vill veta mer om detta LIVETS ansiktsmask man dessutom gör hemma *ler lilla kemisten*) i år efter år och den gör mig aldrig besviken. Dock lite meckig, lite kletig, lite för rivig för fejset och lite illaluktande tydligen även om jag är av den asketiska inställningen att bra hudvård inte SKA lukta gott. Och om man inte har koll på det så aspirin -> verksamt ämne: acetylsalicylsyra -> även känt som salicylsyra -> dvs en BHA-syra -> well hello there Paula’s Choice i choose you. Denna lilla goding prisas dessutom av ungefär ca alla (nästan) beautybloggers jag följer, whinar, stilbloggen, little miss consumer, och ifall man har missat att Kakan Hermansson älskar den så lär man ju bo under en sten utan wi-fi. Att skincity dessutom har provapå-storlek på 30mL för 99kr känns ju som dream come true.

By Terry Hyaluronic Hydra-Powder

image

Puder som ger fukt?? B’scuuuse me för när hörde detta trodde jag det var något slags skämt i stil med frystorkat vatten. Jag har väldigt väldigt länge (utom möjligen the dark time of tidiga tonåren när man inte visste någonting om hudvård…) skytt puder som vampyrer skyr vitlöksbröd i solen. Detta eftersom jag har torr hud och tycker att puder snudd på alltid framhäver öken/krokodil-strukturen i huden och får mig att se ut som jag har legat i en krypta i 100000 år utan korrekt balsamering. Jag har max använt puder för att fixera min concealer (gjorde dock inte detta mina tidiga år och ba “varför veckar sig alla concealers på mig? Kassa dom e” lol man måste fixera sin concealer!!! Vill ha en tidsmaskin, åka tillbaka i tiden å örfila mig själv I was such a dumb child!!) och kanske duttat lite på näsan men det blir ju inte helt optimalt heller. MEN!!! Så var det ju detta puder från By Terry som ska vara så jävla barockt att det återfuktar en?? Asså still?? Puder som återfuktar?? I can’t. Dock beror detta på att man tjoffat ned den fina ingrediensen hyaluronsyra, som trots sitt namn inte är en syra utan en komplex sockermolekyl som finns naturligt i kroppen och kan binda upp til 1000 gånger sin egen vikt i fukt, the science of it all! Men som med allt annat som fungerar som magi så måste man ha en fairy godmother eller en jävla massa cash för att ha råd med skiten då den kostar över 400 spänn. Bu. Men drömma kan man ju göra!

Vad för göttig hudvård drömmer ni om för tillfället?

Loading Likes...

8 svar till “att drömma i tre steg“

 1. mmm drömmer också om by terry-pudret och en go dyr foundation under det, typ armani?? har precis unnat mig provsizen av PC BHA 2% och två serum. har en liten lista i mina anteckningar i mobilen på allt smink jag vill köpa indelat i kategorier så uppskattar det här inlägget starkt!!

  1. Mmm ja dyr foundation är också något jag drömmer om. Vet inte riktigt vilken då lyxmärken inte brukar ha tillräckligt ljusa nyanser för mig men ja inte fan är drömmar logiska. OMG Underbart å höra att någon annan också har en hel lista i mobilen med saker man vill ha hehe. Min är nog stor nog att kunna fylla en hel A4 och är indelad med märken som kategorier!

 2. Jag köpte faktiskt PC BHA efter att kära Maria skrev om den, kunde inte motstå.. och min känsliga hud diggar verkligen den hittills! Testa lillstorleken 😀

 3. fick precis hem “snail bee high content essence” från benton och nu sitter jag här och låter min bha (pc calm redness relief 1% bha lotion) neutralisera sig över min äcv-toner innan jag smackar på snigelsekretet all over. älskar bha älskar ph-värden älskar hudvård. har typ lärt mig mer om ph-värden på egen hand kring mitt hudvårdsintresse än på alla no-lektioner sammanlagt?????

  känner mig dock sjukt nöjd med min rutin o det är typ inget jag direkt saknar??? har en go cleanser (dock är en ny på väg och den är specifikt gjord med lågt ph ❤️❤️❤️) och härliga syror o riktig go nattmask (peter thomas roth cucumver gel masque aka min bästa vän) så ja e lix set. fy fan va göttig känsla.

  1. Ääääeeeeh dra mig baklänges så gött du har det! Asså det sjuka är ju att jag läser kemi på universitet men ändå inte kan något om hur det går ihop med hudvård? Fan man får ju inget gratis! Berätta gärna mer om snigelslemmet förresten, aldrig provat men är det gött lr?
   Skulle egentligen vilja renovera min hudvårdsrutin från grunden men jag tänker, ett steg i taget ändå. Så jäääävla tacksam att min hud börjat må bra igen för det var ju fan inte roligt där ett tag ? Dock tusen kärlek till alla fellow syra-älskare hehe❤️

 4. Alltså jag kör bara på Neostrata, syrapads morgon och kväll alltså GUD I HIMMEL hur klarade jag mig utan dessa + ansiktskrämen + rengöringen från samma märke? Min hud har varit mycket osammarbetsvillig sedan jag fick den (?) men nu är all good ?? ✨ Det enda jag drömmer om är en redig fuktmask som gör att man får liite mindre fnasmustasch såhär mot vintern.

  1. Alltså hade jag haft mer pengar hade jag LÄTT gjort totalrenovering av min hudvårdsrutin, men är man slave 2 CSN så får man tyvärr jobba med mer medioker kvalitet hehe. Jag jobbar själv mer med en fnasig T-zon, reptilskinn, Trex-zon.

 5. Löspudret från By Terry är fantastiskt! Men mest för att den slätar ut huden och fyller ut ens porer så man får ett nice baby face. Trots det feta priset är pudret extremt drygt – så det är ett stort plus! Dock tycker jag mig få samma por-fria hy med Rimmels kompaktpuder i färgen ‘Transparent’. Utan hyaluronsyra såklart, men kostar bara cirka 100 spänn. Tips tips!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.