lush life / winter wonderland

Den 1 oktober släppte Lush sin nya vinterkollektion där alla produkter är självkonserverande och alla produkter utom läppskrubben Santa’s, badbomben Northen lights och duschskrubben Salt and peppermint bark är enligt pressutskicket veganska, vilket såklart är asbra nyheter. Jag ser ett genomgående tema av mycket sockervaddssött (alla ni som älskar snow fairy, håll hårt i plånböckerna!), kryddiga blandningar, några släng av pepparmint  men också ett ordentligt bryt med massor med frisk citrus. Jag ser fram emot att bunkra upp en årsförbrukning av min absoluta favoritduschkräm Rose Jam som brukar återkomma såhär till julkollektionen men hittade även ett kärt återseende i en omtappning av en gammal limited edition. Lush är ett märke jag köpt ifrån väldigt länge och jag tycker de har en ganska göttig syn på beauty och hållbarhet. Dvs much happy över att de ville skicka mig ett gött urval ur vinterkollektiknen (och även en tvål från halloween-kollektionen!), så tänkte dela med mig av all dis goodies.

Yaaaaaassssssss
Yaaaaaassssssss

image

Bubbly Shower gel: så underbart juicy citrusdoft att det vattnas i munnen på mig. Denna åker rakt in i duschhyllan för de dagarna jag behöver en riktigt vitaminfylld käftsmäll under morgonduschen. Plus med färsk vindruvsjuice i och namnet bubbly är detta basically en mimosa.

Snow fairy Shower gel: åh denna älskade fe, en sån vattendelare. Har en känsla av att man antingen älskar eller hatar denna bubbelgumsrosa sockervaddssmoothie med blått glitter för den är verkligen för mycket. Vilket jag älskar den för. Men hade man kunnat få hål i tänderna av en lukt hade det varit på grund av snow fairy. Use with caution. Den luktar så sött men kan verkligen ta över ett helt rum (och detta kommer ändå från en hardcore Angel-brukare) och ja. Så mycket mixed feels.

image

Snow fairy Body conditioner: vet tack vare pressmeddelandet att Lush’s body conditioner INTE är samma sak som en body lotion, utan att man smörjer in den i blöt hud och sedan spolar av och slipper köra lotion efter!! Helt enkelt en no brainer för er som älskar snow fairy, först shower gel och sen denna för full on sockerchock. Bonus: även denna är ljusrosa med blått glitter.

image

image
LOL kunde du inte fått till en mer pixlig bild till vänster Karin :))) swatch till höger! Har int orkat måla naglarna på veckor! That sweet vårdjobblyf!

Sugar plum fairy lip tint: detta verkar vara en sorts hybrid mellan läppstift och cerat. Lite svårt att applicera med precision då det har klassiska cerat-formen på själva stiftet men ger en lagom dos färg (fun side note: ser ut som en mer skir variant av Wet n Wilds megalast lipstick i just färgen sugar plum fairy) och jag har ingen aning om vad sugar plum är men det luktar d-lish.

Sugar plum fairy lip scrub: socker- och oljebaserad läppskrubb som jag 100% garanterat kommer att äta upp tids nog.

image

Papa Noël face wash jelly: mm denna ansiktstvätt har samma näst intill kolsyrade citrusdoft som bubbly men alltså konsistensen! Så rolig! Men så konstig! Hur gör man! Fattar ej! Slemmig! Men mättande! Skoja prova inte att äta! Eftersom min hud varit Kaos Galore senaste tiden tänker jag nig vänta lite innan jag vågar prova denna.

image

Magic wand tvål (från halloween-kollektionen): mer citrus! Tangerin! Apelsin! Verkar också vara ett syskon till bubbly och ett antidote till snow fairy, i all sin freshness. Gör rent och har samtidigt ett smyg-dirty namn. Vad mer kan man begära.

image
Sparade det bästa till sist!!! Trumvirvel!!

Sleepy Body lotion: när jag först skruvade upp locket till denna burk och stoppade ned nästan så pep jag till som en glad hamster för jag kände ju igen denna doften!! Någon mer än mig som minns duschkrämen Lush hade några vintar tillbaka som hette Twilight? Mörklila och glittrig och hade en doft som jag älskade sönder men tyvärr aldrig köpte backup på. Och som vanligt med den förbjudna kärleken till limited edition-saker så slutade det i sorg. Jag snålade och snålade och till slut var det någon centimeter kvar i botten jag sparade pga sentimental. Det finns dock en twilight-badbomb men inte fan har jag badkar så jag fick vara utan ändå. Men nu jävlar! Vet inte varför denna lotion inte heter twilight då jag till och med läste och jämförde innehållsförteckningarna för att garantera mig och visst har de samma noter: lavendel, tonkaböna, ylang-ylang och benzoin. Underbart lugn doft som är mjuk, snäll och förlåtande som skymningsljus.

Kollektionen finnes at your local lush-butik eller lush.com!

Loading Likes...

4 svar till “lush life / winter wonderland“

  1. Minns att jag ÄLSKADE snow fairy när jag gick i gymnasiet, men nuförtiden är den bara…ja, too much. Doftmässigt alltså. Glittret har jag inget emot <3

    1. Ja jag känner att snow fairy är i samma familj som Viktor&Rolf Flowerbomb och Britney Spears Fantasy. Universellt älskad av unga men lite mer svårsmälta när man blir äldre. Har hört att detta beror på att söta dofter uppfattas tydligast och när man är ung är doftsinnet inte fullständigt utvecklat. Däremot när man blir äldre och doftsinnet är fullt utvecklat blir det söta väldigt starkt och överväldigande. Kanske du redan visste iofs men här blev det visst en liten föreläsning!

  2. OT men din ring! Fortfarande riktigt kär i den.

    1. Haha du jag tänker på dig nästan varje gång jag ser den. Hade den inte varit alldeles för stor så hade du faktiskt fått den, man behöver faktiskt få sin vardagsdos borgarliv dreamin’!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.