Upp som en sol – ned som ett skruvstäd

Hade något släng av en mystisk hudåkomma för ett tag sedan som alldeles nyligen gick över vilket var SKÖNT som fan eftersom jag inte kunde diagnosticera, samt det var omöjligt att sminka över. Min enda issue när skiten gick över (efter rigoröst smörjande) var att huden var torr som fnöske, så jag provade att lägga om min rutin. Ca fem dagar senare:

image

Vad fan ÄR detta?? Zoner av röda/hyperpigmenterad (?) irriterad hud som är helt sträv som sandpapper och dessutom fjällar i sjok. Kliar dessutom utav bara helvete och kommer i kombination med under-huden-vulkan-finnar. Finnes: runt munnen, runt näsan, på näsan, på kinder, i pannan. Ursprung: dödsriket Hades. Nu om ni ursäktar tänker jag tappa ett badkar fullt med propyless och vara sur som fan.

Loading Likes...

14 svar till “Upp som en sol – ned som ett skruvstäd“

 1. Har fan exakt samma sak!? Pannan, hakan, runt munnen. Jag hade kunnat skapa en till av mig själv bara av all hud jag fjällat vid det här laget :))) Jag använder en snäll hydrokortison och hoppas skiten går över snart så man kan använda schmänk igen. Uppdaterar om magiskt botemedel hittas.

  1. Alltså för mig TROR jag det var propyless som hjälpte, för jag slutade med det i typ fem dagar och så var det nästan som att vara tillbaka på ruta ett igen. Kortison gjorde tyvärr bara allt värre för mig. BHA har även hjälpt tror jag. HATAR torr hud, det går ju verkligen inte att sminka över??? Jävla hud!!!

 2. Hade det bara varit runt munnen och/eller ögonen hade jag gissat på perioral dermitrit (kolla vårdguiden). Men kan kanske vara det ändå? Rött torrt och liksom “finnar” fast ändå inte?
  Exfolierar du mycket? (Brukar drabba kvinnor ca 30 som gör det). Fick det för ett par år sedan. Burr. Blir värre av hydrokortison och andra krämer. Men fick något utskrivet som vanligtvis används mot acne och rosacea tror jag.

  1. Ja jag har funderat på om det kunde vara perioral dermatit men det är på massa andra ställen också? Plus är inte finnar utan mer bara jävligt skrovligt, supermycket textur och rött och inflammerat och fjälligt och även finnar under? Så konstigt. Exfolierar bara genom BHA men det tycker jag också hjälper, kortison däremot gjorde det bara hemskt mycket värre. Tycker även att propyless hjälpte men det är ju fan svårt att behandla när man inte vet vad man jobbar med.

 3. Hade det bara varit runt munnen och/eller ögonen hade jag gissat på perioral dermitrit (kolla vårdguiden). Men kan kanske vara det ändå? Rött torrt och liksom “finnar” fast ändå inte?
  Exfolierar du mycket? (Brukar drabba kvinnor ca 30 som gör det). Fick det för ett par år sedan. Burr. Blir värre av hydrokortison och andra krämer. Men fick något utskrivet som vanligtvis används mot acne och rosacea tror jag.

  1. Ja jag har funderat på om det kunde vara perioral dermatit men det är på massa andra ställen också? Plus är inte finnar utan mer bara jävligt skrovligt, supermycket textur och rött och inflammerat och fjälligt och även finnar under? Så konstigt. Exfolierar bara genom BHA men det tycker jag också hjälper, kortison däremot gjorde det bara hemskt mycket värre. Tycker även att propyless hjälpte men det är ju fan svårt att behandla när man inte vet vad man jobbar med.

 4. Jag får alltid mina hormonella utbrott runt munnen och hakan. De är alltid värre än andra finnar och gör ont. Men klådan känner jag inte igen! Kanske att du ska gå till en hudterapeut ändå??? ?

  1. Asså if I only had the money!!! Får tyvärr nöja mig med att labba hemma ?

 5. Jag får alltid mina hormonella utbrott runt munnen och hakan. De är alltid värre än andra finnar och gör ont. Men klådan känner jag inte igen! Kanske att du ska gå till en hudterapeut ändå??? ?

 6. Jag tänker också perioral dermatit. Jag har självdiagnosticerat mig (gör allt själv som du vet, heheh) och får som torr, fjällig hud kring mun, haka och på båda sidor om näsan (typ kindäpplena) i kombo med småsmå blåsor som ser lite ut som små finnar. När det dyker upp på mig avbryter jag exakt ALL aktiv hudvård, kör enbart på aloevera-gel och någon mild hudkräm (har Forevers Aloe Propolis-salva hemma, skäms lite men den står där så en kan ju lika gärna använda den). Det gör susen.

  Däremot får jag avstå aktiv hudvård ett tag efteråt och liksom vänja in huden vid det igen. Så jävla tråkigt när jag äntligen har fattat vad härligt det är med hudvård! BHA, den jäkla svikaren, funkar inte alls på mig pga det här. 🙁

  1. Ja alltså det känns ju som om det borde vara perioral dermatit men när jag bildgooglar känner jag verkligen inte igen mig?? Mysko. Förra gången blev jag av med skiten med noggran användning av BHA och propyless (tror jag iaf, orksak och verkan who KNOWS) så tänkte får väl försöka på detta igen. If all else fails blir det micellärt vatten och aloe vera. Hudens vatten och bröd. Haha ja asså hade jag haft pengar och ork hade en hudläkare säkert varit det allra bästa men igen, I’m not made of money tyvärr!!!

 7. Alltså har du funderat över rosacea? Jag har det och besvären påminner om det du skriver, dock minus finnarna.
  Rosacea ska absolut inte smörjas med kortison pga blir värre. Du som är lite hudgudinna har säkert funderat över detta och avvisat och jag ber om ursäkt i förväg isåfall.
  Bonus om du skulle tro på rosacea: krämen Dermalex är grym att smörja på tre gånger om dagen.

 8. Nej men fina du be inte om ursäkt! Har visserligen funderat på rosacea men hoppas mer på att det är eksem eftersom rosacea låter jättejobbigt. Undrar fan om kortison ens ska vara i ansiktet om man inte typ har psoriasis? Känns ju fett läskigt oavsett! Tack för tipset, ska kolla in dermalex! Kram ?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.