Lugglimbo

Jag tror att de allra flesta människor med mer eller mindre femme framtoning har blivit hemsökta av något. Något som ligget och lurar i ens bakhuvud, viskar fördärvande ord i ens öra, skapar avund och osämja vart det än går.

Ett spöke går runt Europa skallen – Luggens Spöke.

image

Åh luggen. Ca såhär tids varje år brukar trendrapporterna basunera ut: lugg!! Nu är det lugg som gäller!! Klipp lugg! Lång lugg! Kort lugg! Gardinlugg! Bettie Page-lugg! Kanske en Spock-frilla om du  vill så länge det är LUGG. Oddsen ler mot en, men inte i mjugg utan i LUGG. Och man luras, man tänker att denna gången ska vi få det att funka, inte kommer luggen svika mig en gång till, denna gången blir vi lyckliga. Och ett tag är man så lycklig med luggen, men det är för man glömt allt. Långsamt börjar allt komma tillbaka. Din hårkvalitet är fel, du har den där virveln i pannan som alltid sabbar. Dessutom: luggen bråkar alltid, blir jobbig när ni dricker, luggen kan inte ta hand om sig själv, tar tusen år att göra i ordning, luggen tar inte ansvar, bryr sig inte om hur du framstår, luggen är ett jävla as. Luggen är en dålig partner och luggen kan dra åt helvete, så man gör slut. Och länge är det jobbigt som fan, man kan inte se något annat än luggen eftersom den hänger i ens ögon och inte går att få till någon frisyr för den är för lång för att ha utsläppt och för kort för att sätta upp. Man håller ut, biter ihop, härdar ut tills man en dag inte ens kommer ihåg att man haft lugg. Ens hår börjar bli jämnlångt och går att arbete med. Men lagom vid den här tiden brukar lugg-spöket dyka upp igen. Lägger krokben, gillrar fällor och så plötsligt står man där med saxen i näven och tänker att fan inte igen.

image

Jag önskar det fanns en motsvarighet för skönhetstrender till att man byter namn på sitt ex i telefonen till “Vidrigt As”/”Ring Inte” så jag slipper åka denna emotionella bergochdalbana varje gång jag ser en människa med perfekt lugg, eller varenda höst, och tänka “det där kan bli du Karin. Om du bara försöker. Denna gången kommer det gå”. För jag är olyckligt kär i luggen och nu måste det få ett slut. Jag är för lat, det blir för fult, jag bor i världens blötaste rövstad där fina frisyrer är förbjudet. Jag ska exorcista bort mitt luggspöke.

image

Det är inte du luggen, det är jag.

 

Bonusmaterial: föll i fällan att klippa undercut för ett par år sedan och har i dryga året försökt växa ut den. Dvs: har en ful lugg-utväxt. Fast i nacken. Kan alltså inte ha uppsatt utan att se ut som en jävla idiot. Well fuck me backwards, lugg-spöket. Almost didn’t see you back there.

image

Never again.

Loading Likes...

2 svar till “Lugglimbo“

  1. Ett annat luggrelaterat problem: orkar inte/vågar inte växa ut luggen så har dragits med samma frilla i mer än tio år. Är kidnappad av luggen!

    1. HAHAHA åh nej!!! Bryt dig loss från luggen! Ha inte Stockholmssyndrom till luggen! Tänker att såhär under hösten/vintern kan man alltid dölja sin värsta luggutväxt under mössor och hattar? Bästa lycka!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.