Länge leve lotion

En av många saker som är segt med att ha torr hud är att så fort första lövet faller från träden går huden in i full torr-panik. Plötsligt försvinner fukten iväg, flygandes igenom luften likt en flyttfågel och ska väl antagligen resa till ett varmare land för att ha det gött som fan utan mig, eller vad fan nu all fukt gör när den lämnar mig ensam i ett kallt Norden. När vissa lägger sin kosing på soldusch kör jag istället Dagligt Bad i Lotion, helst gärna en gång på morgonen och en gång på kvällen. Men en bra lotion är ju mer än att bara tillföra fukt och fett till huden, exempelvis tror jag många av oss (mig inkluderat) gick igenom fasen/psykosen när man skulle ha kokosolja till ALLT. Så bland annat så smorde man in hela sin jävla kropp i kokosolja så att man luktade som rutten solkräm, och eftersom oljan aldrig gick in i huden så gick man ändå och la sig varpå ens säng fick en jävla body outline av flott då ens hem blev mordplats till allt vett och sans.

image

*rip huden, rip lakanen, rip min hjärna som trodde detta var en bra idé*

Alltså: det räcker inte att en produkt återfuktar/fettar din hud, ifall du inte har all tid i världen så funkar det inte att ha en produkt som 15 minuter efter applikation är så jävla kladdig att du utan problem skulle kunna fästa en vägghylla på din kropp. Plus att jag tänker att jag inte är den enda som på vintern vill kunna slänga på mig kläderna så fort som möjligt efter ex duschen.

Annan revisit till kokosoljan: jag gillar inte när mina kroppsvårdsprodukter luktar för mycket. Helst vill jag inte att de ska lukta alls, jag har lagt dyra cash money på parfym till detta ändamål. Tyvärr ska lotions allt för ofta ha den där jävla “fräscha” doften som jag inte står ut med. Tidigare hade jag ACO’s rich body lotion där något spån gjort så att den parfymerade och oparfymerade variantens förpackningar är näst intill identiska. Så såklart råkade jag köpa den parfymerade. SUCK. Är även samma med vanliga parfymerade schampon, det är något med deras doftsättning som ALLA påminner mig om simhallar och omklädningsrum i grundskolan, jag får panik. Jag gick igenom tonåren en gång, det räcker gott och väl för en livstid.

Däremot hittade jag nyligen, i en spontan runda på något apotek, en kandidat som uppfyller mina kriterier.

image

Oparfymerad, fullproppad med sheasmör men även nianciamid (typ trendigaste hudvårdsingrediensen there is? Dock kul med aktiva ingredienser i kroppsvården!) och har sån ljuvlig jävla konsistens. Aldrig känt på maken till tunn och lätt formula som går in i huden på sekunder utan ens tillstymmelse till klibbighet, trots att den likt den betydligt klibbigare ACO’s rich body lotion också har 13% fetthalt. Ska enligt baksidan även “skydda huden och förstärka hudbarriären” och helt klart att I’ll fuck with that shit. Min hudbarriär/syramantel behöver alla hjälpmedel den kan få. Att den dessutom finns för ca 150kr för 400mL på flertalet apotek gör att detta spontanköp räknas som högst lyckat. Wins all over.

 

Fellow torrisar, vilka är era bästa tips och produkter för när krokodilhuden visar sitt fnasiga ansikte och tar en i sitt grepp? Hit me, vill veta ALLT!

Loading Likes...

18 svar till “Länge leve lotion“

 1. Jag hatar hela grejen med body lotion, har liksom inte ork eller lust med det – trots att jag är en riktig torris på kroppen. Tycker däremot att det funkar mycket bättre med såna där body conditioners, tex från Lush,, som man kletar på i duschen, sköljer av och sen är man insmord redan när man kliver ur duschen! ??

  1. Jaaaa önskar verkligen lush kom med fler utföranden på sin body conditioner pga genial produkt!

 2. Jag badar i oparfymerad HTH varje dag <3

  1. Oparfymerat e livet ?

 3. >Neutrogenas röda flaska, typ för känslig hud iz da shit!

  1. Är det en ansiktstvätt eller vad för produkt pratar vi om? Min känsliga hud är mkt intrigued ?

 4. Måste tyvärr meddela att jag kör kokosolja. Utan doft. Och den går in i huden så snabbt och fint.

  1. Är du trollkonstnär eller är det någon magisk kokosolja du använder? Eller hatar kanske bara kokosoljan mig? Många frågor nu

 5. Du är så rolig och bra ??? + Stör mig också på hela grejen med kokosolja!!

 6. Älskar duscholjor! Typ mandeltvålen från L’Occitane. Då är man redan insmord när man är ur duschen och behöver inte slabba på så förbannat mycket kräm 😀

 7. Jag är nyförälskad i neutrogenas deep moisture body lotion sensitive då jag precis som du både är en torris och lägger mina cashmoniez på fancy parfym och inte på att lukta generiskt sköljmedel!

  1. Jaaa varför vill folk lukta sköljmedel!! Fattar ej!!!

 8. Hmm smart ändå! Detta tips får nog ramla rakt in på önskelistan!

 9. Vet inte om det här är att sparka in en öppen dörr men fenuril på apoteket tycker jag är skitgöttig

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.