traditionell lucialook


Jag är en riktig sucker för stämsång och tycker därför såklart att luciatåg är vackert något så in i helvete. Tyvärr har man ju som gammal klassens nörd med aldrig riktigt tillräckligt långt hår (en av de största maktfaktorerna i mellanstadiet) fortfarande men då man aldrig fick bli vald till lucia. Hela fenomenet med luciatåg i skolor är ju egentligen bara barockt, låt oss ha en popularitets- och skönhetstävling för barn där vi dessutom cementerar gamla tråkiga könsroller?? Men av någon anledning blir folk helt jävla skogstokiga så fort det kommer till att talla på traditioner, spelar ingen roll att dessa är påhittade för ca 150 år sedan av nationalromantiker som ville kunna låtsas att vi INTE alltid varit ett land av gamla stolliga bönder. Saker kläds i ny kostym och plötsligt är Lucia inte längre ett sicilianskt helgon som någon knivade i halsen utan en vit tjej som måste ha långt blont hår. Själv tycker jag att om man ska vara nitisk och tjockskallig traditionalist så ska man vara det ordentligt. Därför avbildade jag under förra året Lucia så som jag anser att hon ska: med blödande ögonhålor från när hon högg ut sina egna ögon men fick nya pga gått med i gud.

image

image

Tycker i allmänhet att blödande ögon är en djävulskt stark look man borde rocka oftare. Jag gjorde eget fuskblod av mörk sirap, röd karamellfärg och en gnutta maizena för rätt konsistens. Inget man ska ha i ögonen (grunda istället inre fransraden med röd eyeliner/lipliner och sudda ut tills ögat ser gött infekterat ut) men smakar gött och droppandes ned för ansiktet ger det perfekta looken för one messy bitch/helgon who lives for drama och inte ens bryr sig ifall någon häller kokande olja över en och sticker svärd i ens hals. Lucia – I Don’t Fuck With You OG.

(Och JA jag saknar röda håret ibland)

EDIT: ska vi prata ortodoxa kyrkan tycker jag ni ska lyssna på Rachmaninovs låt Bogoroditse Devo. Visserligen inte italiensk, men stämsång som är pampig utav bara fan. Nästan så att ögonen blöder.

Loading Likes...

4 svar till “traditionell lucialook“

  1. Elsker dette! Løøv fra Norge

    1. Åååh va flott å höra! Puss och klem ?

  2. Alltså, saker man minns från grundskolan: jag bytte skola fyran till femman och lagom till lucia hade folk nog inte riktigt listat ut att jag var en ärketönt än. (Det var femmorna som höll i mellanstadiets lucia-tåg). Jag vet inte riktigt varför eller hur lärarna tänkte, men de hade först en röstning, som jag otroligt nog lyckades vinna, och sedan bestämde de sig för att nej vi kan inte ha röstning längre – så då skulle det lottas ut vem som skulle vara lucia, och då vann jag igen. Väldigt underligt osv. Men ja, detta kom jag egentligen bara på pga ville spinna vidare på det där om att man behövde ha långt hår och/eller vara populär för att bli lucia – jag hade långt hår och var ingen uttalad tönt än. Så du hade rätt.

  3. […] passar utmärkt när man vill vara dramatisk, speciellt de gånger det är för festligt för att gråta blod. Också utmärkt sätt att accentuera påsarna man fått under ögonen av detta jävla […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.