nytt år – gammalt tips

Röstar för införandet av annandag nyår, för alla oss som blir annandag bakis eller för att man ska kunna ära glittrets och pizzans helgade helg.

Hur som haver, om du likt mig råkat färga håret ca 10 nyanser mörkare än din naturliga hårfärg kan jag även rekommendera att gå likvärdigt crazybananas på dina ögonbryn. Eller naturligt fake, som jag nog ändå skulle vilja kalla min look.

Detta uppnås enligt mig bäst genom att använda refectocil. Ingen branschhemlis alls, men den är bäst. Färgutbudet är fantastiskt, man kan fixa sig ögonbryn i allt ifrån blond till rött till djupblå. Man köper färgkrämen separat, jag har färgen 3 naturbrun, och sedan köper man en flaska framkallningskräm som kommer räcka tills solen brunnit färdigt. Sedan blandar man en klutt färgkräm (tips: ta mindre än angivna 2cm kräm, annars kommer du få tillräckligt med färg till att färga kroppshåret på dig och halva din vänskapskrets) med framkallningskrämen, applikationen blir bäst och lättast med en snedställd pensel enligt mig, sen väntar man angiven tid, eller längre ifall man tappade bort tiden när man skrev inlägg om proceduren, tvätta sist bort med blöt bomullstuss och njut av naturligt onaturliga bryn som matchar din fejkade hårfärg och får dina bryn att se betydligt skarpare ut.

pga annandag bakis glömde jag ta en före-bild så saxar en gammal bild på mina fjuniga obruna bryn:

Samt bild direkt efter färgkrämen tvättades bort:

Känner ba what är detta ens samma bryn? De två små moppemustascherna som bosatt sig i mitt ansikte har potentialen att se ut som välgödda, frodiga och lurviga larver?

Färgen ger en viss stain på huden under bryna som går över efter ett par dagar, då min hud är lite känslig mot detta brukar jag lägga en exfolierande mask (hej aspirinmasken!) över och mjukt tvaga bort färgresterna. Men är man mer hardcore rekommenderar jag att ha kvar den för knivskarpa bryn på köpet i ett par dagar. Proceduren behöver göras om ca var tredje vecka eftersom färgen bleknar (framkallningskrämen är ändå 3% väteperoxid i jämförelse med hårfärger som brukar ha 20-40%) samt att brynstråna dör, faller av och ersätts av nya. Circle of life! God fortsättning alla, må eran hud vara återfuktad och era bryn on fleek, amen.

 

*** inlägget innehåller annonslänkar, vilket innebär att jag får en procentuell andel av ett eventuellt köp som görs via länken. Tycker man detta är ett bra sätt att klå två flugor i en smäll, köpa grejerna man är sugen på och samtidigt sponsra mitt skrivande med en peng så jag kan skriva ännu mer om roliga grejer så kör hårt! Tycker man att hell no detta känns iffy, bara att inte köpa grejen efter att du klickat på länken, utan att istället själv gå in på hemsidan och klicka sig fram, googla, skicka brevduva, gör din grej! Arbetar på ett mer ingående inlägg om vad som är skillnaden mellan spons, pressprov, annons- och affiliatelänkar. Min lojalitet kommer såklart alltid ligga hos mina läsare och mina åsikter kommer lika självklart aldrig att kunna köpas. Varken för pengar eller ögonbrynsfärg! Kram!***

Loading Likes...

4 svar till “nytt år – gammalt tips“

  1. Fina bryn! Håller med om att färgen är superbra! Kul med alla nyanser….ibland blandar jag och har ljusare brun på innersta delen av brynen och kör mörkare på utsidan ? märket funkar mycket bättre för mig än dom som säljs i butik. Av andra får jag rodnade och svullna bryn i tre-fyra dagar men refecto cil är jag inte känslig mot alls!

    1. Fan va smart ändå! Ja, tycker verkligen att refectocil är långt överlägsen alla de man köper i butik, inte minst för att min hud under brynen slipper bli röd och sen fjälla av. Ser iofs ut som mjäll i ögonbrynen, festligt!

  2. Haha ja kan ju vara festligt att bryta av med lite mjäll ibland! Det är detaljerna som gör det ? Jag köpte ett tyskt märke en gång på en resa då mina bryn hade blekts till obefintliga. Funkade också galant utan att irritera huden! Minns det som att dom fanns i ännu fler nyanser….men det kanske är en dröm och en efterkonstruktion. Som tur är är ju refecto cil minst lika bra!

  3. Älskar <3 Gjorde samma bryngrej för en timma sen, lövly!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.