ask me anything – svaren!

Här kommer svaren på alla frågor ni var snälla nog att ställa mig!

Får en ställa mer än en fråga?
Vilka rengöringsprodukter använder du för ansiktet? För rengöring, moisturizing osv.
Har du något speciellt favoritmärke för läppstift?

– Sparkling blue

Klart man får! Har jag mycket ögonsmink brukar jag köra olja för att lösa upp hela skiten, sen torkar jag bort den med fuktad bomullstuss. Sen tvättar jag med Body shop’s vitamin e gentle facial wash, den är helt okej men jag letar efter något ännu mildare, och om jag pallar även en rondell med micellärvatten efter det också. Vet du vad, ska jag skriva om hela min rutin blir det ett helt eget inlägg, så det kommer!
Jag älskar (tyvärr) mac’s matta läppstift, men jag tycker att NYX är ett extremt bra alternativ som både är budget och cruelty free!

Hur mycket tycker du om mig som vän på en skala 1-10?

– Angelica

10 såklart don´t be stoopid

Yaaaas!!
Fråga 1. NÄR i ordningen ska ansiktsoljan in? Jag fattar inte. Har toner, serum, kräm, spf all day every day. Ska oljan smita in mellan serum och kräm? Efter kräm? Eller ska jag hellre köpa oljeserum och strunta i mitt gosiga fuktserum? Eller blaffa på med olja nattetid och skita i krämen? JAG BEHÖVER HJÄLP HÖR DU JU!
Fråga 2. Behöver alla tips som finns för rödflammig hy. Har hört att aloe vera ska vara bra, men fattar inte när i ordningen den ska in heller :'(
Hudläge känslig, yttorr, lite blank i t-zonen och torrfläckar på kinderna (=jävligt tråkig hud).
Du är go Smulan! Puss

– Elin

1. HAHA lugn gull, smul är här och ska hjälpa dig! Jag gör oftast så att jag kör oljan allra sist i rutinen på kvällen istället för SPF, för då förseglar den liksom fejset och tvingar in all fukt och allt det goda djupare ned i huden. Rekommenderar även att fläta ett eventuellt hår så att du slipper vakna upp med flottig lugg. Annat tips: lär dig sova på rygg så att inte kudden får dricka upp all din goda kräm! Alltså: kör toner, serum, kräm och olja ovanpå för all the goodiez of fett och fukt!
2. Jag tycker aloe är kanoners, brukar köra den efter serum men innan kräm. En bra tumregel är att mest tunnast och lättast produkt först, samt tjockast och flottigast sist så brukar det gå bra. Jag hade eksem-kaos tidigare i höstas och då hjälpte propyless mitt fejs. Fruktansvärt osexigt, men körde in den mellan serum och kräm and I’ve never looked back. Kostar inte många pengar på apoteket, kanske värt ett försök! Kram och hör av dig ifall det hjälpte något! Samt hör inte av dig ifall mina råd var sämst jag vill inte veta 8)

Brukade du hänga på kulturmuren i Lisch på 99-00talet?

– @ysmaniao

Haha nej på den tiden var jag alldeles för liten för att få åka till lisch själv. Var dessutom för ocool för att hänga.

1. Jag undrar vad du lyssnar på för musik?
2. Har du alltid bott i Göteborg?
3. Bästa primern för huden (dvs inte för ögonen)?

– Lina

1. Verkligen allt möjligt, men är inne i en period nu där jag lyssnar mycket på hiphop, kvinnliga popartister samt klassisk musik. Är dock lite tråkig på det sättet att jag skapar ett gäng spellistor som jag sedan lyssnar IHJÄL. Mest lyssnade spellistor 2016: Powermutta (girl power-musik), Sisters of the Moon (min och Anelas häx-lista), Gubbmusik (gubbmusik helt enkelt), Höjer volymen (hip-hop, r’n’b och liknande), Klassisk (tråkigt namn, blandad klassisk musik dock mycket piano). Mål för 2017: bli bättre på att lyssna album.
2. Nej jag är född och uppvuxen en bit ifrån Göteborg, gick gymnasiet i Lysekil och flyttade till GBG ~*på rikt*~ när jag var 20.
3. Beror helt på vad du vill ha för effekt! Om du vill ha något som jämnar ut porerna ska du ha en silikonfylld (tänk spackel för fejset), ex Nyx angel veil. Vill du ha något som ska få sminket att hålla bättre kan du köra moderna kultklassikern nivea after shave balm sensitive, eller för mer lyx smashbox primer water eller urban decay’s all nighter spray både innan och efter du applicerat din bas. Vill du (likt mig) ha mer fukt lyster i din bas kan du köra på L’Óreal’s lumi magique primer, drömmer dock om becca backlight filter primer samt too faced’s hangover rx. Helt enkelt: finns en uppsjö, beror helt på vad för effekt du är ute efter!

Please berätta om aaaaaallt du använder i hudvårdsväg! Din rutin, dina masker, osv osv i evighet

– Alice

Hej Alice ditt gull, tänkte faktiskt att eftersom flera frågat så blir det ett helt inlägg om det snart framöver!

Hej! Mitt fejs kliar! Hjälp. Efter sommaren testade jag ett trial-kit från REN, den för oljig och oren hy. Den kändes superuttorkande och det var då det började klia främst längst käkarna och på kinderna. Jag, trodde iallafall då att jag hade oljig hy. Finnar har jag mest på hakan och kindbenen och har haft i 7 år typ. Slutade med både tvätt och dag- och nattkräm när det blev så och gick till apoteket och fick hjälp. Köpte produkter från Avene och det blev väl bättre, men ansiktet fortsatte ändå klia och ha sig. Vände mig till Skincity och de trodde jag var torr och hade känslig hy, så jag köpte Paulas choice fukt-nattmask och deras anti-redness som ska vara för känslig hy efter deras rekommendation. MEN ANSIKTSJÄVELN FORTSÄTTER KLIA. Har pga av dig och Kakan provat BHA 2%, men även den för känslig hy och jag älskar den, har provat Kronans fuktserum för att se om jag behöver mer fukt. Det blir ingen skillnad oavsett vad jag börjar eller sluta använda. Hjälp! /Ansiktskliar-Marie.

– Sigrid

Halloj hjärtat! Jag är ingen hudexpert och kommer såklart rekommendera att gå till en sådan, dock vem har råd med sånt LIX! Därför man läser göttiga bloggar ju, man är ju en independent woman.
När min hud kaosade ur totalt (kom igen smul, kom med en ny anekdot!!!) så gjorde jag det mest heartbreaking man kan göra som hudvårdsnörd-marie: jag slutade med alla aktiva produkter. När man inte vet vad som fuckar med en får man prova med att sluta med alla. Jag körde snäll rengöring, (har du kanske en som torkar ut dig?) vet att bästa Little Miss Consumer har skrivit ett inlägg där hon tipsar om snälla rengöringar för reaktiv hud, men annars rekommenderar jag alltid biodermas micellärvatten. Sen snäll fukt, ex aloe vera, kronans fuktserum och så propyless (20% propenglykol), kanske till och med någon god fet kräm ovanpå de extra torra områdena? Avènes cold cream har jag hört mycket bra om. Problemet för mig är att jag vet inte om det är eksem du fått, om din hud reagerat på något eller ifall den bara är törstig som fan! Allt jag kan säga att för mig hjälpte det att gå back to basics, ge ditt fejs en semester och sedan när huden lugnat ned sig långsamt introducera aktiva ingredienser för att kunna utesluta eventuella bråkmakarprodukter. Hoppas detta kan hjälpa något!

vart går din maxgräns för hur mycket du vill betala för olika sorters produkter? om vi utgår ifrån att kvaliteten är på topp, hur mycket kan det kosta innan det ändå inte är värt det tycker du

– den pyttelilla gudinnan

Oj det beror helt på. Är det något i stil med smink så skulle jag tycka att över 300 känns jobbigt om det inte är något helt revolutionerande eller något jag använder typ varje dag så som ex bassmink. Är väldigt oinsatt i hårvård så där är det enda jag lägger något krut på ett bra torrschampo. När det kommer till hudvård har jag tyvärr fått allt dyrare smak, men där ligger nog smärtgränsen runt 500-lappen och då ska det vara något jääääävligt gött. Vid parfym är det ju tyvärr så att the sky is the limit men där kan man åtminstone köpa dekanter till snällare priser. Så om vi ser det sammanfattat, med min skrala studentekonomi så ligger fortfarande smärtgränsen runt 500 pengar för tillfället, men då ska det vara ett unn och ett riktigt gött sådant. Letar hellre efter budgetpärlor annars!

*inte jag*

Alltså sorry för tråkig fråga men NYX matte lipstick; gött och prisvärt på läppen men HYLSAN!?!? Har jag ett jävla måndagsex eller är det ofrånkomligt att det ”snurrar upp” sig självt och mosar in sig i locket? Sånt fundamentalt slarv i designen isf! Puss&kram

– Tora

Tror det är alldeles för vanligt förekommande, har hänt mig med läppstift från sleek, nyx men även Mac? Vet inte vad detta beror på! Man kanske ska maila runt företagen och klaga för det är ORIMLIGT!! Blir så arg!!


*ny och modern referens pga är hip och cool*

Oh oh! Jag har en fråga till!
Jag behöver en ny rengöring att ta bort sminket med! Olja eller balm då jag jobbar mycket med vattenfast mascara. Men allt jag har testat svider i ögonen :((( haru nå tipz eller?
Puss å kram!

– Elin

Om du inte har provat micellärvattnet sensbio från bioderma än så tycker jag det är dags som fan! Det är snällt och inte överdrivet dyrt, är dessutom extremt välrenommerat. Är mascaran riktigt tjurig kan man ta en omgång med vanlig olja innan, kanske mandelolja eller olivolja om du har det hemma. Massera mjukt, skölj med varmt vatten och kör sen micellärvatten efter. Lycka till!

Varför heter du smulsex? Huehue

Ida

För att spindelsven redan var upptaget ?

Hej!! Började precis läsa din blogg så förlåt om jag frågar om nåt du skrev för 2 månader sen/nyss :/ MEN jag är fellow gingertjej (och keminörd för den delen!), så min fråga handlar om blek hy! Vilken är din bästa ansiktskräm med spf (gärna lite högre)??

– Magdalena

Hehe be inte om ursäkt, det är alltid relevant med SPF! Min bästa är från La Roche Posay, Antihelios XL, den är tunn och inte för flottig, plus funkar utmärkt att sminka sig över. Om du är mer åt det flottiga håller har jag annars hört mycket bra om Eucerin’s SPF 50 mattifying. DOCK kan jag tipsa om att skalan för SPF är logaritmisk, alltså ger SPF 50 inte mer än 4,7% högre skydd än SPF 15. Vi gingers behöver såklart all hjälp vi kan få, men man behöver inte få panik om det bara finns SPF 15 kvar helt enkelt! Dock ska man hellre tänka på att applicera mycket MER SPF än man tror man behöver och oftare, det är mycket mer avgörande än huruvida du har SPF 15! Själv är jag på jakt efter en face mist med SPF som man kan spraya över sminket, tänk så gött! Bara bada i SPF varje dag och kyssa solskadad hy ajöss.

Vilken färg ska nästa läppstift jag shoppar vara?

– Siri

Rött. Alltid rött! Om du tror att du inte passar i rött: då ska du definitivt prova rött! Som vanlig regel brukar man säga att folk med varma undertoner passar bäst i varma röda toner och vice versa men fuck that shit. Rött läppstift har tidigare i historien blivit anklagat för att vara lika med häxkonster, vad mer kan man begära av smink liksom, har skrivit ett helt blogginlägg om hur mycket jag älskar röda läppstift. Kanske kan du hitta lite inspo där!

Om du fick hitta på en ny sminktrend, vad skulle det vara? Vad är den sämsta produkt du använt?

Saffron

Helt klart sminkade tårar. Antingen med blod (hallå klassiker) eller guld likt i Klimts följande målning

EDIT: fantastiska läsaren Maja har lärt mig att detta inte är klimt utan Anne-Marie Zylberman! Tack Maja!

Eller varför inte såhär?

Älskar den dramatiska looken helt enkelt.

Och angående fråga två så har jag ingen produkt jag kan komma på som jag verkligen hatat, möjligen gamla formuleringen av colourpops ultra matte som fick ens läppar att se ut som ett mumifierat rövhål. Annars skulle jag vilja passa på att roasta fenomenet applicera foundation med pensel. HUR gör man? HUR lyckas folk att få till det så att inte varenda jävla torrflaga man har blir som belysta med strålkastare, dessutom med ränder i ansiktet som om man vore Tony the Tiger? Genuint förstår inte. Tacka vet jag beautyblendern.

Vad lyssnar du på för musik? Hur blev du så cool som du är? Vart hittar man perfekta witchy bitchy asbra svarta kläder? Hur kan man lära sig att lägga så ASroliga populärkulturella klockrena referenser som dig? Vart FAN hittar du alla roliga gifs??? Vad äter du helst för gott? Asså är du en godis/kakor-människa eller är du typ “åååh jag gillar SÅS och typ MAT”?
Mvh
Kram
– Sandra

Okej för det första: HUR roliga frågor? Svar skitroliga, ställ mig gärna frågor typ jämt.
– Har skrivit mer om detta i en tidigare fråga, men är en väldig periodare. Lyssnar extremt mycket på musik baserat på humör.

Litet utdrag ur min mest-lyssnade-2016-lista.

– Jag blev cool genom att vara extremt ocool, hört att det är det nya! Alltså har verkligen varit genuint superduper-ocool alltid men bara lärt mig att leva med att vara en supergeek och fått intala mig själv att ingen bryr sig att jag är klantig jätteofta. Det och väldigt mycket fake it til you make it!
– Jag surfar MKT pinterest, där kan man hitta mycket god inspiration till en bra look. Själv vill jag helst se ut som något mellanting av ca alla karaktärer (kanske inte han med avhugget tjurhuvud på skallen) i American Horror Stories Coven. Dock har man inte råd med det med en studentekonomi, så då går man in på asos och ställer in på att den bara ska visa svarta kläder, billigast först och sen skrollar tills ögonen trillar ur! När det kommer till witchy bitchy svarta kläder är annars min goda vän Karin Stilbloggen den som har koll och vet vad som är upp.
– Man lär sig genom att vara uppvuxen med en snabbtänkt bror så ni alltid kan tävla i vem som lägger bästa roasten, då måste man alltid sampla nytt material för att kunna vara i bräschen!
– Hahah alltså jag är SÅ basic att jag googlar fram dem??
– Jag älskar när andra människor lagar mat åt mig. Det är för mig den mest konkreta formen av kärlekshandling. Är dock inte alls så mycket av en socker-fantatiker. Ska man få mig på fall är det med salt. I mängder. Helst ett badkar fullt med chips.

Hörde jag GOALS??

 

TACK för alla frågorna u cuties!! Var jätteroligt att svara på, kanske till och med gör om någon gång!

Loading Likes...

10 svar till “ask me anything – svaren!“

 1. Hej! Målningen med guldtårar inte är av Klimt utan en konstnär som heter Anne-Marie Zylberman. Om du kollar i tavlans nedre del så kan du se att den är signerad AM. Har sett den kreddad som Klimts på flera ställen men credit where credit’s due osv. Här är hennes hemsida https://amzylberman.com/galerie/

  1. Åh tack som fan, det visste jag inte! Var helt övertygad om att den var en klimt, påminner ju en del stilmässigt. Ska givetvis lägga till rättning!

 2. Och tack för en mkt bra blogg också! Kände mig dryg som läst från start och aldrig kommenterat och sen ba langar en rättelse som värsta neggot. Så igen: älskar bloggen & din insta

  1. Hahah nej då det är ju inte alls neggo! gillar när man blir rättad, då får man sluta ha fel och börja ha rätt istället. Tusen tack gulle, gör mig jätteglad att höra!

 3. Tack för svar! Nu ska här TESTAS!
  Här får du en go länk på mist med spf: http://www.bioderma.com/en/our-products/hydrabio/eau-de-soin-spf-30

  Puss puss

  1. Omg yessss GE MIG!! Tack för tipset!

  2. Undra vart man kan köpa den bara?

 4. Roliga frågor och svar! Ska genast testa att köra oljan över allt annat, brukar annars lägga den underst – har nu hopp att detta kommer revolutionera min hy hehe 😀

 5. ÅH haha den där bilden på gråtande jungfru maria var min profilbild på fejan under en särskilt edgy period!

  ps. bioderma-sprejen med spf finns på apoteket svea i sthlm

 6. Tack för länken gorgeous!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.