goth nytt år

Jag och min vän Luvan hade under gårdagen planerat en hel kväll av sminkfest, detta då vi båda älskar smink och Luvan har en helt otrolig samling som jag gick fullkomligen gå loss på.


I bakgrunden kan man se påsen med enbart läppstift från colourpop. Flås.


Jag gick såklart helt bananas och swatchade saker ända upp till armbågarna 360 grader.


Ja jag tog det för långt.


OBS inte blod, har bara swatchat ett halvt tusen läppstift och försöker tvätta bort dem så ser mer gory ut än vad det är. Väldigt goth tho.

Har berättat om det mer i förbifarten tidigare i bloggen men i mina tonår hade jag en SVÅR romans till goth-stilen. Älskar fortfarande men försöker köra mer goth light nu pga försöker lajva “vuxen”, till skillnad från när jag var 14 och körde looken 18-hålskängor, trasiga strumpebyxor, syntet-locks (sorry jag visste inte bättre) och svart smink i drivor. En av mina första smink-looks var svart kajal runt ögonen och vitt puder från stargazer ovanpå INGEN jävla bas. Hemska tanke. Önskar jag kunde bifoga bilder från denna tid, men jag vill verkligen inte.


Jag och Luvan hade tänkt sminka oss själva i en go goth-look eftersom vi båda har ett förflutet i denna subkultur, men så föll det sig så väl att bästa fb-gruppen beauty&bullshit hade challenge på tema Stilikoner. Så varför inte köra en throwback till stilikoner man hade som tonårsgoth, dvs Mana från Malice Mizer/Moi dix mois dvs allsmäktige gothsminkarn.


Jag och Luvan valde att utgå från dessa två looks, köra necromancy och återuppliva våra tonårs-jag, hälla i oss vodka russchian och sen ba tuta och köra. Halvvägs igenom basen kom vi på, varför inte köra livestream i beauty&bullshit också när vi ändå är igång, så ni som är med i gruppen kan ju kolla de två klippen i efterhand om ni vill höra oss pladdra gött om the struggle of being alternativ tidigt 00-tal när man var begränsad till Shock (göteborgare vet) samt halloween-smink.


Insikt 1: hur fan orkade man göra sånt här varje dag?

Insikt 2: helvetes jävlar vad svårt det är att få vit bas jämn. Vi körde båda en bas bestående av Iduns mineralfoundation norrsken i “Jorunn” blandat med manic panic dreamtone, aka vit foundation mixer aka gotharbarnens bästa vän.

Efter ca 1,5 h av gött tjöt och gött smink fick vi en helt klart respektabel slutlook.


Produktlista för mitt fejs:


Luvans look bestod av:


Så. Mkt. SMÄNK!!

Om man jämför med våra referensbilder blev det ändå inte helt fy skam.Gother than thou. Älskar suris-minerna.

OBS många har frågat vart min harness kommer ifrån, sök aliexpress på något i stil med “pentagram harness” and ye shall find.

Summan av kardemumman är: vill du ha en fantastiskt bra kväll, träffa en kompis och kör throwback utklädningskväll, bli lite fulla, sminka er tillsammans och köp ut åt ditt inre barn. Kom igen det blir kul!


Kanske lite mindre kul att tvätta av allt igen bara.

Loading Likes...

7 svar till “goth nytt år“

  1. alltså tbh är manas amorbåge fortfarande goals

    1. Faktiskt SÅ mkt smink-goals all over

  2. Å herregud, sån nostalgi!!! Det här är ju jag 14 år <3

    1. Nostalgin var verkligen TOTAL!! Sån otroligt rolig grej att göra, rekommenderas varmt!

  3. Sååå snyggt! Och Mana alltså, som jag dreglat över den personen. Och sett live, jag dog lite.

  4. Trots att jag själv aldrig gjort anspråk på att ha nån slags goth-stil så blir jag sjukt nostalgisk av detta!!!

  5. Visst blir man!! Älskar verkligen goth-stilen så mkt ?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.