Daisy Beauty Expo 2017 – dag 1


Inte första gången någonsin, men första gången för mig iaf: Daisy Beauty Expo. Vad som händer förklaras ovan: Sveriges enda renodlade skönhetstidning Daisy Beauty med the mastermind Kicki Norman i täten fixar Sveriges största event för bland annat oss beautybloggerz. 100 av vi nördigaste skönhetsnördarna blir inbjudna till en oas där allt andas beauty. Vad som är nytt för i år (utöver mig lol) är dock att eventet är två dagar och för att inte få ett inlägg långt som ljusår och krossar hela internets kapacitet tänkte jag dela upp och börja med dag 1: föreläsningarna. Jag har som vanligen ingen bra kamera och kommer inte få med allt, vill man veta ALLT tycker jag man ska läsa Kicki som faktiskt skrivit om allt.

Älskade hela konceptet med föreläsningar, inte bara för att få reda på om allt nytt utan för att få nörda ned sig riktigt riktigt djupt och ställa alla frågor som kommer upp. Till vänster om mig och följeslagare under dagen satt uppenbarelsen Saffron Sugar som var näst intill skamlöst välklädd och precis lika briljant i verkligheten som i sin blogg (för den följer ni väl?).

Först ut som föreläste var l’Oréal som pratade dels om hållbarhetstänk och hur de faktiskt som den gigant de är tar sitt ansvar att föra marknaden framåt. Inte minst genom uppfinnandet av episkin 1979, dvs syntetisk människohud man gör tester på! Framtiden är här!!! Hoppas de har cyborgfejs de mojsar smink på också hehe.

Scen tagen ur ex machina (för övrigt fantastisk sci-fi-film jag anser alla borde se. SÅ bra) eller ur l’Oréals testlabb? Vem vet!

Sedan blev det roligt för den härliga kvinnan som suttit till höger om mig visade sig vara ingen mindre än Mette Picaut aka grundaren av M Picaut som var på plats för att lansera sin nya nattmask Hydra Lagoon Overnight Mask som ska vara den första i världen med halvädelstenen malakit.

Även om jag är all about att strö ansiktet fullt i glitter och stenar (se: glitterfräknarna) så tror jag mer att just den ingrediensen var gimmick (?) men det ÄR iofs en jävligt ny ingrediens så har inte bedrivits så mycket forskning på den än. Vad som däremot inte var gimick var resten av ingredienslistan med bland annat squalene, pentavin, hyaluronsyra, niacinamid och allsköns götta från naturen. Plus att Mette är så rolig att jag tror hon till och med att en så pass seriös sten som malakit att fnissa.

Sist ut var Apoteket som (spoiler) var min favorit pga pang på sak, så otroligt kunniga och informativa. Apotekets toxikolog, vars Under Huden-avsnitt ni borde lyssna på pronto, Winta Woldai gick metodiskt igenom alla ingredienser de har i sin nystart på deras eget sminkmärke Apoliva där de dessutom har jazzat upp allt och verkligen satsat på att få ut bra produkter. Allt ifrån vilka E-nummer deras färgpigment till vilka oljor som har naturligt ursprung och inte. 100% i min smak, kemistnörden njöt så hon spann.

Därefter pratade Pär Svanberg, som verkar ha snudd på kultstatus inom Daisy Beauty-sammanhang, om mikroplaster inom kosmetik och deras miljöpåverkan. Mikroplaster, dvs plastpartiklar mindre än 5mm som ej är biologiskt nedbrytbara, florerar väldigt mycket i media, inte minst med bilder på döda sjöfåglar med magen full av plast

inte denna fågel lol *opinionsbildar FÖR plast*

samt en tanke om att vi kommer fucka hela universum och alla ekosystem ifall vi fortsätter ha plast i vårt smink. Dock kunde Pär komma med lugnande ord så som att skönhetsindustrin endast står för 0,1% av utsläppen, men att av någon jävla anledning får kvinnor och våra intressen bära hundhuvudet trots att det är däck- och färgindustrin som är överlägset störst bidragande till mängden mikroplaster i vatten världen över. Suck så trött man blir. Annat om är bra att veta är att mikroplaster från smink varken är biotillgängliga och därför inte kan bioackumulera ELLER är biotoxiska. På ren svenska: kroppen kan inte ta upp dem som näringsämne (dock är det väl klart som korvspad att du inte skulle må så bra ifall du åt så mycket plast att du började skita ut halva Legoland men man TYCKER det borde säga sig självt) och därför kan inte du heller börja absorbera plast inifrån eller få mikroplaster i venerna, även att de inte är giftiga. Detta i kombination med att 90% av alla plaster renas bort i reningsverk och att allt fler använder biologiskt nedbrytbara polymper och partiklar till skrubbar inom kosmetiska gör att man funderar lite på varför det ändå får så mycket mediautrymme. Känns ju lite samma som när jorden brinner och patriarkatet mördar kvinnor medan VI får skit för att vi gillar läppstift. Get some facts on helt enkelt.

Tyckte nästan sammanfattningen av Pärs föreläsning sa det bäst.

Efter att under flera timmar ha fått hjärnan fullproppad med information var den lika proppmätt som en fransk gås så jag drog hem till min allsmäktiga bae Annahita. Vi lånade varandras smink och tjötade bort så mycket tid att plötsligt var vi 2,5h sena till hänget fd beautybloggern och nutida PR-geniet Aida hade dragit ihop. Vi hängde på vampire lounge i exakt en öl innan den hemska musiken fick oss att dra vidare. Ljuvliga Josefin öppnade sina dörrar och efter en mindre laglig taxitur flödande vinet och musiken och det var den bästa kvällen i kvinnaminne.

Kolla så värdelösa bilder jag tagit på så underbara kvinnz! En skam! Ge mig en ny kamera någon!! Saxade även bilder från både Anna-Karin och Josefin så ni får se hur gött vi hade det.

Här skymtar man även Spindelsven-Ida och Stilbloggen-Karin samt ett gött massagetåg.

Det var musikquiz lett av Queen Aida i team bajs vs team moist där mitt lag team bajs vann hehe, det var konstiga historier, det var pretto och det var äkta, själar öppnades och inte ett öga var torrt, det gräts sönder allt ifrån linser till lösögonfransar och det var så mycket systerskap i luften att man nästan kunde ta på det. Och trots att jag och Annahita hade gjort upp en plan om att komma hem tidigt pga lång och tidig dag efter så stannade vi till klockan var två för man ville bara inte lämna. Vill fortfarande inte. Vill ha sånt här varje dag. Så glad att få vara i sällskap med underbara, starka och godhjärtade människor som dessutom råkar älska smink. Vad mer kan man begära av dag 1 för Daisy Beauty Expo liksom. Svar inget.

Loading Likes...

6 svar till “Daisy Beauty Expo 2017 – dag 1“

 1. Alltså så fantastiskt! ♥️

  1. Ja det har verkligen varit så sjukt och så underbart!!

 2. Hej smul! Undrar över en grej. Helt out of nowhere fick jag kaosmycket finnar för ett tag sen under en längre period men nu har ansiktet lugnat ner sig igen (efter att jag typ slutat tvätta ansiktet med tvål och börjat smörja in mig med ordentlig ansiktskräm, eeh). Jag har alltså på det hela taget helt okej bra hy nu men mitt problem är att jag har fullt med små röda märken, antar att det är ärr, från gamla finnar på kinderna. Undrar: finns det något ansiktsgrejs som tar bort sånt snabbare? Eller är det helt enkelt bara att deala med situationen och inse att det är såhär det är nu?

  1. Hej raring! Tänker att jag gör ett helt inlägg om denna fråga för den är så bra och tänker kan vara intressant och relevanta för fler! Så hold on tight så ska jag försöka slöjda ihop ett bra svar så snart som möjligt! Kram!

 3. Får såna hjärtögon av att bli så fint beskriven??? mitt ego säger slurp… Du är så fab in person och tyckte du var så bra som pressade märkena lite under första dagen!!!!

  (men HU så jag ser ut på bilderna haha den där jag sticker upp mitt huvud som en nyfiken surikat bakom anna-karin och annahita?!?!?!?)

  1. Ba drink it up! Var så fantastiskt kul att äntligen få ses och prata med en fellow cyborgfrälst. Haha ja jag försökte, tänkte får väl försöka make some good use of this big mouth.
   Du jag vill inte ens tänka på alla hemska bilder som togs på mig under helgen. Jobbar mycket med terapiformen “förnekelse” istället jag. Det har aldrig hänt!!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.