sheet happens

Oh my goodness me oh my, ifall din högsta önskan varit att få sitta hemma och slippa umgås med folk men ändå ha en ständig ström av go K-beauty i form av arkmasker ramla in genom brevinkastet så kan du skatta dig lycklig.

För det är så att Paula startat hemsidan sheethappens.se (behöver vi nämna att jag ÄLSKAR namnet?) där du kan köpa arkmasker en och en, i packen om 4-5 samt paradnumret: en månatlig prenumerationslåda om 8-10 arkmasker. Jag fick äran att ta emot en låda som pressprov för att prova: exakt hur gött är det?

Svaret är: rätt så jävla gött. Fördelen med arkmasker, även kallat sheet masks, är att deras primära funktion är att bomba huden med fukt. Det finns inga studier som bekräftar att konceptet med arkmasker ökar just penetrationsförmågan för aktiva ingredienser, däremot så lägger sig masken som ett lager ovanpå huden (så kallat occlusivt lager, detta är även vad oljor gör med huden!) och hindrar därmed fukt från att dunsta från ansiktet. Dessutom kan arkmasker hjälpa till att höja temperaturen (eftersom du lägger locket på så att säga) vilket i sin tur kan öka hudens absorptionsförmåga. Plus att mängden serum du har i en arkmask är enoooormt mycket mer än när du bara tar ett gött pump i handen och smäller på, alltså mer götta med potential att göra gott med huden. Samt att du får en ursäkt att se helt galen ut och ligga stilla i en halvtimme.

OKEJ nog med science för den här gången! Arkmasker är gött, ingen prostest. Låt oss återgå till lådan jag fått hemskickad.

Denna lådan är en så kallad “pre release”, det är alltså inte den lådan ni kommer få hem ifall ni bestämmer er att prenumerera på den, det kommer vara en helt ny. Men kolla så mycket roligt!! Mitt otränade öga känner bara igen Tony moly och Dr.Jart+. Fick även med två gratisprov som jag glömde fota hahah.

Jag gillar K-beauty för att de har helt INSANE jävla ingredienser. Bigift? Sure thang. Snigelslem? Bring it on. Moderkaka från tvättbjörn?(skoja var visst sojaböna!)** Inga problem. Dock helt uppenbart att många av dessa masker inte lämpar sig för veganer, jag har dock skrivit till sheet happens och lagt ett ödmjukt förslag om en vegansk låda/packe då jag anser att stollig hudvård ska finnas till för alla.

**Edit: läste mer noga på INCI och namnet är lite missvisande då den inte innehåller placenta från tvättbjörn. Masken är däremot mönstrad som en tvättbjörn och innehåller phytoplacenta-extrakt från sojaböna, närmre bestämt “glycine soja phytoplacenta extract”. Läs mer här om hur detta funkar. Så alltså – mönstrad som ett djur dock helt fritt från ingredienser innehållande djur, hurra!

Min slutsats är: sjukt kul koncept, speciellt om man likt mig inte kan jättemycket om arkmasker eller bara HATAR valfrihet och älskar när någon gör dina val åt dig. Ifall man vill beställa några enstaka för att se om man gillar konceptet kan man göra det, frakten är gratis om man beställer över 350:-, annars kostar det 35:- vilket ändå är överkomligt. Lådan kostar 299:- per månad och där ingår frakten, dock måste man beställa innan den 20:e då de skeppas gemensamt den 25:e så att man får en liten go överraskning om vad lådan innehåller när den kommer. Med 299:- för en låda om ca 8-10 masker landar det på runt 30-38:- per mask. Det är alltså inte det billigaste sättet att få hem arkmasker, men du köper också ett kul koncept, någon som tänkt efter kring urval och lite thrills över att inte veta vad du får. Du kan ju också köpa hem ett pack med 30st från eBay för ungefär samma pris, men det är ju faktiskt betydligt tråkigare.

Bruksanvisning på baksida låda, bra för oss n00bs 

En liten bonus är rabattkoden jag fått att dela med mig av, skriver ni in SMULSEX får ni 15% rabatt på en beställning, den gäller dock tyvärr inte på prenumerationslådan :((( Koden får jag förresten inte en spänn för, den är bara för er njutnings skull (plus om jag HADE fått betalt för den hade jag varit skyldig enligt lag att märka ut så we all gouuud) så njut på! Arkmasker åt alla!

Loading Likes...

8 svar till “sheet happens“

 1. Älskar hur du hatar valfrihet <3
  Spännande koncept och på plus-sidan tycker jag du kan nämna att man stöttar en kvinnlig företagare genom att handla via hemsidan istället för att gå till typ Sephora och leka att man lever the american dream. Kommer lätt signa upp mig på detta i lagom tid före den 20e mars! Kommer säkert få med mig Jonas på detta också!

  1. Hahah ja jag är verkligen inget fan av valfrihet! Det har du ju faktiskt rätt i, mycket roligare att stötta en tjej än typ The Stora Företagsblob. Kul att ni båda är på, tycker faktiskt arkmasker är extra skoj att lägga tillsammans. Även om Fredrik jämt glömmer bort dem och blir livrädd varje gång han ser mig >:)

 2. Älskar hur du hatar valfrihet <3
  Spännande koncept och på plus-sidan tycker jag du kan nämna att man stöttar en kvinnlig företagare genom att handla via hemsidan istället för att gå till typ Sephora och leka att man lever the american dream. Kommer lätt signa upp mig på detta i lagom tid före den 20e mars! Kommer säkert få med mig Jonas på detta också!

  1. Hahah ja jag är verkligen inget fan av valfrihet! Det har du ju faktiskt rätt i, mycket roligare att stötta en tjej än typ The Stora Företagsblob. Kul att ni båda är på, tycker faktiskt arkmasker är extra skoj att lägga tillsammans. Även om Fredrik jämt glömmer bort dem och blir livrädd varje gång han ser mig >:)

 3. hallååå VET att detta kanske inte är så classy i ett inlägg som tipsar om en viss typ av tjänst för masker. MEN, om man är en sån som aldrig testat arkmasker och är in desperate need of fuuuukt till fejset: vad ska man söka efter på typ ebay? tänker att jag vill prova ett billigare alternativ bara för att få *känna på grejen*. supernoob när det kommer till allt sånt här, men älskar din blogg pga så pedagogisk och kunnig ??????

  1. Nej men hallå klart man får fråga! Man får alltid fråga! ? jag har köpt arkmasker på eBay för att som du säger ba prova på. Det är bara att knappa in “sheet mask” i rutan så får du fram urval på det mesta. Prova ett gäng och se vad du tycker liksom. Och TUSEN TACK vad glad jag blir!!!!

 4. hallååå VET att detta kanske inte är så classy i ett inlägg som tipsar om en viss typ av tjänst för masker. MEN, om man är en sån som aldrig testat arkmasker och är in desperate need of fuuuukt till fejset: vad ska man söka efter på typ ebay? tänker att jag vill prova ett billigare alternativ bara för att få *känna på grejen*. supernoob när det kommer till allt sånt här, men älskar din blogg pga så pedagogisk och kunnig ??????

  1. Nej men hallå klart man får fråga! Man får alltid fråga! ? jag har köpt arkmasker på eBay för att som du säger ba prova på. Det är bara att knappa in “sheet mask” i rutan så får du fram urval på det mesta. Prova ett gäng och se vad du tycker liksom. Och TUSEN TACK vad glad jag blir!!!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.