Gucci Guilty

Vill börja med att tacka för all fin respons och alla delningar och fina ord och ALLT från mitt förra inlägg. Det gör mig jätteglad och gör mig också mer motiverad att skriva dylika inlägg. Det är svårt att skriva populärvetenskapligt och jag lägger mycket energi och tid på att faktakolla och sånt då jag inte vill vilseleda någon. Jag brinner så innerligt för att vetenskap ska bli mer tillgängligt för fler och därför lägger jag ned mycket kraft på att det ska bli rätt. Vilket också är varför det beryktade SPF-inlägget dröjer, men det kommer! Tills dess: håll till godo med recension/tips gullungar!

***innlägget innehåller annonslänkar***

Jag är inte direkt en som brukar skygga undan från starka dofter. Har inget emot att fylla ett rum med rökelse och en av mina bästa dofter är Thierry Muglers doft Angel som nog vissa skulle klassa som biologisk krigsföring. Personligen älskar jag dofter som är snudd på offensive, att i en värld full av folk som doftar sköljmedel (nej jag kommer aldrig sluta kasta shade på cleanparfymerna pga WHY vill man lukta tvättstuga) istället lukta dominatrix. Fucka upp det offentliga rummet, våga vara vardagsweird.

 

Men sedan finns det dagarna då du inte vill vara rummets mittpunkt och lukta bordellmamma. Kanske hellre vira in dig i något mjukt, något snällt eller något melankoliskt.

Fifty Scents skrev nyligen ett väldigt fint inlägg om melankoliska dofter och färgen lila. För visst är det något med iris, viol, lavendel och syrener. Lite frusna, försiktiga, ömmande, sköra, jävligt vackra doftnoter allihopa.

I Gucci Guilty* EdT spelar syrenerna första fiol, men de har lyckats värma upp kompositionen en gnutta. Syrener kan lätt bli en aning sorgsna, dock så associerar jag dem främst till skolavslutning från grundskolan, en tid innan man ens förstod eller visste om ordet melankoli (ens om man var smygemo ordtönt som mig). Istället för att bygga runt det kallt svårmodiga har man valt varma noter så som ambra och vanilj, men också en behaglig patchouli. Rosépeppar ger ett liiiiite syntetiskt ackord av ros, geranium som försvinner snabbt på mig, samt ett stänk mandarin och persika som gör den snäppet mer lekfull.

Gucci Guilty går för övrigt att hitta på parfym.se 379:-/30mL, nordicfeel.se 469:-/30mL, eller på Kicks och Åhléns om man föredrar att köpa i butik. Rekommenderar _ALLTID_ att inte bara provlukta en doft innan du köper den, utan även att testa den på huden för att se hur den utvecklas på just dig. Dofter har en rolig, men ibland lite irriterande, förmåga att ibland lukta helt olika på olika personer. Därför man (enligt mig) ska testa innan. Nåväl! Mot med moralkaka! Hoppas ni hanterar den såhär ba: 

Gucci Guilty är en så fantastisk oförarglig doft. Den är snäll, varm, sorglös, sensuell och behaglig. Den är mer att gå hem i en varm skymning än att stå en regnig skolavslutning och frysa i en fortfarande för kall sommarklänning. För min hud som hatar flyktiga dofter håller de blommiga och fruktiga noterna inte speciellt mången timme.

~konstnärlig tolkning av hur min hud hanterar lättare dofter dvs BAAAIIII blowing in the wind~

Syrenen är dock en kämpe som håller sig kvar fortfarande efter ca 3 timmar, vid 5 timmar är det dock bara kvar en varm mjuk solig blandning av ambra vanilj och patchouli. Inte illa pinkat för en EdT faktiskt! Med en hudnära sillage stör den ingen omkring dig men ger en extra känsla av mjukhet. Och sommarkänsla herregud. Nu är det inte långt ifrån liksom.

 

Loading Likes...

2 svar till “Gucci Guilty“

  1. Såg att du skrev att de finns att köpa hos Parfym.se och Nordicfeel, och jag måste bara fråga om du litar på dom butikerna? De är så enormt billiga liksom, hur går det ihop? Håller tummarna att de är trust worthy pga är ej rik och skulle gärna handla därifrån 🙂

    1. Just parfym.se har jag inte handlat ifrån med nordicfeel har jag handlat ifrån flera gånger och varit nöjd med. Varför de är så mycket billigare kan jag faktiskt inte fastställa helt, kanske beror på delvis parallellimport och att de inte har några fysiska affärer?? Just vad det gäller parfymer kan du kolla upp batchnumret som står på flaskan på checkcosmetic.net för att se ifall produkten är äkta eller ej. Hoppas detta hjälpte något, känner att jag själv tyvärr inte har helt klart i detta. Skärpning Smul, dags att läsa på sig! Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.