Kat von D Alchemist

PLÖTSLIGT HÄNDER DET!!!

En produkt jag spanat in ca jättelänge som plötsligt behagar att lanseras i Sverige. Nämligen Kat von D‘s multifunktionella Alchemist palette.

Till och med ytterkartonaget ger mig lite sexual feelings. Skoja inte fan tänder jag på en kartong, men visst är den vacker!

Namnet Alchemist kommer ifrån förlagan till riktiga vetenskaper (så som min fave: riktig kemi) som bildades under medeltiden och kallas för alkemi.

Back in those days sysslade vetenskaparna med att blanda alkemins fyra grundämnen: eld, vatten, jord och luft i olika kombinationer i förhoppningar om att lyckas skapa de vises sten (ja som i Harry Potter), ett elixir som skulle skapa evigt liv (ja också som i Harry Potter) och kunna förvandla oädla metaller till guld (Ni vet vilken svarthårig tönt).

Very science.

Kat von D har inte valt att fokusera på de fyra alkemiska grundämnena, utan istället fyra färger med korresponderande ädelstenar för att namnge nyanserna i paletten.

Swatchade över bar hud. Kolla så jävla fina och iridiserande!!

Swatchad över svart bas, sephoras stora eyelinerkrita som inte var så vattenfast och gnuggsäker som önskat….

Från höger till vänster har vi: {green} emerald som är grönaktig och glänser i guld/lime, {blue} saphyre som är blå men glänser i grönt/turkos, {ultra-violet} amethyst som är lila och glänser blått, samt {pink} opal som är rosa och glänser i lite persika/orange.

Paletten innehåller som ni kan se 4 st pannor på 1,53g/st så har ungefär samma storlek som en ögonskugga från ex Mac eller Makeup Geek. Den går loss på 365:- på Sehpora och bör finnas i affär as we speak!

Jag talar mig gärna varm om hur trött jag är på gigantiska paletter som innehåller 50 nyanser som knappt ett proffs skulle kunna skilja från varandra. Jag tycker de är tråkiga och helt kreativitetsdödande. Därför tycker jag ett sådant här koncept är så härligt, med 4 skuggor som är multifunktionella och ska kunna användas på allt från läppar till ögon och ansikte. De kan användas själva eller som så kallade “toppers”, dvs över ett annat medium. Dom har samma konsistens som en ögonskugga dvs pudriga, det gör dem lätta att sudda ut som highlighter men gör dem lite svårare att fästa över ett ögonlock som redan är fullt av ögonskugga. Så mitt tips är att ska du ha dem över en annan puderprodukt så får du mer pigmentering ifall du duttar på med fingret snarare än med en pensel. Eftersom skuggorna inte innehåller färgpigment utan bara iridiserande pigment så funkar de fint att ha över det mesta, plus att de inte ger ett knasigt band av lila över ansiktet. Helt enkelt: större potential att funka över flera färger och på fler hudtoner. Sånt gillar jag! Enda jag hade kunnat önska är lite mer produkt i paletten, mest pga jag vill smeta den över hela min arma kropp.

En look jag kört flera gånger nu, både till vardags och fest och som levererat komplimanger på löpande band är denna.

Notoriskt svårfotad, men väldigt enkel och effektfull. Jag har använt alla färgerna, emerald i inre ögonvrån, saphyre över brynbenet, amethyst på kindbenet och mot yttre ögonvrån samt opal mer mot kinderna och alla ihopsuddade i varandra. Ger en amaze regnbågsiridiserande effekt över hela ansiktet, dessutom är skuggorna väldigt fint malda så inget glitter här utan bara metallisk glans.

Alkemi och tron om att du kan blanda de fyra grundämnena på rätt sätt och erhålla evigt liv och infinite cashflow är sedan länge förlegat till mytologin. Alchemist-paletten ger däremot, fyra nyanser du kan skapa alla möjliga sorters härliga och knasiga looks med. Du kan få det bästa av två världar: se mytologisk ut, men få hålla dig till riktig vetenskap.

Alkemi < Alchemist helt enkelt.

 

*** Produkt mottagen som pressprov i recensionssyfte, detta påverkar såklart inte mina åsikter som är och förblir mina egna!***

Loading Likes...

4 svar till “Kat von D Alchemist“

 1. Alltså
  Dat makeup
  Dat DUOCHROME HIGHLIGHTE YOU’VE GOT GOING

  DAT FACE!!!

  Preach you woman and yr FABULOUS work of art

  1. Alltså att bli kallad för fabulous work of art av en av mina bästa konstkännare (dvs du) är ju kanske livets komplimang!!!

 2. Alltså
  Dat makeup
  Dat DUOCHROME HIGHLIGHTE YOU’VE GOT GOING

  DAT FACE!!!

  Preach you woman and yr FABULOUS work of art

  1. Alltså att bli kallad för fabulous work of art av en av mina bästa konstkännare (dvs du) är ju kanske livets komplimang!!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.