Tre från Lumene

***obs inlägget innehåller annonslänkar***

Från Finland kommer inte bara fenomenet piroger fyllda med risgrynsgröt (it’s a thing) utan även märket Lumene. Nyligen släppte de både den trötta taglinen “nordiska färger” och en helt ny grafisk profil som är YUMMIE!

Många produkter fick sig ett ansiktslyft, många andra är splitter nya. Fick med mig ett gäng pressprover från Lumene då de var med på pressresan Daisy Beauty Cruise. Över lag är jag väldigt imponerad av Lumenes produkter, framför allt deras basprodukter, som i och med ansiktslyftet numera även inkluderar flera nyanser som är mörkare än beige – rätt håll Lumene! Dock tänkte jag att vi kör bas någon annan gång, nu tar vi en titt på tre produkter från Lumene som jag gillar.

Upptäckte även att eleven har 20% rea på Lumene fram tills 10/7 vilket inte är dumt ALLS. Verkar vara julirea lite vart stans, Bangerhead har ju även de 20% rea på hela sortimentet fram tills 9/7, så funderar själv på om det är någon stapelvara som behöver fyllas på…. Side note: om man inte vill handla lumene via internet punkt com, eller bara vill klämma lite på produkterna så kan man gå till Åhléns eller kicks. NÅVÄL! 

 

1. VALO glow refresh hydrating vitamin C mist – 100mL för 249:- ordinarie, 199:- på rea

Min relation till face mist gick ganska fort från “vad fan ska man med det här till” till “kan inte sluta spruta mig själv i ansiktet” (håll dina tankar rena – Beelzebub ser dig). Dels älskar jag att ha några pump mist över mitt smink för att ta bort den pudriga och torra ytan, för att ge extra återfuktning under dagen, blöta pensel för extra kräm i ögonskuggan, eller för att återaktivera nedmattat smink om man vill dra ett extra lager med krämprodukter ovanpå. Men det goaste är ju bara att bada i ett moln av mist, på buss hemma flygplan jobbet skolbänken eller när huden bara behöver lite extra kärlek och återfuktning. Gillas även av min kollega Spindelsven-Ida samt vet att Killer Colours-Viola hatar apelsin/citrusdoften. Så smaken är som röven – den e klöven!

Bonus: väldigt finfördelad mist, men inte för finfördelad då det mest känns som att någon fiser en i ansiktet.

 

2. Nordic chic pure color eyeshadow i “8 before sunrise” – 2,5g för 129:- ordinarie pris, 103:- på rea

Är helt ärligt ganska över konceptet “enkelskugga i separat förpackning”. Detta multifunktionella lilla aset får dock fortfarande vara med. Snudd på löjligt mycket pigment och tryck i denna lilla matta lätt ljusrosa skuggan. Använder den till att sudda ut kanterna på mörkare ögonskuggor, för sig, eller min nya favorit: för extra uppljusning under ögonen ovanpå concealer.

One swipe bishezzz, super creamy

 

3. Nordic nude glow enhancer – 2x5g  299:- ordinarie pris, 239:- på rea

Brukar inte älska att ha krämprodukter på mitt ansikte pga tycker att de oftast 1 pajar basen vid applikation 2 glider runt även på mitt stackars torra fejs. Däremot har jag upptäckt att denna produkt som är ett tvåsidigt uppskruvbart krämhighlighterstift är perfffff på sommaren när man (jag iaf) ändå inte pallar bära så mkt bas. Denna kletade jag runt över ca halva kroppen under min semester pga insåg att svetten skulle besegra mig förr eller senare så varför inte gå full in glowing. Sida 1 av stiftet är mer kraftig metallisk glans, medan sida 2 är mjukare glow, båda i en behagligt lätt gyllene champagne-ton. Blir dessutom skitsnygg ifall man lägger en lätt bas över för ett mjukare glow, eller fäster den med puderhighlighter för MAXIMALT med BLÄÄNG.

Vänster: nr 1. Höger nr 2. I stiftet ser de prick likadana ut men najjj nix NOPE !!

Ej relaterat: min nuvarande favoritgif. Tack för mig!!

Loading Likes...

7 svar till “Tre från Lumene“

 1. Har pillat på den där nude glowen varenda gång jag gått in på kicks det senaste, så nice. Blev ju såklart ännu mer övertygad av det här.. gah.

  1. prettyscientific skriver: Svara

   Faktiskt förvånad över hur mycket jag gillar den!

 2. Haha vad intressant att du ogillar singelskuggor? Jag föredrar singelskuggor över paletter… o tror (högst lekmannamässig spaning) faktiskt att paletter är på väg bort. asså, inte helt bort, men att det inte kommer va lika hett som det varit.

  1. prettyscientific skriver: Svara

   Gillar singelskuggor ifall man kan stoppa dem i magnetisk palett! Men att hålla på och fippla med 3 separata förpackningar för att kunna göra en look nja….. känns ovärdigt! Dock med på palettröttman, HUR MÅNGA WARM NUDES BEHÖVER VÄRLDEN.

 3. HJÄLP, jag fick precis en fråga på min blogg och halkade in på ett INTE ALLS scientific spår (well, killgissade ganska friskt faktiskt) och behöver din hjälp. Det handlar om smink när man tränar. Kan du något om ämnet? Här är själva inlägget: http://isabelboltenstern.com/2017/07/08/veckans-fraga-smink-traning/

  Och nu har jag fan spammat alla dina sociala medier på typ tre dagar? Ska hejda mig hädanefter.

  1. prettyscientific skriver: Svara

   Men alltså GULLE har ju älskat dina kommentarer och allt PLZ don’t stop! Och tack för länken! Porer kan inte öppna eller stänga sig, eller “pores are not doors” som uttrycket lyder. Så är inte skadligt för huden att bära smink när man tränar, enda är att det kan vara svårt att få det att hålla ifall man (likt exempelvis mig) svettas som en jävla tsunami. Puss på dig!

 4. […] Det låter märkligare än vad det är – bare with me! I klippet pratar jag dessutom om en produktrecension från min absoluta favoritbeauty-bloggare Pretty Scientific när hon testat en face mist – skrattar hejdlöst varje gång. Ni måste läsa […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.