prettyscientific åker till Rom!!

Tidigare år har jag blivit lätt mossgrön och gått av på mitten av avund över de som fått åka med Daisy Beauty på skönhetskonferens i Rom. Ni vet sådär när man läser alla inlägg och dessutom kollar hashtags med noggrannheten av en svartsjuk älskare.

MEN NU JÄVLAR, DETTA ÅR ÄR DENNA LILLA DONNA FRÅN VÄSTKUSTEN INBJUDEN!!

Så nu på torsdag går flyget till Rom där vi stannar tills söndag för en hel långhelg full med beautyrelaterade föreläsningar och göttigt leverne. Med på resan är Apoteket AB så då kommer det vara bra nördighetsnivå på föreläsningarna, ardell som gör grymma fransar, Dermalogica som jag vet alldeles för lite om men som ca alla älskar, svenska nagelmärket LYX cosmetics samt vår granne på bastubänken finska Lumene.

Jag är så pepp att jag är nära på att ramla av jorden och trilla rakt ut i kosmos! Jag har aldrig varit i Rom innan så nu ber jag om hjälp: langa mig gärna era bästa tips för någon som ba vill ~*inzupa*~ vackra platser, museum, god mat, grymma parfymer, kanske någon cool döings grav, langa på ba! Lovar i gengäld att uppdatera mina flöden och stories tills jag blöder.

CHEERS MOFOS!!!


Translation: pretty scientific is going to Rome!!!

Previous years I’ve attained a certain moss green tint of pure envy of those invited to go with Daisy Beauty (Sweden’s only magazine purely about beauty) to their beauty conference in Rome.

BUT GUESS WHAT MOTHERCOPULATORS THIS YEAR I’M COMING WITH!!!

This Thursday we’ll fly to Rome where we’ll stay until Sunday for a long weekend full of beauty lectures and sweet living. With us on the trip are the pharmacy Apoteket, owned by the Swedish state and you can count on them to have amazing and nerd friendly lectures, ardell who makes great lashes, Dermalogica of whom I know way too little about but many seem to love, Swedish nail brand LYX cosmetics and the finish brand Lumene that have great products both in the categories makeup and skincare.

If you can’t tell I’m excited enough to almost fall off the earth and fall out off orbit straight into deep space!! I’ve never been to Rome before and therefor I’m asking for your help – do you have any great Rome tips? Gorgeous places, delicious things to stuff your face with, amazing places to shop perfumes, some cool person’s grave – give me anything! As compensation I will promise to update my Instagram + stories until I’m bleeding!

Loading Likes...

9 svar till “prettyscientific åker till Rom!!“

 1. Pizza och vin!!! /mvh har inte varit i Rom

 2. JAG VET JU ATT DET BLIR MÄNGDER MED VIN IAF

 3. Detta museum som är så bisarrt och mäktigt: https://g.co/kgs/hwuJH4
  Samt
  LIVETS glass: https://g.co/kgs/6EGL7A
  All glass ni äter kommer vara out of this world men denna tar priset. Prova vin och chokldsmaken om den finns kvar!

 4. det är väl ett klassiskt tips men peterskyrkan är helt magnifik, man vet att den är världens största men den är verkligen apstor så man kan inte ta in det. rekommenderas starkt att gå upp i kupolen också! egentligen är alla historiska byggnader coola så det är svårt att misslyckas egentligen, men generellt är ju de stora o kända berömda av en anledning (dock blire trångt). har för mig jag sett nån underjordisk kyrka som var mycket eerie och spännande, det var typ flera kyrkor staplade på varandra?? minns dock inte vad den hette.

 5. Museo galileo såklart! Vetenskapsporr!

 6. Nej men vad fan det ligger ju i Florens… Förlåt jag blev för exalterad av din entusiasm? Njut av Roma!

 7. Mina romtips, varsågod:

  Park med fin utsikt: Giardino degli aranci på Aventino-kullen. Adress Piazza Pietro d’Illiria.
  Fint museum: Etruskmuséet i Villa Giulia, adress Via di Villa Giulia 9
  Intressanta personers gravar: På Cimitero Acattolico aka protestantgravgården ligger poeterna John Keats och Percy Shelley, kommunisten Antonio Gramsci och juvelerarfamiljen Bulgari begravda. Det finns också katter i på gravgården. Adress Via Caio Cestio 6.

  God friterad torsk: Dar Filettaro nära Campo de’ Fiori. Adress Largo dei Librari 88
  God pizza: Pizzeria Ai Marmi på Viale di Trastevere 53. Margheritapizzan och de friterade oliverna (olive ascolane) rekommenderas starkt.
  Li Rioni nära Colosseum. Adress Via dei Santi Quattro 24.

  God glass: Blue Ice. Kedja med flera glassbutiker i stan
  Giolitti. Gammalt ställe, har ca hundra glassmaker. Pistageglassen rekommenderas, påve Johannes Paulus II lär ska ha gillat deras kastanjeglass. Audrey Hepburn besöker stället i Roman Holiday. Adress Via degli Uffici del Vicario 40.
  Fatamorgana. Glassbutik i Trastevere som har mera blandade smaker, typ viol-mandelgass. Adress Via Roma Libera 11.
  Caffè Tazza d’Oro. Café nära Pantheon, säljer god kaffegranita. Adress Via degli Orfani 84.

  Konditorier: Bar Santeo nära Circo Massimo. Goda moussebakelser. Adress Via di San Teodoro 88.
  Pasticceria Barberini nära protestantgravgården. Goda eclairer. Adress Via Marmorata 41
  Kafé som rekommenderas: Caffè Greco nära Spanska trappan. Caféet har funnits sedan 1700-talet, såväl Goethe som Orson Welles har besökt. Om man sätter sig i salongen och beställer varm choklad serveras den med vispad grädde i silverskål med fot. Adress Via dei Condotti 86.

  1. prettyscientific skriver: Svara

   MEN ÄR DU ROMS SKYDDSÄNGEL ELLER? Tusen tack!! ?

 8. Åh ja pistageglassen, ät pistageglassen <3

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.