Becca Aqua Luminous Perfecting Foundation

Foundation är något jag tycker är lite svårt att recensera. Detta eftersom det är många olika faktorer som påverkar hur en foundation presterar, dessutom spelar preferenser in mycket på vad som kommer funka och uppskattas för dig och inte. En väldigt grov generalisering är att personer med torr hud brukar föredra mer dewey finish på sina produkter, medan personer med fet hy brukar föredra en mattare finish. Detta eftersom matt finish kan kännas som den framhäver torrhet för redan torra personer, medan dewey finish kan kännas flottigt för någon som har fet hy. Jag med min hud som lutar åt det torra älskar allt som ger mig lyster, vill gärna se ut som en väl återfuktad skogsälva i fejjan, målbild se nedan:

Älskar även silikoner som ger en utjämnande känsla och är väldigt förlåtande mot torr hud. Det kommer alltså vara min bias när jag skriver recensioner av basprodukter. Ba så ni vet. Nog med disclaimer, nu ska jag berätta för er om en foundation jag gillar!

 

Becca cosmetics är ett ursprungligen australienskt märke, numera ägt av Estée Lauder, som specialiserar sig på basprodukter. De är allra mest kända för sina pressade highlighters som bland annat Youtube-stjärnan Jaclyn Hill satt sitt namn på. Varför dessa är så poppis är bortom mitt förstånd, jag tycker de är överskattade och på tok för glittriga. Deras flytande highlighter däremot, DÄR snackar vi! Men mer om den i ett senare inlägg.

Aqua Luminous Perfecting Foundation är gjord på 32% vatten och tvåa på listan står silikonen dimethicone. Innehåller ingen SPF, däremot en del goa hudvårdande ingredienser i form av E-vitamin, hyaluronsyra, propandiol och squalane (full INCI här). Specifikt skapad för att passa torrare hudtyper, med en lättviktsformula som ger lätt täckning som går att bygga upp. Flaskan innehåller 30mL, kan enbart köpas på Sephora i Sverige och kostar 410:-, vilket gör den till den dyraste basprodukten jag har i ägo. Den har även vunnit tidningen Allure’s “best of beauty”-utmärkelse 2016 för bästa basprodukt, men ändå ser jag den knappt i mina flöden! Allt jag ser är goddamned champagne pop! Dåligt tyckte jag, fattade den metaforiska pennan och författade mig ett stycke recension.

Flaskan är gjort i tjockt frostat glas vilket känns lyxigt och så har den pipett, något som vi vet sedan innan att jag finner idiotiskt. Luft kommer in i produkten och det blir klet runt flaskans mynning! Varför alltid dessa pipetter!!!! Tack och lov är innehållet i flaskan ljuvligt, så jag kan ha förlåtande. Plus att själva pumpen till pipetten fås fram genom att man vrider korken tills pumpen åker upp, mycket tillfredställande.

Syns inte helt på bilden men denna foundation har en silvermetallisk glans till sig, vilket är vad som ger all den goa lystern. Eftersom formulan är så pass tunn rekommenderar jag att inte använda en beautyblender vid applikation, då man riskerar att svampen suger upp alldeles för mycket av produkten. Onödigt, om du nu inte råkar älska att slösa på dyr foundation.

Bart ansikte pre kosmetika: griniga mungipor, någon finne här och där, lite fräknar, lite dåligt med lyster.

Två pump med pipetten applicerat med hjälp av borste, inget annat. Jag har den ljusaste nyansen “porcelain” som är lite för mörk för mig (ses på mina axlar som antagit en skön zombie-färg i jämförelse!) samt lite för rosa. Då denna foundation enbart kommer i 9 nyanser (buuuuu/zzzz) är det inte enormt mycket att välja på, dock är täckningsgraden ganska låg vilket gör den mer förlåtande. Men jävlar så vacker den blir på huden. Superlätt att jobba med, sålänge man tar lite i taget och kör lager på lager där man behöver mer täckning. Jämnar ut hudtonen men ger inte kakfejs, ger lyster men ser inte flottig ut. Uppskattar basprodukter där man behöver lägga ned minimalt med ansträngning, men ändå får maximalt med utdelning. Känns inte alls på huden, tar däremot ett tag att sjunka ned i huden och kan behöva sig en omgång puder på valda delar för att inte färga av sig vid beröring.

Är den dyr som fan? Ja. Är den värd priset? Det kan bara du och din plånbok bestämma. Jag gillar resultatet som fan dock.

 


Translation: review of Becca Aqua Luminous Perfecting Foundation

I don’t know why, but all I see from Becca is about their pressed highlighters. They’re way too glittery for my taste, not like their liquid highlighter which is BOMB. Will write more about that in a coming blog post.

Aqua Luminous Perfecting Foundation contains 32% water, secondly the silicone dimethicone, no SPF but quite a few skin caring ingredients (full INCI here), and also a great deal of lustre. It has won Allure’s prize of best base product and I can understand why. It’s very light weight, goes on best with a brush were it gives light but buildable coverage. And above all – it gives such great lustre and dew, things that are always appreciated by my dry-ish skin.

Bare skin vs 2 pumps applied with a brush.

It gives beautiful and glowing skin and wears great, might just need a tiny bit of powder if you have some areas prone towards being oily. My main cons are that there’s only 9 shades, why the fuck with the pipette dispenser and also it’s expensive. But I really do enjoy the shit out of wearing this one!

Loading Likes...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.