Daisy Beauty Rom 2017 – dag 2

Eftersom varken jag eller min rumskamrat Ida är dumma i huvudet så sov vi sålänge vi kunde, sedan kuta ned till hotellfrukosten för att häva i oss kaffe. Sedan bar det av till konferenssalen där det var dags att inviga dag 2. *bilder skamlöst stulna från Ida’s minneskort

Först ut var Kicki som föreläste om Daisy Beauty, Sveriges enda skönhetstidning för konsumenter, som funnits som site sedan 2009, event sedan 2010 och tidning 2011. Tydligen var den vanligaste frågan att få som tidningsarbetare 1999 “hur mycket retuscherar ni?” medan 2017 är den vanligaste frågan “hur kan ni skriva dåligt om era annonsörer?”. Trendspaningar från Kicki inkluderade bland annat nya typer av produkter (då marknaden redan är övermättad sker ständig innovation i att hitta på nya grejer, ibland är det najs och ibland är det bajs), mer inkluderande nyansutbud av basprodukter samt personalisering i form av exempelvis namngravyr på parfymflakong.


*

J Nordströms handel, som tidigare bjussat på tryffelmiddag, var även med i Rom för att representera Ardell – märket som är världsledande när det kommer till lösögonfransar och tillverkar 25 miljoner lösfransar årligen. Vet folk verkligen om att man kan återanvända lösögonfransar, eller har folk fler ögon än mig? Många frågor. Ardells nyaste segment i avdelningen fransar är faux mink, det vill säga fransar som är väldigt likt minkfransar – fast utan mink! Väldigt fluffiga fransar gjorda av syntetiskt hår med mycket tunna band. Även serien Flawless som är gjorda av äkta remyhår, Ardell säger att håret är fairtrademärkt men ifall man har koll på senaste uppdrag granskning om löshårsindustrin vet man att det är något man får ta med en nypa salt. Dock är fransarna väldigt mjuka och fylliga, kan även vara värt att nämna att Ardells fransar görs för hand.

En väldigt rolig nyhet är att Ardell kommer släppa makeup under 2018, inte lite dessutom! Ser mest fram emot en tuschpenna för ögonbrynen med den tunnaste spetsen jag sett. Tillfredställelsen i att kunna måla som små hår, tunnare än nålar var väldigt påtaglig. Så där har vi något att se fram emot!

Om någon undrar ifall vanlig jävla pizza man hittade på random ställe längs vägen är helt jävla magisk: ja. Notera den rimliga mängden mozzarella, samt att hawaiipizzan har lufttorkad skinka och färsk ananas.

Falliska spritflaskor, var väldigt sugen på att köpa med en hem till Little Miss Consumer-Maria.

Allt är så jävla vackert. Ur bild: tant som örfilade sin golden retriever-valp för att den inte ville spotta ut något den hade i munnen. Inte så charmigt, men väldigt nära mina fördomar om italienare!

Var dryga 20 grader ute, inte så man klagar.


*

Efter att ha göttat runt oss bland staden, flanerat på gator osv så var det dags för Apoteket att föreläsa. Apotekets egna märke Apoliva släpper ny och uppdaterad hårvårdsserie, med flertalet veganska produkter till och med! Apotekets toxikolog Winta Woldai som är helt ofantligt kunnig och proffsig var där och höll en föreläsning om hår som var så fullspäckad av bra och nyttig info att den förtjänar ett helt separat inlägg, så skriv gärna en kommentar om ni skulle vara intresserade av att läsa om det! Kort kan vi dock nämna att håret består främst av död vävnad, den levande delen sitter i hårsäcken som skyddas av vår hårbotten. Det medför att kosmetiska hårvårdsprodukter som påstår att de kan stimulera hårväxten…… ljuger. Detta eftersom kosmetiska produkter främst påverkar hudens yttersta lager och i väldigt liten utsträckning når djupare ned, till exempelvis hårsäcken. Och att stimulera död vävnad till att växa går inte. Om du nu inte är level expert necromancer och isåfall: maila mig and hook me the fuck up.


*alltid relevant content*

När det kommer till hårvården har Apoliva släppt 3 serier: Moisturizing – innehåller bland annat glycerins och panthenol, båda fuktgivare som vi inte sällan hittar även i hudvård. Repairing – innehåller keratin och vitamin B5. Kan även vara värt att nämna att Apoliva använder veganskt keratin, det finns men är svårt att skilja från animaliskt keratin då det inte finns någon speciell märkning som skiljer dem åt. Men nu vet ni! Samt serien Smoothing – innehåller veteprotein och silkesprotein.


*

Efter var LYX cosmetics på tur, svenska nagellacksnördarna som ligger i framkanten för roliga innovationer när det kommer till nagellack. I deras repertoar finns 5 produkter: nagelolja, gellack, akryllacket Lackryl, vattenbaserade lacqua samt deras nagelkrom lachrome. Lacqua är Sveriges första vattenbaserade nagellack, helt doftfri och hypoallergen formula som bara innehåller vatten och mineraler.

Sen när det var slut på föreläsningar för dagen fick jag först naglarna lackade, och efter det när jag fortfarande inte kände mig helt förstörd av bortskämdhet så fick jag även håret fixat. Såg ut som en dröm, i ungefär en halvtimme eftersom det är så länge mitt hår orkar bry sig. Men gött var det!

Jag och Ida gick senare på upptäcksfärd för att hitta lite prosecco, råkade gå förbi spanska trappan på väg till affären. SOM MAN GÖR.

Snabbkylning av bubbel i marmorhandfatet. 

Efter god middag och häng på en takterass med utsikt över Vatikanstaten (men asså skjut mig i munnen is this real life ens) så körde jag och Ida efterfest på vårt hotellrum. Vi dansade loss till Eros Ramazzotti tills klockan var 4 på natten. WHEN IN ROME OSV!!


Translation: Day 2 of the Daisy Beauty conference trip to Rome.

Loading Likes...

3 svar till “Daisy Beauty Rom 2017 – dag 2“

  1. Visst är Roms pizzor helt sjuka?? Känns typ som även den mest lyxiga fancy-pizzan i Sverige ändå kommer vara lite sämre än en helt vanlig hak-pizza från Rom. Och ja med hårinlägget! har börjat uppskatta Apoteket mer och mer under åren och får gärna en vetenskaplig hårvårds-kick.

  2. Men alltså vilken underbar dag det låter som! Ardell är det jag är helt klart mest ledsen att jag missade, älskar ihjäl lösögonfransar och Ardell är mina favoriter!!!

  3. Ja!! Inlägg om hårvård tack!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.