Daisy Beauty Rom 2017 – dag 3

Dag 3, sista dagen innan hemresa – la grande finale, inleddes med finska märket Lumene. Lumene grundades under 70-talet ur läkemedelsbolaget Orion Pharama, och var tidigare kända som världens största hustlers av bäret hjortron. Folk visste inte så mycket om Lumene, men man visste att man fick rent hjortron i påsen. Numera är de även kända för sina sjukt snygga förpackningar och produkter som tar inspiration och material från naturen. Något jag uppskattar med Lumene är att de har ett hållbarhetstänk rörande sina ingredienser. Hjortronen återvinns från tillverkning av snaps och sylt, grankvistnötter (är tydligen en grej?) är en rest från skogsindustrin och björksaven de använder sig är från lokala bönder och finska björkar. Lumene hade med sig ett gäng nya produkter, däribland ett serum, en så kallad beauty lotion vilket är ett fancy namn för ansiktsvatten, en foundation (separata inlägg om alla dessa har önskats och ska bli!) och nytt för i år: en julkalender!

För 799:- med ett innehåll som ska vara värt över 2000:- (Tomteklädd Ola ingår tyvärr inte!) får man en kalender med den mest stilrena design jag sett på just en adventskalender. Eftersom jag har noll disciplin har jag såklart rivit upp varenda lucka och kan konstatera: mycket gott.

Under 2018 släpper Lumene även en ny serie fokuserad på ritualer, inte så förvånande sprungen ur Finlands 1 miljoner bastus (bastuer? Basti? Hur komparerar man bastu??). Serien heter Harmonia och innehåller nya ingredienser så som torv och svampen sprängticka. Sprängtickan innehåller helt SCHUKT mycket antioxidanter, man mäter antioxiderande kapacitet i skalan ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) där kända antioxidantrika blåbär ligger på 20. Sprängticka: 1510. Sug på den blåbärsjävel! Plus förpackningarna – inte direkt fula.

Efter Lumene var det dags för Dermalogica. Det är ett märke jag tidigare hört en del om men inte provat själv. Det känns igen för sina avskalade och minimalistiska förpackningar med en unisex-approach. Inte så sexigt, men däremot ett väldigt seriöst och professionellt intryck. Dermalogica beskriver detta själv med “Inte lyx, flärd och glamour” utan “hållbara och långsiktiga resultat”. SKÖNT tycker jag, med märken som vågar vara lite tråkiga och inte ska hålla på och kränga folk produkter där man lagt mer krut och stålar på förpackning än på den faktiska produkten. Dermalogica har ca 20,000 hudvårdscentran i 107 länder och lägger mycket fokus att det måste finnas utbildad personal hos återförsäljare, plus att det ska finnas möjlighet att få behandlingar. Majoriteten av deras råvaror kommer från växtriket (tackar för när man slipper den extremt luddiga formuleringen “naturen”) men kombineras med ingredienser tillverkade i laboratorium för maximal säkerhet och effekt. En jävligt rolig grej Dermalogica har är hemsidan skinpollution.com, där du kan lokalisera hur mycket luftföroreningar det finns där du befinner dig. Bonus: kul faktorer och tips på produkter som kan motverka effekterna. Fick även med mig ett gäng pressprover hem som håller på att testas. Har mycket att skriva om helt enkelt!

Efter Dermalogica var det utbildande segmentet av skönhetskonferensen över. Jag, Ida, Johan och Terese drog iväg för att äta lunch och igen: vad är upp med italiensk mat? Som förrätt käkade vi bröd med olivolja och salt och det var bland det godaste jag ätit? Pastan jag beställde var främst porcinisvamp och lite persilja? Så enkelt och ändå en jävla symfoni i min mun!!! Till vänster i bild: litet silverkärl fyllt med parmesan. Behöver detta i fler aspekter av mitt liv.

Efter lunchen skulle jag och Ida ta en lätt powernap, som blev till att klockan plötsligt var för sent för att gå på stan och kolla sevärdheter. Känns dumt att åka på resa och stanna inne på hotellrummet, men ibland får man trotsa sin FOMO (Fear Of Missing Out) och bara chilla på livet. Rom står kvar.

Vi lyckades dock gå från detta

Till detta? Inte illa ändå.

 

Som sista aktivitet var det gemensam middag på ett hål i väggen. För superfina mingelbilder rekommenderas att ni kollar in Idas inlägg om dag 3. Det bjöds på tapas som var så gott att jag knappt orkade med huvudrätten, vinet flödade, grappan flödade (till mångas förtvivlan) och var helt enkelt det perfekta avslutet på en resa jag önskade hade kunnat vara ännu längre. Det är verkligen en ynnest att få åka bort till städernas stad, äta jobbigt god mat, fly från det svenska oktobermörkret, insupa tidlös arkitektur och framför allt: götta ned sig ända ned till öronen i ett ämne man älskar tillsammans med andra människor som delar ditt intresse. Lyxens lyx.

 

Förresten, om ni undrar vem som festade hårdast sista dagen kan jag besvara er fråga med denna bild:

Kallar detta verk: Madonnan Och Det Förlorade Barnet.

 


Translation: day 3 of the Daisy Beauty conference in Rome.

Loading Likes...

Ett svar på “Daisy Beauty Rom 2017 – dag 3“

  1. Låter helt underbart, hade verkligen velat vara med!!! Jag har använt Dermalogica en del och tycker att de är bra, framför allt deras Ultra Calming Cleanser och Ultra Calming Serum Concentrate, de har jag gjort av med ett antal av:) Jag har över lag en väldigt positiv bild av dem, no nonsense men professionella och seriösa.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.