victor vaissier room diffuser

***inlägget innehåller adlinks***

En av mina mest borgerliga böjelser är att jag älskar rumsdoft. Bonuskul då engelska namnet för doftljus är “bougie candle”. Dock inte samma som bourgeoisie ur Marx teorier utan direkt lånat från franskan där det betyder vaxljus, taget från Algeriska staden Béjaïa som på franska blir just: Bougie!

Jag har nyligen begått flytt, gått från studenboende på 24kvm till ett vuxet hem på dryga 60kvm och en sambo! Och ska jag vara helt ärlig så var detta en av de första sakerna jag tog med mig till mitt nya hem: en room diffuser från svensk-franska Victor Vaissier i nya doften figue du japon.

Om du inte har koll på vad en room diffuser är så innebär det väl troligen bara att du är en rimlig jävla människa som inte har tid eller ork att parfymera dina rum!! MEN för er som är intresserade är det en doft, ofta i oljeform, som distribueras i rummet med hjälp av pinnar. Dessa pinnar absorberar oljan från flaskan, som sen dunstar ifrån dem och sprider väldoft överallt. För jävlar vad bra sillage (doftspridning) dessa har? Ställde doftpinnarna längst in i vardagsrummet och de doftar ända ut i hallen? I LIKES!!! Doften figue du japon luktar kort och gott fikon, en väldigt speciell doft som på samma gång är grön och åt det lite bittra men också rätt fräscha hållet, men även sött mjölkig och fruktig? Doftar dock inte alls som torkade fikon, så ifall du inte är bekant med doften av färska fikon, eller redan älskar den så tycker jag du ska ta och dofta på dessa pinnar men även parfymerna Philosykos från Diptyque eller Fragrant Delice från Terry de Gunzburg. Eller bara skutta ned till närmsta Åhléns eller kicks och sniffa på dessa. Doften är väldigt behaglig, men ändå tillräckligt intressant och komplex för att inte bli helt förbisedd. Jag har tidigare även testat dessa room diffusers i doften La Forêt, den doftar av tallbarr och röda vinbär och är en FANTASTISK doft, för en som är skogstokig i skogsdoft. För övrigt har den fantastiska Annahita aka Whinar.se skrivit om exakt dessa pinnar, värt en läsning pga lolzigt och informativt. 

Fördelar med doftpinnar/reed diffusers/room diffusers är att du inte behöver oroa dig för brandrisken på samma sätt som med doftljus, bra för mig som är PANISKT noga med brandsäkerhet. Största risken är att råka välta ut hela skiten och ha väldoftande pölar att halka ihjäl sig i – there are worse ways to go tho!! Tycker de svarta pinnarna som Victor Vaissier har är väldigt mycket finare än de som ser ut som någon tryckt ned en hög grillspett i en snygg flaska. Du kan även anpassa hur mycket doft du vill ska nå ut genom att använda färre pinnar för mindre doftspridning och alla 5 pinnar för maximalt med sillage. Det ingår 2 olika lock i silver och koppar för ~*den lyxiga valfriheten*~, vilket känns som höjden av onödighet. Något jag DÄREMOT hade önskat skulle finnas är refill för själva doftoljan, så man slipper köpa ny glasflaska och två jävla lock varje gång man vill ha mer doft i sitt hem. En room diffuser från Victor Vaissier innehåller 100mL och ska hålla mellan 8-10 veckor, min förra höll mer åt 8 veckor snarare än 10. Men jag hade å andra sidan väldigt torr luft i min gamla lägenhet, plus hade alla pinnar i från början vilket påverkar.

Victor Vaissier erbjuder även doftljus, tvålar och handkrämer i prisklassen 95:- för en flaska handtvål till 175:- för rom diffuser. De har en väldigt behaglig design, skandinaviskt avskalad, och för att citera Annahita “nouveau riche”. När det kommer till rumsdoft kan du lägga ungefär hur jävla mycket stålar som helst, om du bokstavligen talat vill bränna upp dina pengar kan du köpa detta doftljus från Jo Malone som går på nätta 3700:-. Rumsdoft är såklart en lyx oavsett hur mycket du betalar för det, men jag lägger ju hellre 175 kronor än 3700. Älskar att ha ett hem som under den svenska mörka vintern doftar av solmogna fikon, och när det kommer till Victor Vaissier får man faktiskt väldigt mycket lyx för pengarna.

 


Translation: room diffuser from Victor Vaissier

One of my most bougie loves is with room scent. The room diffuser from the Swedish/French company Victor Vaissier in the most recent scent figue du japon is a perfect example of luxury that doesn’t leave you bankrupt, unlike a scented candle from Jo Malone that should come with a fucking defibrillator since the price tag had me shooketh. But if you don’t enjoy literally burning up your money, a nice diffuser might be a better idea. This one smells like ripe figs, which smells nothing like dried figs. Instead it has a quite complex scent of fresh but bitter greens, yet a milky sweetness and a fruitiness. It’s really pleasing, but not too mediocre so that you forget about it. I’ve also tried the scent La Forêt which smells like pine and red cassis, and it’s really divine. To scent a room is of course a bit ridiculous and a complete luxury, but I do enjoy having my cold Scandinavian home smelling like ripe figs warmed by the sun. If you feel the need to call me crazy and extravagant – so be it.

 

Loading Likes...

2 svar till “victor vaissier room diffuser“

  1. I natt drömde jag att jag bröt mig in i lägenheten du nyss flyttat till, letade upp dessa doftpinnar för att se om de verkligen höll måttet. Men du hade “stängt av dem” på något övernaturligt sätt så jag gick bet. Sen tog militären mig och så var det med det. Åhnej, jag har blivit en sån som berättar om mina ~sjukt knasiga drömmar~ well… stäm mig. Nä förlåt, ska aldrig upprepas. Eller kanske. Vet inte okej heeeeejdå

    1. prettyscientific skriver: Svara

      HAHAHAHAHA JAG DÖR!!! gillar ändå att din dröm-version av mig har militärskydd och kan trolla med doftpinnar?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.