MAC x Rossy de Palma – colours on the verge palette

Jag är generellt ganska anti när det kommer till spexiga förpackningar, är så pass tråkig att jag tycker produkterna ska tala för sig själva. MEN när det är bra produkt OCH rolig förpackning så är jag förlåtande!

I höstas släppte MAC ett av sina många samarbeten med spanska skådespelerskan Rossy de Palma. De släppte bland annat paletten colours on the verge som är fantastiskt festlig.

Holografisk framsida med ett blinkande öga som känns väldigt time-before-gifars-existens! Detta i kombination med genomgående tematiken: färg! Metallic! 80-tal!

Gillar att denna palett är någon slags antites till alla neutal-matt-vardags-beige-paletter som finns i mängd och parti. Istället får man 4 glada metallicfärger och en matt svart med mikroglitter i, kan antingen användas som komplement till en mer neutral färgpalett eller bara full on full patte färg all over.

Färgerna pinky, smokes, charcoal, deep och money swatchade på bar hud.

Färgerna har bra pigment, de blir dock allra bäst om de appliceras över en redig primer med fuktig pensel. Mest trist är väl att den största skuggan i paletten är min värsta formula: matt med mikroglitter då glittret ändå hamnar överallt utom där man först applicerade dem. Resterande färger är dock behagliga att jobba med, så jag har överseende!

Har bland annat använt paletten till denna färgglada sotning där deep och money kompletteras med en acid green från Urban Decays electric-palett. Den ska också få en recension framöver pga mål för 2018 ska vara: mer färg!!! Det är ju ändå bara smink och jag älskar när smink är kul och lättsamt, över neutralt och bärbart.

Colors on the verge tror jag inte längre finns kvar i svenska affärer då MAC har fler samarbeten än vad jag har läppstift. Dock kan paletten fortfarande köpas via MAC’s hemsida där den kostar 32$.

 


Translation:

This fall MAC released a collaboration with Spanish actress Rossy de Palma thats packed full of colours and festive packaging. The colours on the verge palette is a nice anti thesis to all the wearable neutral palettes that are constantly released. Use this wonderfully weird palette with a holographic blinking eye either as a complement for a nice pop of colour, or go full on 80’s and use colours all over the face. I would love for 2018 to bring less neutral faces, less “no makeup makeup” and more crazy ass makeup with extra everything and clashing colours all over the goddamn biznizz. I mean it’s just makeup, it should be fun and festive!

Loading Likes...

4 svar till “MAC x Rossy de Palma – colours on the verge palette“

  1. Denna frestar mig faktiskt inte alls och det är ju plånboken glad för. Jag hatar spretigheten, jag ogillar förpackningen och jag avskyr att MAC har bestämt vilken skugga jag ska använda mest och alltså behöver mest av. Därmed ogillar jag inte din sminkning med den, den är supercoola och snygg!

    1. prettyscientific skriver: Svara

      Härligt ändå att det är så olika! Jag gillar den, men främst som komplement till andra paletter. Är mest en specifik sorts looker man kan göra med den, men tycker den är kul och den väckte min leklust! Har dock inga absurda mängder färgglada paletter dock så kanske att det påverkar också hehe

  2. Ja det är faktiskt rätt skönt, skulle bli trist om alla bara satt och nickade instämmande med varandra jämt. Plus att allas favorit ju ständigt skulle vara slutsåld:)

  3. Hej! Jag har en fråga som jag tänker att Du kanske kan svara på!! I somras köpte jag en stor tub med solkyddsfaktor från Paulas choice. Den tog absolut inte slut, men lagom till nästa sommar kommer den att ha gått ut eftersom den bara klarar sig 12 månader enligt förpackningen. :(( Påverkas själva skyddandet mot solen av att den är utgången, eller handlar det mest om att den får en konstig lukt eller liknande? för det kan jag tänka mig att leva med.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.