recension – dermalogica precleanse balm

Jag har fått en ny favoritform av rengöring och det är: balms. Vet inte varför det är så tillfredställande att ta en klick tjock smörig produkt, masssera in i torr hud, blöta upp allt och långsamt se hur allt ditmålat smälter bort likt snö i solsken. Men det är det, ljuvt tillfredställande och jag vill inte sluta ha detta som första steg i min hudvårdsrutin för att få bort smuts, smink och spf.

Dermalogica precleanse balm är mitt första (dock ej sista) rengöringsbalm och dermalogica har äntligen fattat att man inte måste ha cleansing balm i en burk! Hurra för att slippa stå och gräva med sina raccoon hands rakt ned i en burk, istället har de lagt produkten i tub = mycket mer hygieniskt. precleanse balm luktar svagt av vad jag tycker är solklar lemoncurd, hatar doft på hudvård men är mer okej med det ifall det är en produkt som man sköljer av huden, så som exempelvis rengöring. Och om saker ska lukta NÅGONTING ska jag inte klaga på att det är av lemoncurd!

precleanse balm innehåller likt balms i allmänhet en stor andel gosiga oljor, bland annat aprikoskärnolja, sojabönsolja, lanvendelolja, mandarin- samt grapefruktsolja. Detta ger bland annat fördelen att huden post-cleanse inte känns ens lite uttorkad eller gnisslig, något som jag som torrhudad avskyr. Vissa som läser detta kanske tänker att men omg om oljor är så bra kan jag väl bara smörja in ansiktet med olja istället för att köpa ett cleansingbalm? Och det kan man väl göra, oljan löser visserligen upp mycket smuts och skit men problemet är att då kommer du behöva en till rengöring för att få bort oljan med löst smuts från din hud. Balms innehåller nämligen även så kallade surfaktanter som hjälper till att få oljor och vatten att blanda ihop sig, vilket också medför den mjölkiga konsistensen som ett balm får vid kontakt med vatten.

Mer om detta framöver, håller på att skriva ett helt inlägg på om hur sådana här rengöringar funkar, ända in på molekylnivå så putsa glasögonen och var redo nerds!!

Största nackdelen jag kan komma på med dermalogica precleanse balm är prislappen. Den kostar 475:-, men för tillfället 404:- pga erbjudande hos bangerhead (adlink), då får man en tub på 90mL och en liten skrubbvante. Det är väl kanske lite i tyngsta laget om du frågar mig, dock är dermalogica ett salongsmärke vilket medför lite mer juicy prislappar. (Har dock planerat att recensera fler cleansing balms i framtiden dock, så ifall detta inte passar din budget – frukta icke!)

DOCK: jag gillar precleanse balm som fan, gillar känslan, texturen, hur dryg produkten är (räcker med en ärtstor klick, använder varje dag och har använt sedan oktober, men är inte ens 1/4 igenom tuben!) samt framför allt resultatet. Hud som blir ren utav bara helvete samt mjuk och återfuktad efteråt. Helt enkelt: allt jag begär av en rengöring! Även om den är rätt så dyr och jag kommer försöka hitta en billigare ersättare, så kommer jag fortsätta att njuta skiten av mig så länge denna tuben varar!

 


Translation: review of dermalogicas precleanse balm

Recently I’ve fallen quite in love with cleansing balms. It’s for my skin type the perfect first cleanse as it blissfully removes makeup, spf and dirt from my face. I really enjoy the precleanse bam from dermalogica, even though it’s scented but I’m okay with it when it comes to products you wash-off. And especially when it smells like lemoncurd, can’t really complain. It makes my skin soft, clean and not even the slightest sight of dry skin. Also the product lasts a long time, I’ve had this tube since october and I’m nowhere near halv way through it even though I use it every day. It’s quite expensive, so I’m hoping that I will be able to find a cheaper replacement but until then – I will keep on enjoying the uttermost crap out of it!

Loading Likes...

8 svar till “recension – dermalogica precleanse balm“

  1. åh prova this works light time cleanse and glow, samma grej fast billigare och luktar inte så mycket heller. tips tips!

  2. Ooooh vill testa men gärna en billigare för ens studentplånbok!! Och har du testat koreanska hudvårdsrutiner?

  3. Nu när jag vet att det går att få balm på tub undrar jag verkligen varför alla andra är i burk?! såååå onödigt meckigt ju!!!! Gillar oskias renaissance cleansing gel som typ är ett lite lösare balm i pumpflaska men ja den e ju en liten dyrgrip den me. Brukar ha ett “fulbalm” o sen den.

  4. Sååå vad använder du efter denna goa då? :)))

  5. Blir så suge! Men samtidigt när det gäller rengöring så hatar jag att behöva flera steg. Jag vill ha en produkt som gör allt och inte bara pre-jobbet, eller om bara tar bort ögonsmink/allt utom ögonsmink t.ex.

  6. Åh blir riktigt sugen på att prova! Speciellt nu när jag vill uppdatera min hudvårdsrutin. Dock inte riktgt råd haha…

  7. Den är väldigt väldigt bra. Den enda invändningen jag har är att när man kommer ner lite i tuben så kan man behöva skaka på den för att det inte ska bli rinnigt. Helst innan man öppnar lockar. Lärt mig det the hard way…

  8. Nästan 500 för 90 ml rengöring är faktiskt läbbigt dyrt! Jag vill gärna ha en hyfsat billig första rengöring så jag kan slösa med sminkborttagningen och få bort varenda smula smink:) Annars låter den trevlig men jag skulle inte hinka ut så mkt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.