The Body Shop Spa of the World – Firming Ritual

Tid är sannerligen relativt. Jag kan utan problem lägga 2 timmar på att sminka mig utan att känna att ett sekund har gått till spillo, och samtidigt känna döden flämta mig i nacken ifall jag behöver lägga ens fem minuter extra i duschen. Hatar kletigt kroppssmörj som aldrig går in i huden, hatar att allt ska lukta fruktig blomma, vet inte varför jag har så starka känslor om duschrelaterade produkter, jag är en mångbottnad människa don’t judge me.

När det kommer till doft är Firming-serien från The Body Shop’s spa of the world ALLT. Allt jag någonsin saknat inom segmentet kroppsvård, med aromatiska, lite sträva och gröna dofter. Kroppsoljan Thai makrut lime firming oil doftar citrus utan att lukta citrongodis, utan mer som petitgrain med toner av gröna löv och späda kvistar. Trots att det står lime på förpackningen, tänka sig. Huruvida den är firming eller ej tror jag vad jag vill om, men nog tycker jag man ska unna sig att massera sin arma lekamen någon gång då och då.

Även kroppsskrubbenFrench grape seed scrub doftar fantastiskt, inte så mycket citrus som i kroppsoljan utan mer örtigt. Trots att den främst består av socker och oljor så lämnar ingen hinna efter sig utan bara mjuk mjuk hud. Största nackdelen skulle jag säga är den stora lyxiga burken med skruvlock. Omöjligt att bråka med i duschen! Jag förlorar varje gång! Fortfarande värt det dock, använde den nyss och vill inte sluta lukta på mina händer!

Stjärnan av denna kollektion av bra produkter är dock Ethiopian green coffee cream. Om man har varit med sedan tidigt 00-tal kanske man minns när body shop var först med body butters. Många härliga, men många ohyggligt kletiga och lämnade en flottig for days efter användning. Men inte denna.

Konsistensen påminner mer om en water gel än ett klassiskt kroppssmör, krämig när du rör den men smälter sedan vid beröring och sjunker omedelbart in i huden. Doften är ett slags perfekt mellanläge mellan kroppsoljan och skrubben, örtig och aromatisk men ändå en lätt uppfriskande citruston. Här är den stora lyxiga burken inget problem, 350mL ljuvt ljusgrönt smörj som man aldrig vill ska ta slut.

Prisklassen ligger över standard: 325:- för kroppssmörjet, 295:- för skrubben och 225:- för oljan. Men du får stora förpackningar med mycket innehåll, och framför allt får du LYX. Jag har aldrig varit på ett SPA, men är det såhär det luktar och känns där så är jag redo att boka biljett. För dessa produkter lämnar kroppen mjuk och sinnet mjukt. Och jag skulle gärna ha doftljus och parfym som matchar dessa. Mvh nöjd. Såhär nöjd:


Translation: The Body Shop Spa of the World – Firming Ritual revieuw

Oh how I have longed for shower and home spa products that smell like this. Green, aromatic and just the right amount of dry bitterness. Thai makrut firming oil might not be so firming for me, but it has the perfect citrus smell. Not anything like lemonade, but more like petitgrain. Simply divine, and sinks into the skin quite pleasurably. French grape seed scrub has a more herbal scent, but still very fresh. It composed by mostly sugar and oils, but still manages to avoid leaving that thick residue that many sugar scrubs do. The only con is the big luxurious jar, while very pleasing to the eye it is very hard to manage with wet hands in the shower. I mean, it’s absolutely worth it, but might be worth a mention. Ethiopian green coffee cream is in my opinion the star of the collection. Some of you who have been here for a while might remember when the body shop first launches body butter. Although new and enticing, many of them left you sticky for hours afterwards. Not this gem though. It has more of a water gel type consistency rather than the classic body butter. Smooth and creamy in the jar, but when massaged into the skin it melts to a light consistency that is quickly absorbed by the skin. And the scent, like the other two products: heavenly. I’ve never been to a spa, but if this is how it smells I’m gone – I’m going.

The products are in a price segment above average, but you get a great amount of product and you get divine luxury.

 

Loading Likes...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.