Signaturdoften – Acqua di Parma Colonia Oud

***inlägget innehåller annonslänkar***

 

Jag har verkligen inte få dofter i mina ägor. Då parfymer var ett av mina första intressen inom beauty har jag hunnit köpa på mig en del. Man skulle kunna tänka sig att detta är en dålig kombination med min innerboende obeslutsamhet. Ibland är det oundvikligen så, men oftast inte. För när jag inte vet vad jag ska ha, inte orkar välja eller bara vill ha något som alltid funkar så väljer jag alltid samma doft. Något med pondus, integritet, men ändå lugn och inte för urballad. Min signaturdoft helt enkelt!

Acqua di Parma Colonia Oud är min. Det italienska märket som började sin framgångssaga med sin klassiska citrusbaserade Colonia, och har senare även kombinerat de friska dragen från Colonia med värmen och djupet från agarträ, även känt som oud. Bergamott och apelsin från södra Italien, träighet från amyris, rysk koriander och agarträ samt en bas av läder, ceder, patchouli, mysk och sandelträ. Allt detta skapar en doft som är kraftfull och varm, med hårdhet från allt trä men också mjukhet från lädret och frisk från citrusen. Den är en eau de cologne, vilket är den lägsta koncentrationen doftämnen och under eau de toilette, men det låter helt osannolikt. Denna doft har en helt otrolig hållbarhet och en trevlig projektion. Den är absolut inte kroppsnära, men tar inte heller upp rummet på samma sätt som älsklingarnas älskling Angel. Räcker dock gott med ett spray för att hålla en hel dag.

Det är en välkomponerad doft med bra råvaror, komplex utan att vara svår och invecklad. Jag tycker den utstrålar pondus och styrka, vilket så klart i marknadsföringstermer slött gör att den kallas för “maskulin”, vilket självklart är trams. Smaker har inget kön och dofter är inget kön. Vill jag dofta som jag tänker mig att utstrålningen av Cate Blanchett i kostym dofter, så kommer jag göra det. Enda nackdelen med sådana här fantastiska dofter som kommer i sin egen satinklädda kokong är att de kostar därefter. Minsta storleken på flaskan är tyvärr 100mL, inte mig emot då jag kommer använda till sista droppen, men tyvärr inte så billigt i inköp. Så om du är intresserad av att testa skulle jag rekommendera att köpa en dekant eller splitt, något jag gjort många gånger i facebookgruppen parfym: splittar & samples. Perfekt om man vill testa doften utan att ruinera sig. Eller så får man bita ihop och punga ut de ruggiga nästan 2000kr en flaska kostar. Som visserligen lär hålla dig en evighet, men nog svider det.

100mL kostar 1939:- hos bangerhead, 1809:- hos parfym.se, samt 1999:- hos Åhléns.

Loading Likes...

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.