Daisy Beauty Expo 2019

Något som aldrig blir tråkigt eller en dålig början på ett nytt år är Daisy Beauty Expo, när ett gäng ljuvliga människor som sysslar med skönhet möts för att gå på mässa med allsköns skönhetsmärken för att göra en djupdykning i nyheter och i stort sett allt inom skönhet. Jag har blivit välsignad att för tredje gången bli bjuden till att umgås med ett gäng av mina favoritmänniskor och få gräva i en av mina favoritgrejer: skönhet. Varje år tänker jag: jag borde ta fler bilder. Varje år blir jag så otroligt uppfylld av intryck att jag helt glömmer bort att fota. I år glömde jag dessutom min kamera i Göteborg, så 10/10 good job me. Så passar istället på att ge shoutouts till de som kom ihåg att fota.

Min lika vackra som begåvade vän Spindelsven-Ida tog bild på mig på en av de roligaste montrarna jag någonsin upplevt: nämligen Depend. De hade satt upp en station där man fick blanda sina egna nagellack. Såhär i efterhand kom jag såklart på hundra jävla nyanser jag borde ha blandat, men fick åtminstone till en riktigt perfekt grön nyans som jag aldrig lyckats hitta någonstans. Och eftersom jag och Ida hade delad vårdnad av detta brainchild blev våra nyanser snudd på identiska, men vad gör det när den blev så snygg!

Till vänster: stationen med alla pigment och skimmer. Till höger: processen att ta fram sitt perfekta gröna lack!

En nyhet som genuint gjorde mig exalterad var iQ+Brow – brynfärgen med bara en komponent, alltså inget meckande med färgkräm och oxideringsmedel utan bara färdigt och redo att användas, i penselform! Som en lyxig liten touche eclat-dosa, perfekt för en som av naturen begåvats med både ljus ansiktsbehåring och glömsk hjärna. Alltid redo för nyfärgade bryn! Nästan längtar tills färgen jag har nu har bleknat så jag får testa den!

Andra nyheter som mina ögon fastnade på är Lumenes nya parfymfria serie [ARKTIS]. Jag gillar verkligen märket Lumene, speciellt deras basprodukter är LJUVLIGA (om än tyvärr fortfarande sorgligt begränsat nyansutbud). Men de gör även prisvärd hudvård, så är glad att de utökat en rikare serie för vintertorr hud, eller för de som är känsligare, eller kanske bara less på parfym i fejjan. De hade dessutom skoj foto-gif-makare där vi fick vara sådär lagom spexiga!

Philip B är den härligt excentriske amerikanska kändisfrisören som startade eget och satsade stenhårt på botaniska ingredienser, fokus på vård av hårbottnen och höga koncentrationer av aktiva ingredienser. Jag är intresserad, inte bara för vad som utlovas av produkterna utan för att prislapparna är långt uppe i lyx-segmentet och man är ju alltid intresserad av att se ifall prislappen matchar kvaliteten!

Molkan-Malins bilder på Historisk Skönhet-Linda och Beauty&Bullshit-Camilla är ju bara SÅ mysiga??

Philips hade med sig massvis med roliga maskiner, bland annat en automagisk locktång som jag verkligen vill testa. Jag har ju haft ögonen på den ifrån Dyson, men den kostar 5000:- och det är ju HELT orimligt om det för den prislappen inte kommer med hårbottensmassage och gratis påfyllning av bubbel. Den från Philips är visserligen inte lika multifunktionell som den från Dyson, MEN jag är alltid taggad på att låta maskiner göra allt arbete åt mig.

Weleda har gjort en hel kollektion av kultprodukten skinfood, aka multiprodukten som kan användas på läpparna, armbågar, hårtoppar, som primer, nattmask med mera. De har utökat serien med en skinfood light, ett läppbalsam och ett body butter! Så nu kan hela kroppen få marineras i skinfood – jag är NÖJD! Extra bonus är att de skippat det vidriga fenomenet metalltuber och numera kör i plast istället, vilket tydligen var mer miljövänligt än att göra dem av plåt. 10/10!

Daisy Beauty hade en fotoautomat som jag och Ida WENT HAM ON! ÄLSKAR fotoautomater!!

Svenska märket hynE är bloggkollegan Saffron-Sugars favorit, vilket genast fick mig att spetsa ögonen. De kör på cocktail av hyaluronsyra från någon slags bakteriefermentering? Är mycket taggad på att testa, samtidigt som jag försöker

Ett av mina favoritmärken är norska Elixir Cosmeceuticals som var med på mässan även detta år. De har släppt ett nytt retinolserum med en form av A-vitamin som är både mildare och mer effektiv än deras tidigare retinoider. De hade även med sig Niactil Pro, ultradeluxe-varianten av deras Niactil som är en av mina superfavoriter. Dessa åkte båda direkt in i badrumsskåpet och testas för fullt!

Summa sumarum av Daisy Beauty Expo 2019 är: mycket hudvård och mycket hårvård, mindre smink och tyvärr ingen parfym alls. Alla är så jävla trevliga och proffsiga, drömmer om två expon per år pga så njutigt!! Så tacksam över att svenska skönhetsbloggare är så otroligt kompetenta, varma och välkomnande.

Såhär snart en vecka efter Expon är jag fortfarande socialt bakis, men så jävla värt det! Jag har varit dålig på att blogga det senaste, då podden har tagit upp väldigt mycket av min tid det senaste. Men efter Daisy Beauty Expo känner jag min lust komma tillbaka, känner mig så inspirerad! 

Loading Likes...

3 svar till “Daisy Beauty Expo 2019“

  1. Jag tycker att det är orättvist att kalla Lumenes utbud av nyanser sorgligt. Lumene är ett av få märken jag som finne kan använda pga bra utbud av riktigt bleka färger. Däremot har de mycket jobb kvar innan jag ska vara nöjd med deras utbud av mörkare nyanser.

    1. prettyscientific skriver: Svara

      Alltså missförstå mig rätt, älskar att lumene har så många ljusa färger för mig att välja mellan. Men tycker det ÄR sorgligt att mörkaste färgen fortfarande är beige, det känns liksom inte längre försvarbart. Ett bra exempel däremot är Idun som har riktigt ljusa nyanser OCH mörka nyanser! Deras ljusaste nyans är nästan för ljus för mig och DET händer fan inte ofta!!

  2. Åh låter helt awesome! Som alltid när DB står som arrangör…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.