Rumsdoft med prislapp S, M och L

***inlägget innehåller annonslänkar***

En fördel med svensk vinter är att det är en utomordentlig ursäkt till att vägra gå utomhus och spendera all tid inomhus. TEAM INOMHUS!! Inte bara sparar man pengar genom att vägra köpa rejäla funktionella vinterkläder utan istället bära alla sina sommarkläder samtidigt de få tillfällen man tvingas bege sig utomhus. Man får dessutom sin moneys worth genom att spendera tid i den bostad man troligen lägger majoriteten av sina utgifter på. MmMmmM så underbart det är att förvärvsarbeta bara för att få äran att lägga majoriteten av sitt levebröd på att slippa vara hemlös……

Vart var jag? Jo just det – det är gött att vara inomhus!

En extra lyxig lyx jag uppskattar är rumsdoft: att doftsätta sin boning efter årstid eller känsla är för mig som ett extra lager inredning, för att inte tala om MYS. Om man nu inte är allergiker, då kan det möjligen räknas som biologisk krigsföring. Men jag är inte allergiker så jag bränner doftljuset från båda ändar and YOU CAN’T STOP ME!!

Tänkte därför dela med mig av några favoriter när det kommer till rumsdoft, i prisklasser varierande från S till M till L. Detta då rumsdoft är lite som allt annat, alltså att ibland får man vad man betalar för, och det finns inga jävla gränser för hur mycket du kan lägga på det.

Prislapp storlek Small: Muji’s doftljus i Green Log Fire – 4,95£ 18h brinntid  

Eftersom vi svenskar tydligen levt i synd (kanske att vi inte ärade gudarna med vårt årliga midvinterblot: gävlebocken) har vi fått mottaga bestraffning i form av ett halvår utan regering och att Mujis doftljus inte längre säljs av någon svensk leverantör. Innan kunde man köpa dem i butik hos Åhléns, men de har tagit bort dem från både butik och webbshop. BRÖL då dessa var extremt prisvärda, och framför allt doften Green Log Fire som var (och är) helt LJUVLIG. Den doftar lite som en lägereld i barrskog. Jordigt, träigt och rökigt. Helt fantastiskt. Rip. Finns fortfarande på Mujis hemsida, men har inte beställt därifrån så kan tyvärr inte uttala mig om huruvida frakten är billig eller snabb.

Prislapp storlek Medium: Victor Vaissier doftljus i La Forêt – 190:- 45h brinntid

Älskar ALLT som luktar skog, föredrar möjligtvis doften av äkta skog men att få fortsätta vara inomhus är alltid en vinst, så doftljus med doft av skog är WIN!!! Jag har tidigare skrivit om Victor Vaissiers doftpinnar, som jag haft i två olika dofter men La Forêt är absolut min favorit. Den består främst av barrdoft, med toner av enbär och röda vinbär. Har kompletterad min samling med handtvålen och handkrämen i samma serie och är aldrig missnöjd med att bada i denna doftsättning. Använder handkrämen som bodylotion och luktar som ett vältvagat skogsrå. No shame. Kan även tipsa göteborgare om att sist jag var på Grand Parfymeri så sålde de ut La Forêt-ljus med 70% rabatt pga märket byter förpackning. TIPPZZZ!

 

Prislapp storlek Large: L:a Bruket room diffuser i Coriander – 599:-

Här snackar vi LYX! Perfekt för den som gillar rumsdoft men är rädd för eldsvådor, alternativt har barn, katter eller andra innerboende i fickformat som hatar kul inredning. Diffusers har ju dessutom fördelen över doftljus att de doftar kontinuerligt, om detta är något man önskar. Doften Coriander är lätt, fräsch och örtig doft. Visste ni för övrigt att skälet till att vissa upplever att koriander smakar tvål är att vissas smak är överkänslig mot aldehyder som det finns gott om i koriander. Men även om man tycker koriander smakar tvål så kan man ju fortfarande gilla doften av tvål! Jag har haft coriander i flera månader nu och den är inte ens halvvägs slut, troligen för att jag var smort nog att bara sticka ned ett fåtal pinnar i flaskan, även om det är snyggare med fler så håller doften längre med färre!

Utöver doften coriander finns även grapefruit, deras klassiker tabac och en av mina favoriter: hinoki (har till och med skrivit ett helt inlägg om hur mycket jag uppskattar parfymoljan i hinoki). Personligen håller jag även tummarna för att black oak-doften ska komma som diffuser pga den doften är Tha Bamb.

Joker: Victor Vaissier Coupe Méche Wick Trimmer – 145:-

För extra utomordentligt extravagant lyx kan man även köpa en jävla SAX från Victor Vaissier specifikt utformad för att klippa av veken så att ljusen inte flämtar och ryker för mycket. Använder personligen såklart saxen för att klippa andra saker också pga ~*oUtLaW*~ som ofta tappar bort saxarna och är för lat för att gå till köket och hämta en. Men formen på saxen gör den onekligen helt perfekt till att klippa vekar, plus att den lilla urgröpningen i ändan av saxens blad fångar upp veken. 10/10 i helt fantastiskt onödigt och lyxigt!

Loading Likes...

4 svar till “Rumsdoft med prislapp S, M och L“

  1. […] denna kombo av Victor Vaissier i doften La Forêt (såg att Karin skrivit om doftljuset på sin blogg härom dagen, tips tips!) som doftar legit barrskog! När en smörjt sig med krämen […]

  2. Har fortfarande inte stött på en sån där Doftpinne som *inte* blivit mättade efter halva flaskan och sen bara…… står…. där….. utan möjlighet att suga upp resten. Jävla LUR

    PS: tror att MUJI fortfarande finns på Åhléns City i fkn Sthlm, medan Gbg tappade dom fick Sthlm en överstor egen avdelning. Rude

  3. Vi verkar ha samma smak på rumsdoft! Mina två absoluta favoriter är ett som doftar murrig skog från lagerhaus som hade prislapp XS men som (mitt hjärta brister) inte säljs längre </3 och det andra är coriander från la bruket. Det som står ut med den är, namnet till trots, den perfekta doften av mynta som jag desperat letat efter i en parfym. Varje gång jag tänder det får jag lust att bada i vaxet, vilket kanske inte är någon bra idé

  4. Det eviga questet att det ska dofta skog och mys hemma är jag på!
    Köpte i våras Yoemite från PaddyWax i deras serie “inspirerade av amerikanska nationalparker”. Den har absolut en träveke vilket gör att den också LÅTER som en brasa i skogen. Doftar superskog! Så härlig. 30 dollar kostade den. https://paddywax.com/collections/parks/products/parks-candle-sagebrush-fir

    Och sedan då, eftersom PaddyWax bara finns i USA, så köpte jag SKOG från Skandinavisk, vilket jag har yet to utvärdera: https://www.ahlens.se/Inredning/dekoration/doftljus-rumsdofter-225687/skandinavisk-skog-doftljus-90161955/?ab_version=A&gclid=EAIaIQobChMImb72pJSK5wIVlRoYCh1zuQ5nEAQYASABEgLw5PD_BwE

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.